banner102

Karamollaoğlu: AB, bir medeniyet projesi değildir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son olarak Hollanda’da yaşanan skandal üzerine bir basın açıklaması yaptı...

Recep Arslan
Recep Arslan
13 Mart 2017 Pazartesi 17:26
Karamollaoğlu: AB, bir medeniyet projesi değildir
Hollanda’nın Dışişleri ve Aile bakanlarımıza yönelik takındığı tutum ve uyguladığı muamele diplomatik nezaketsizliğin ötesinde büyük bir hatadır. Bu hatalı tavır, sadece iki ülke arasında oluşacak bir problem olarak kalmayacak, çok daha büyük problemlere sebebiyet verecek bir mahiyettedir.

Biz her vesile ile AB’nin bizim için asla medeniyet projesi olmadığını, Batı’nın genelde çifte standartlı olduğunu dile getiriyoruz. Tarih, Batı âleminin bu tavırlarının örnekleriyle doludur. Ülkemiz bu krizi fırsat bilmeli ve önündeki en önemli alternatif olan D-8’i bir an evvel harekete geçirmelidir.

Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik tavırlarına dair Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir basın açıklaması yaptı. Son günlerde bazı Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik hayretler verici tavırlar takındığını söyleyen Karamollaoğlu, “Avrupa’nın tutumu son derece yakışıksızdır. Özellikle Hollanda’nın Dış İşleri ve Aile Bakanlarımıza yönelik takındığı tutum ve uyguladığı muamele diplomatik nezaketsizliğin ötesinde büyük bir hatadır. Bu hatalı tavır, sadece iki ülke arasında oluşacak bir problem olarak kalmayacak çok daha büyük problemlere sebebiyet verecek bir mahiyettedir. Biz Hollanda’nın bu tavrı neden takındığını bilmiyoruz. Elbette kendileri açısından bu tavrın bazı nedenleri vardır. Ancak ne sebeple olursa olsun takındıkları bu tavrı doğru bulmadığımızı ve kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca Hollanda Hükümetini bu hatalı tavırdan biran evvel dönmeye ve bu hatasını telafi edecek adımları atmaya davet ediyorum. Zira Hollanda Hükümeti mevcut yaklaşımı ile ne elde etmek istiyorsa bilmeli ki, bu yaklaşımlar çok farklı ve genelde beklenenin aksine neticeler doğurabilir” diye konuştu.

MESELELER AKL-I SELİM İLE ÇÖZÜLÜR

Sorunların akl-ı selim ile çözülmesi gerektiğini vurgulayan Temel Karamollaoğlu, “Hollanda’nın, bu yakışıksız ve derin problemlere sebebiyet verecek tavrını doğru bulmadığımız gibi Dış İşleri Bakanımıza yönelik tavra rağmen başka bir bakanımızın aynı gün Hollanda’ya gitme hususunda ısrarını da doğru bulmuyoruz. Zira bu ısrarcı yaklaşım bırakın diplomasiyi, kişisel münasebetlerde bile şahsiyeti zedeler ve oluşmuş krizi daha da derinleştirir. Hükümet temsilcilerinin ülkemizi böyle bir duruma sokmaya sebebiyet vermelerini de tasvip etmiyoruz. Devlet yönetimi bilgi, hikmet, sağduyu ve akl-ı selim gerektirir. Bu itibarla devleti yönetenlerin hamasi konuşma ve duygusal tavır alma hakları yoktur. Attıkları adımlar, sadece kendilerinin şahsi ve siyasi tutumlarına tesir etmez. Bunun çok ötesinde etkileri olur ve bu durum büyük bir sorumlulukla hareket edilmesini zaruri kılar. Bu çerçevede gerek ülkemiz gerekse Avrupa ülkeleri yöneticilerini akl-ı selimle hareket etmeye davet ediyorum” dedi.


D-8 HAREKETE GEÇİRİLMELİDİR

Hollanda’da yaşanan krizin ardından AB üyeliği silbaştan ele alınmalı gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Bu meseleyi ifade ederken şunu da belirteyim ki, biz her vesile ile AB’nin bizim için asla medeniyet projesi olmadığını, batının genelde çifte standartlı olduğunu dile getiriyoruz. Tarih, Batı aleminin bu tavırlarının örnekleriyle doludur. Ülkemizin bu tavırlara karşı duruşu ancak şahsiyetli bir dış politika anlayışı ile engellenebilir. Bu yaşananlar AB ile üyelik görüşmelerimizin silbaştan ele alınmasını gerektirecek kadar önemli olduğu kanaatindeyiz. Öte yandan ülkemiz bu krizi fırsat bilmeli ve önündeki en önemli alternatif olan D-8’i bir an evvel harekete geçirmelidir” şeklinde konuştu.
 

Milli Gazete

Son Güncelleme: 13.03.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90