banner102

Günnar 'gezi' eylemcilerini yerden yere vurdu

AK Parti Trabzon Haziran ayı il danışma meclisi toplantısı Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

09 Haziran 2013 Pazar 22:01
Günnar 'gezi' eylemcilerini yerden yere vurdu

AK Parti Trabzon Milletvekili ve eski bakan Faruk Özak, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi,  Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu ilçe ve belde belediye başkanlarıyla teşkilat mensupları  katıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar yaptı.  Günnar gezi parkı olaylarına değindiği konuşmasında özellikle çatışma sürecine sürüklenen bu eylemlerde halkı galeyana getiren sanatçılara satılmışlar dedi.

Günnar şöyle konuştu:

Uğraşlar devam edecek. Kötü niyetler hiçbir zaman durmayacak. Türk halkının sırtından, bacağından, kolundan kene gibi sömürenler, Türk halkını yine kene gibi emmekten vazgeçmeyecekler. Ancak bu son dönemeçte bugün Türkiye 2023’e emin adımlarla gitmekte, bunun önünü kesmek isteyenler gezi parkı ile başlayıp Türkiye’yi karıştırıp bütün maddi güçleriyle eylemlere destek vermektedirler.

Bir bankanın genel müdürü bile ben çapulcuyum diyerek bu eyleme destek vermektedir. Sinemalarda tiyatrolarda oynadıkları rollerle kendilerini özdeşleştirdiğimiz ama o rollerle kesinlikle özdeşleşmeyen, iki kelimeyi yan yana getiremeyecek satılmış bu insanlar bile satın alınarak Türkiye’nin değişik yerlerinde vurulan kırılan dağıtılan bu eylemlere destek vermeleri sağlanmaktadır. Bütün kamu malları tarumar edilmiş, simitçinin 3 tekerlekli büfesine bile saldırılmıştır” dedi.

OLAYLAR NEDEN OLUYOR BİLİYORMUSUNUZ?

Günnar çıkan olayların Türkiye’nin işi gidişinden rahatsız olanlar tarafından provoke edildiğini belirterek şöyle devam etti, “Türkiye’de saçlarından çekilerek sürüklenen arkadaşlarımız, öğrencilerimiz artık özgürce okumaktadır. Bunun dışında Türkiye’de kendi dilini bile konuşamayan kürt vatandaşlarımız kendi dillerinde rahatça konuşabilmekte kendi dillerinden yayın yapan televizyonlarla keyif sürmektedir. Türkiye’de Kürt sorunu da bizim iktidarımızla bitmiştir.  Terör sorunu da Başbakanımızın yoğun uğraşlarıyla rayına girmiş, yaklaşık 6 aydır şehit haberi almamaktayız.  Hepimiz büyük bir mutlulukla bu terör belasından kurtulmasının sevincini yaşıyoruz.

-Sayın Başbakanımız İstanbul’da dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesini açmaktan bahsettiği zaman Almanya’da kıyamet koptu. Almanya’nın havayolu ile Türk Hava Yolları arasındaki rekabet nedeniyle İstanbul’un havayolu trafik ağı transfer merkezi nasıl olur diye kıyamet koptu.

-Kanal İstanbul ile birlikte İstanbul rahatlatmak istenirken İngiltere aylardır Türkiye’ye resmi baskılar uygulamaktadır.

-Aynı şekilde 3. Boğaz köprüsüne karşı çıkan Avrupa sermayesi bu nasıl yapılır diye karşı çıkmaktadır.

Çünkü bu projeler yerli sermaye ile yapılmaktadır.

-O kadar ileri gittiler ki, Türkiye enerji açığını giderebilmek için HES’lerle atağa geçmişken şimdi HES’lere de karşı çıktılar.

Ben İstanbul’daki mimarları, sanatçıları dinlerken hayretler içinde kaldım. Bunlar nasıl mimar, nasıl sanatçı, nasıl aydın,

Bunlar Türk vatandaşı değil mi?

Demek ki başka güçlerin güdümüne girebilecek kadar avantaj elde edebilecek insanlar. Kendilerine ne verildi diye iyi araştırmak lazım. Üç kişinin 5 kişinin planlarına kurban gidecek kadar küçük bir ülke değiliz. Allah’a şükürler olsun ki şu anda başımızda Recep Tayyip Erdoğan var,

SEN KİMSİN DEDİLER...

Sen faizleri aşağı indirmedin mi, hortumları kesmedin mi, içki lobisinin önünü kesmedin mi, sigara kaçakçılarının önünü kesen değil misin, Sen 150 liralık ilacı 11 liraya indiren değil misin, Sen Türkiye’nin yollarını baştan başa Avrupa standartlarına getiren değil misin. Sen tek başına dünyanın en iyi tanklarından birini üreten değil misin, Sen en güçlü helikopteri üreten, roket sanayide, füzede ön plana çıkan değil misin. Sen 76 milyonun sesi değil misin. Sen kimsin. Sen şimdi çıktın bir de Türkiye’nin önünü kesen Anayasayı değiştirmek isteyen değil misin. Sen bizim başımızın belası mısın. Demeye başladılar. Rusya’sı, Amerika’sı, İngiltere’si bunları demeye başladı.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Türkiye’yi kalkındırmak için durmadan yola devam edeceğim diyor. Ben durmayacağım diyor. Bin 2 metreküplük mezara gireceğim diyor. Bizim böyle bir genel başkanımız var. Arkasında da böyle bir teşkilat var.

Bakın bu eylemlerin içine ülkücüleri de çekmeye çalıştılar, Türk kökenli Kürt vatandaşları da çekmeye çalıştılar. Ancak bunların hiçbiri yemedi. Sağduyulu halkımıza bize oy vermeseler de, sağduyulu açıklama yapan politikacılar ve teşkilatlarına da buradan teşekkür ediyorum.

Türkiye 2023’e emin adımlarla gidiyor. Dikkat edin borsa bir anda tepetaklak yapıldı. Bir anda günlük, aylık faizleri yükselttiler. Çünkü Türkiye bu dönemeci geçmemesi lazım. Geçerse zirve yapacak. Geçerse dünyanın 10 büyük ülkesi arasında olacak. Bunu engellemeye çalıştılar.

Şimdi bize dünden daha fazla hedefte olan başbakanımıza sahip çıkmamız gvrekiyor. Sabır ve metantle bu süreci atlatmamız gerekiyor. Çok daha ciddi bir şekilde genel başkanımıza layık insanlar olarak daha fazla çalışmalıyız. Bugün busalın doldu taşıyor. Dıyarlar da dolu. Biz sadece parti içi bir danışma toplantsında salonları dolduruyoruz.  Biz sokaklara dökülüp insanlara ders verme peşinde değiliz. Sayın Başbakanımızı asla yemelerine müsade etmeyeceğiz. Yedirtmeyiz.

SESSİZ ÇOĞUNLUK GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında bir önceki il danışma meclisinde olduğu gibi Trabzon’da belediyenin kendi kaynaklarıyla yaptığı yatırımları sıraladı.  Trabzon Belediyesi’nin Mayıs ayında yaptığı icraatları tek tek sıralayan Gümrükçüoğlu  Gezi Parkı olaylarına değinerek “Trabzon Belediyesi ülkesinin tümünü bir ve beraber kabul eder.

Biz insan haklarına, özgürlüklere saygı gösteren bir toplumuz. Başı açıkta, başı kapalıda bizim vatandaşımızdır. Hepsi aynı eşit hukuka, hakka sahiptir. Biz her inanca hoşgörü ile davrandığımız gibi son haftalarda ülkemizde sergilenmek istenen tüm fikir, beyan ve toplantılara saygıyla bakıyoruz.

Özgürlük, diğer insanların özgürlükleri ile sınırlanan tüm haklarını kullanabilmesidir. Onun içinde bir topluluk yürümüş, bir fikir beyan etmiş, eyvallah. Sessiz çoğunluk az önce dediğimiz görüşün lideri Sayın Başbakanımızın bir yurtdışı seyahati dönüşü 100 bini aşmış karşılama ile gereken cevabı vermiştir.  Sessiz çoğunluğu kimsenin unutmaması gerekir. Biz hepsine saygı duyuyoruz.

GEREKEN DERSİ SANDIKTA VERECEĞİZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu Türkiye’de yaşanan bu olayların arkasında neler olduğunu net görebilmek için son bir ay içinde Türkiye’nin neler yaptığına bakılması gerektiğini belirterek son bir ayda yapılanları şu şekilde sıraladı, ‘Mayıs ayı içinde Mavi Marmara gemisine yapılan baskında şehit vermiştik. İsrail’in özürünü bekliyorduk. Mayıs ayı başında İsrail ilk defa bir ülkeden özür diledi. Bu da Türkiye oldu.

Yine bizim ülkeliz şu anda bir çözüm süreci yaşıyoruz. 5-6 aydır şehit vermiyoruz. Bu da çok önemli bir süreç.

3. Köprünün ihalesi yapıldı. Çok önemliydi bu ülkemiz adına. Yaklaşık 70 milyara ihale edildi.

3. Havalimanı. Bununda ihalesi yapıldı. Bu da çok önemli.

14 mayıs’ta IMF’ye 23 millyardolarlık borç bitti bizden 5 milyardolar borç istiyorlar.

Kanal İstanbul yapılıyor.

Nükleer santral ile ilgili ihaleler yapıldı. Onla ilgili çalışmalar devam ediyor. Evet biz millet olarak gurur duyuyoruz ama herkes bizimle aynı düşünmüyor. Amerika, ingiltere, Almanya böyle güçlü bir ülke istemiyorlar. Bu bir ay içinde yapılanlarda bu yapılan eylemlerle çok bağlantısı var.

Çkıyorlar havalimanı olmasın, kanal İstanbul olmasın. Hani ağaçları savunuyordunuz. Biz bu oyuna gelmeyiz. Biz her zaman itidlli olduk ve bugünlere geldik. Biz onlara gereken dersi sandıkta vereceğiz.

AYDIN BIYIKLIOĞLU : BAŞKA GÜÇLER VAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıkloğlu gezi parkı olaylarının arkasında sermayenin olduğunu ifade ederek, “Arkasında ekenominin hakim olduğu bir siyasi güç vardır bu gezi parkı olaylarında. Türkiye ilk defa kendi ayaklarının üzerinde durur bir noktaya gelmişştir. Bunu sağlayan AK Parti’dir ve onun lideridir. Biz Allah razı olsun diyoruz. Bu Tayyip Erdoğan kimdir. Ülkeninin Ekonomisini 3 kat büyütüp dış borçlarını nakit olarak ödeyen, ekonomin diğer sahlaarında çığır açan, Başbakanımız. 20’den fazla fiili süikastler tespit edildi. Tespit edilemeyenler de var.

Hesap edilmeyen bir şey var bu mülkün sahibi onu korumaya aldı.

Bu millet çok ızdırap çekti. Bu millet özünü buldu ve bu özüde AK Parti’nin iredisene sahip çıktı.

Çiçek dediler, ağaç dediler sonra birden Recep Tayyip Erdoğan’ın sahneden inmsi olayına döndü. Neden önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Belki bu Tayyip Erdoğan’ı saf dışı bırakırsak istediğimizi elde ederiz. dediler

Olmaz. Eskiden şapkasını alıp gidenler vardı şimdi canının ortaya koyanlar var bu nedenle olmaz.

Milletimiz dünya milletleri arasında Ak Parti sayisendi saygın bir noktaya gelmiştir.  Bakınız olaylarda 3 insan hayatını kaybetti. Baktım akşam Kılıçdaroğlu çark etti. Ama akıl yol fikir yok. O yüzden millet bunlara ülke teslim etmez. Aklı olana teslim eder ve bu şekilde başarı gelir.

Milletimiz gerçeği görmüytür. Gezi olaylarının arkasında tespit edilen 14 tane örgüt vardır. Bunu kimse görmezden gelmesin. 

Geçen seçimde yüzde 50’ydi şimdi yüzde 60 olacak. Bird daha isterseler yüzde 70 olur” şeklinde konuştu.

ÖZAK: İFTİRA ATANLARDAN CEVAP BEKLİYORUM

Konuşmasında iftiralar ve ülkede karmaşa yaratmak isteyenlere değinen  Ak Parti Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Faruk Özak, “Arkadaşlar yaşı 60’ın üstünde olan var mı? Ben geçtim 60’ı. Bakan Taner Yıldız bana amca diyor biliyorsunuz. 60 yaşında olanlar 1946’daki seçimi hatırlamazlar. Yeter söz milletindir demişlerdi o zamanda.

Bir gün Mustafa Kemal Atatürk Ege’de Menderesi görüyor dinliyor hayran kalıyor ve sen siyasete gir adın Menderes olsun diyor.

Bayar kim Atatük’ün silah arkadaşı. Bu insanlar Atatürk gibi Osmanlı’nın eğittiği iki lisan bilen, doktora bilen yüksek lisans yapmış insanlar.

Celal Bayar Atatürk’ü sevmek kutsallıktır, diyen Atatürk’ü korumak için yasa çıkmasını teklif eden kişidir.

Bu insanlar yatırıma başlayınca en büyük Atatürkçüler oluyor irticacı, o dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri başlatılıyor.

Bir sabah kalktık Trabzon’a liman yapılıyor, havalimanı yapılıyor yatırım hamlesi başlamış.

İcraat geldikçe itiraflardı peşinden geliyor. Bunu anlatmamın nedeni bugün yapılmak istenenin iyi tahlil edilmesidir.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyin arkadaşlar sizden bunu istiyorum.  Siz arkadaşlarınız hakkında bir iftira var ise susmayın.  Enbüyük günah ve ayıp kul hakkıdır.

Biz para kazanamadık diye hanımımız trafından becerisizlikle suçlanırken böyle iftirlarla karşı karşıya geliyoruz.

CANALİOĞLU’NA GÖNDERMEDE BULUNDU

Türkiye’de Spor’da hiçbir ile yapılmayan yatırımı Trabzon’a yapmışız.  Ama birileri bunları hep görmezden gelmiş. İftira yoluna gitmişlerdir.

Ama birileri Bağ-Kur binası Faruk Özak’ın dediler yalan. 
Faruk Özak TOKİ’den 8 daire almış dediler kuyruklu yalan. 
Şimdi oğlu Araplar’a yer satıyor dediler.
Oğlum bu iftiralar yüzünden şehri terk etti.

Trabzonspor ile ilgili konuştular elini çek dediler. Benim Trabzonspor’a ve bu şehre yaptığım spor anlamındaki katkıyı hep asılsız iftiralarla görmezden geldiler. Burdaki eski bir bakan idareci bozuntusu böyle dedi.

90 yıldır bu ülkede namussuzluk ile hak yiyenler yargılansın diye şike yasasını çıkaran biziz bu kardeşiniz arkadaşlar. 
Kupa Başbakan’da diye yazan gazeteci yanıma geldi, görüşebilir miyiz dedi. Anlattım ona, “Bu yasa çıkmasaydı Trabzonspor UEFA’ya gidebilecek miydi, şikeciler yargılanacak mıydı, yargılananlar o cezaları alabilecek miydi, en önemlisi sen bu yazıyı yazabilecekmiydin” dedim. Haklısın dedi.

Biz namuslu insanlarız. Burda siyah dışarda beyaz olmayız.

Trabzonspor ile ilgili neler yaptığımızı bilmiyorlar. Ben anlattığım zaman millet özür de diliyor” ifadelerini kullandı.

Özak konuşmasında sürekli kendine iftira atan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’na göndermede bulunarak:
”Sabırlı olmamız lazım, mütevazi olmamız lazım. Taşlanacağız ama anlatacağız.

Faruk Özak’ın oğlu EYOF’tan iş aldı, piyasaya para taktı. Yalan özür dile dedim. Faruk Özak’ın oğlu şeker gibi çocuktur nikahını ben kıydım diyor.  
Yani iftira atıyorsun sonra nikah kıydım diyorsun. Yazık. Attığın iftira ne oldu. İspatlasana. Oğlum için iftira attın kanıtlasana.

Ben Ankara’da ofis tuttum danışmanlar tuttum. Bunu nasıl yapıyor parasını nereden ödüyor  dediler. Ben sadece Trabzon’a hizmet etmek için ücretsiz konuşma hakkımı bu ofiste çalışanlara tahsis ettim. Bu şehir için danışmanlar tuttum.  Bu ülke için çalışıyorlar. Onlara maaş bağladım kendim ödüyorum. Ama iftirayı atan, bunları öğrenince sustu.

Ondan cevap bekiyorum.

Beni Ak Parti Trabzon İl Başkanımızla ortak yaptılar. İsptlayın diyorum ses yok.

Gühantır. 

Benle ilgili Sözcü Gazetesi bir yazı yazdı. Aldı bunu Trabzon’da bir gazete sayfasına taşıdı. Çünkü kendileri yazacak bir şey bulamıyorlar. Onu buraya yazdıranlar arasında belki bizim arkadaşlarda vardı. 
Buna çok züldüm. Ben hakkımı helal ederim ama cenabı hak hesap sorar.

Haber Kaynağı:

Son Güncelleme: 09.06.2013 22:11
Anahtar Kelimeler:
Adnan GünnarAk Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90