banner102

KAPTANOĞLU'NDAN AKP'YE SERT ELEŞTİRİLER

CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, İlçe Parti binasında partililerin katılımı ile gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Nisan 2016 Pazar 00:16

Ülkemizde yaşanan terör olayları, Öğrencilere yapılan cinsel istismar, Hukuksuzluk ve Çay konusunda dikkat çeken açıklamalar yapan CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Ak Parti Hükümetine sert eleştiriler yaptı.

ÇÖZÜM SÜRECİ KANA BULANMIŞTIR!

Ak Parti Hükümetinin ülkeyi iyi yönetmediğini iddia eden Kaptanoğlu, "Her gün onlarca askerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşımız şehit edilmektedir. Türkiye'de hiçbir yurttaşımızın can güvenliği bulunmamaktadır. Siyasi iktidarın çözüm süreci ile başlattığı süreç, ne yazık ki ülkemizi kana bulamıştır. Toplumumuzda sabah evinden çıkan insanlar akşam evlerine sağ salim dönebilme endişesi içindedirler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'de bir an önce barışın ve huzurun tesisi için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız." dedi.

CİNSEL TACİZİ CİNAYET OLARAK GÖRÜYORUZ!

Karaman’da özel bir yurtta kalan 10 öğrenciye yönelik taciz ve tecavüz iddiaları konusunda da açıklama yapan Kaptanoğlu, "Geçtiğimiz günlerde yaşanan yurt öğrencilerine yönelik çirkin saldırıyı Cumhuriyet Halk Partisi olarak cinayet olarak görüyoruz. Bunlara müdahale etmeyen siyasi iktidarı ve kamu personelini şiddetle kınıyoruz. Bahse konu olan olayla ilgili Türkiye Büyük Meclisi'nde açılan Araştırma ve Soruşturma Komisyonu kurulsun önergesini siyasi iktidar parmak çoğunluğuyla reddetti. Ancak toplumun tüm katmanlarının baskısı sonrası Araştırma ve Soruşturma Komisyonunun kurulmasına karar verilmiştir." diyerek komisyonun ısrarla kurulmasının, toplumun bu çirkin saldırıyı kabullenmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

HUKUK SADECE AK PARTİ DIŞINDAKİ PARTİLERE Mİ İŞLİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlerin 'Temel Hak ve Hukuk Kuralları' çerçevesinde yürütülmesi gerektiğine inanan ve riayet eden bir siyasi parti olduklarını söyleyen Kaptanoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi, seçim süresi içerisinde asılan bayrak ve afişlerin indirilmesi gereken zamanda indirmeyerek hukuka aykırı bir iş yapmıştır. Bu zamana kadar da kaldırmayarak  hukuksuzluklarına devam etmektedirler. Oysa seçim sonrası bayrak ve afişlerin kaldırılması için seçim kurulunca talimat verilmiş ve hatta bayrakları indirilmeyen başka siyasi partiye polis aracılığı uyarı yapılarak bayrak ve afişlerinin indirilmesi istenmiştir. Fakat buna rağmen Ak Partinin bazı seçim afişleri kaldırılmamış ve herhangi bir hukuki uygulama da yapılmamıştır.  Ayrıca bu hukuksuzlukla ilgili CHP olarak ilçe seçim kuruluna sözlü ve yazılı olarak şikayetimizi iletmemize rağmen herhangi bir düzelme söz konusu olmamıştır. Şimdi soruyorum; biz hangi makama başvuracağız ki bu hukuksuzluk ortadan kaldırılsın. Yoksa hukuk sadece Ak Parti dışındaki partilere mi işliyor?" sorusunu sorarak sert eleştiride bulundu.

ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞIYIZ!

'AK Parti iktidara gelmeden önce Allah'ın ürününe kota mı olur diyerek üreticiyi kandırmış ve oylarını almışlardır.' diyen Kaptanoğlu, "İktidar sahipleri iş başına geldiklerinde ise günümüze kadar çay konusunda üreticiyi sevindirecek bir çalışma yapmamışlardır. Üretici, kota uygulaması ile özel sektörün eline mahkum edilmiştir. Üreticinin yüzünü güldürmeyen AKP Hükümeti, bir de Çaykur'u özelleştirmek isteyerek ayrı bir darbe daha üreticiye vurmak istemektedir. " diyerek CHP olarak özelleştirmeye karşı olduklarını söyledi.

BU ANLAYIŞI KALDIRACAĞIZ!

Of Müftülüğünün öncülüğünde Of Belediye Konferans Salonunda Deprem konusunda yapılan seminerde yaşanan olaya da değinen Kaptanoğlu, “Of Belediyesini yöneten birinin salonu basıp, 'Burada şu karıyı mı dinliyorsunuz? Kapatın şu mikrofonu' diyerek tepki göstermesini şiddetle kınıyoruz. Biz CHP olarak önce insan, önce kadın diyor ve kadın olmadan başarı sağlanamayacağına inanıyoruz. Ayrıca o arkadaşa şunu da sormak istiyorum; Kadın sizin eşiniz olduğu zaman iyi. Çamaşırınızı, ayağınızı yıkadığı zaman iyi. Kadınları oy deposu olarak gördüğünüz zaman iyi. Çuvalla size oy taşıdıkları zaman iyi de konuşmaya sıra geldiği zaman mı kötü oluyor? " diyerek bu anlayışı önümüzdeki seçimlerde bu ülkeden uzaklaştıracaklarını idda etti.

Kaptanoğlu basın açıklamasını şu duyuru ile tamamladı: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu ve 20 kişilik heyet ile 16 Nisan 2016 tarihinde Rize'de bütün sivil toplum kuruluşları ve çay üreticilerinin katılımıyla, Çaykur'un yapısına dönük iyileştirilmeler, üreticinin hakkının verilemesi, Çaykur'un özelleştirilmesi konusunda ciddi bir çalışma yapılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır. 2016 yılı yaş çay sezonunun bütün üreticilerimize bol kazanç getirmesini dilerim."

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.04.2016 02:23
Anahtar Kelimeler:
Fahri Kaptanoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90