banner102

Karamollaoğlu'ndan Almanya'ya tepki

Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu Almanya'ya da tepki göstererek

Recep Arslan
Recep Arslan
09 Mart 2017 Perşembe 10:05
Karamollaoğlu'ndan Almanya'ya tepki
 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümet temsilcilerinin programlarına izin vermeyen Almanya'ya tepki göstererek, "Takındıkları tavırı şiddetle kınıyorum. Bu, demokrasiye de uymaz, insan haklarına da uymaz, hukuka da uymaz. Maalesef Batı, menfaatlerini, insan haklarının, demokrasinin ve hukukun üzerinde tutar." dedi.

Türk siyasetinde son dönemde yaşananların siyasi bir tıkanmaya sebep olduğunu savunan Karamollaoğlu, bundan dolayı halk oylaması sürecinde bir kampanya yapmayacaklarını söyledi.

Karamollaoğlu, ülke yönetiminde endişe duydukları konuları vatandaşlara fırsat buldukça aktarmaya çalışacaklarını dile getirerek, "Biz bu hassas dönemin huzur içinde geçmesini temenni ederken, bu konuda hassasiyet gösterirken yarın referandumdan sonra da bu ülkede yaşayacak olduğumuzu herkese hatırlatıyoruz. Göz önünde tuttuğumuz husus, referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın, bizim birlik ve beraberliğimizin her halükarda muhafaza edilmesi gerektiğine olan inancımızdır. Hangi kanaatte olursa olsun, ister 'evet' çıksın ister 'hayır' çıksın, referandumundan sonra birlikte yaşayacağız." diye konuştu.

"BATI, MENFAATLERİNİ DEMOKRASİNİN ÜZERİNDE TUTAR"

Karamollaoğlu, Türkiye'nin son zamanlarda bazı AB ülkeleriyle sıkıntılar yaşadığına değinerek şöyle devam etti:

"Almanya'nın veya diğer ülkelerin peş peşe Türkiye'den giden hükümet temsilcilerinin belli mekanlarda konuşmalarını engellemek için takındıkları tavırı şiddetle kınıyorum. Bu, demokrasiye de uymaz, insan haklarına da uymaz, hukuka da uymaz. Maalesef Batı, menfaatlerini, insan haklarının, demokrasinin ve hukukun üzerinde tutar. Maalesef çifte standartlıdır. Avrupalı bizden çok şey öğrenmeye muhtaç. Israrla söylüyoruz, bizim medeniyetimiz Avrupa medeniyetinden fersah fersah ileridedir. Biz insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, zulme ve baskıya karşı olduğumuzu dilimizin ucuyla söylemeyiz. Bu değerler için yeri geldiği zaman canımızı feda ederiz. Biz bunu söylüyoruz ve Batı bunu bizden öğrenmek mecburiyetinde."

ANLAMLI KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Karamollaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Kadınların toplumdaki yeri ve öneminin sadece bir günle sınırlandırılmaması gerektiğine dikkati çeken Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Kadının ihmal edildiği, haklarının gasb edildiği, şiddete maruz bırakıldığı bir toplumda huzurun, barışın olması mümkün değildir. Bugün yaşanan ahlaki ve manevi tahribata rağmen eğer toplumumuz hala ayakta durabiliyorsa emin olun bunun temelinde bizim aile yapımızın, kadına verdiğimiz değerin, bütün eksikliklere ve yanlışlıklara rağmen muhafaza ediliyor olması vardır. Özellikle son kalkışmalarda yaşadığımız birçok acılar oldu, birçok anne evladını kaybetti. Şehit annelerine de kardeşlerine de başsağlığı diliyorum."

Milli Gazete

Son Güncelleme: 09.03.2017 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90