banner102

FLAŞ! Sınırötesi Irak-Suriye operasyon tezkeresi TBMM'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın dün Başbakanlığa gönderdiği Suriye ve Irak'ı kapsayan sınır ötesi operasyon tezkeresini Bakanlar Kurulu'nda imzaladı.

21 Ağustos 2015 Cuma 22:37
FLAŞ! Sınırötesi Irak-Suriye operasyon tezkeresi TBMM'de
 Sınır ötesi operasyon tezkeresi Bakanlar Kurulu'nda imzalandı. Suriye ve Irak'ı kapsayan sınır ötesi operasyon tezkeresi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sevk edildi. 

Irak ve Suriye tezkeresinin süresinin 1 yıl uzatılmasını içeren Bakanlar Kurulu Kararı TBMM'ye sevk edildi.
 
Dışişleri Bakanlığı, dün Başbakanlığa tezkere metnini göndermişti. Bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nda tezkere imzaya açıldı ve Başbakan Davutoğlu'nun imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sevk edildi. Karar için seçim hükümetinin beklenmek istemediği yorumları yapılıyor...
 
TEZKEREDE DEĞİŞİKLİK
 
Geçen yıl kabul edilen tezkerede DEAŞ ve PKK'ya işaret ediliyordu. Bu yıl ise "ulusal güvenliğimize dönük riskler ve tehditler artmaktadır. Kuzey Irak'ta PKK varlığını sürdürmektedir. Suriye ve Irak'taki Terör örgütü sayısında artış olduğu gözlenmektedir" denildi.

tv5haber.com

Son Güncelleme: 22.08.2015 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90