banner102

Meral Akşener 28 Şubat sırlarını anlattı

28 Şubat dönemi Refah Yol hükumetinin İçişleri Bakanı, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonuna bilgi verdi.

25 Haziran 2012 Pazartesi 17:46
Meral Akşener 28 Şubat sırlarını anlattı
AkşŸener’in komisyona aktardığŸı bilgileri içeren notlar ise kameralara yansıdı. Notlara; '28 şžubat sürecinde büyük sermayenin rolü' 'Refah Yol Hükümeti'nin yıkılması' gibi başŸlıklar dikkatlerden kaçmadı. Notlarda ayrıca, Ergenekon sanığŸı Veli Küçük'ün isminin de yer alması dikkat çekti.

TBMM Darbeleri AraşŸtırma Komisyonu, dönemin İçişŸleri Bakanı Meral AkşŸener’i dinledi. Saat 11.00’da başŸlayan görüşŸme yaklaşŸık 3 saat sürdü.

GörüşŸmenin ardından komisyona bilgi verecek dönemin Genelkurmay BaşŸkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın gelişŸi öncesi salona alınan basın mensuplarının kamerasına ilginç bir detay takıldı.

AkşŸener’in anlattıklarının ardından bir komisyon üyesinin tuttuğŸu öğŸrenilen notlar, basın mensuplarının objektiflerine yansıdı. Notlarda; “Büyük sermaye araya girerek telkinde bulundu.”, “40 milyon dolar havaya uçtu.”, “Asker bana karşŸı karalama kampanyası başŸlattı” gibi ifadeler yer aldı. “Meral AkşŸener”, “28 şžubat sürecinde İçişŸleri Bakanı’ydım” diye başŸlayan notlar, “Kararlar MGK’da alındı, 8 yıllık eğŸitimde problem çıktı. RP 1995’de yüzde 22 oy aldı. DYP yüzde 18, ANAP yüzde 18 oy aldı. " şŸeklinde devam etti.

Notlarda; 28 şžubat sürecinde büyük sermaye gruplarının etkisine yönelik şŸu bilgiler yer aldı: “TOBB … BaşŸladı. RP ile koalisyon kabul etmediler. Büyük sermaye araya girerek telkinde bulundu. Ana Yol kuruldu. BaşŸlarda olumsuz ve uyumsuzdu, hükümet yıkıldı. RP’ye görev verildi. Askerler tarafından bana karalama ve yıpratma başŸlatıldı. Ekonomik olarak Refahyol iktidarının kurulmasına karşŸı birleşŸtiler.”

'40 MİLYON DOLAR HAVAYA U܇TU'

28 şžubat döneminde 40 milyon doların havaya uçtuğŸu bilgisi de AkşŸener’in anlattıkları üzerine notlardaki yerini aldı. 28 şžubat’ın Refahyol’u yıkmak ve seçmen iradesini kırmak için hazırlanan bir proje olduğŸu bilgisi yer alan notlarda, kısa vadede başŸarılı olunduğŸu ancak uzun vadede başŸarısızlıkla sonuçlandığŸı ifadeleri yer aldı. Notlarda, “ ‘İmza atıp, uygulamayalım’ dendi. Baskılar arttı. Gazeteler bu işŸi psikolojik olarak abarttılar. Cindoruk 42 vekille ayrıldı parti kurdu. Vekili ile Demirel’e gidildi, yetki Mesut Yılmaz’a verildi. 24. madde olarak geldi, 18. maddeye düşŸürüldü.” bilgisine yer verildi.

'28 şžUBAT’TA İSRAİL ABD’DEN DAHA ETKİN'

Notlarda yer alan diğŸer ifadeler ise şŸöyle: “Batı ܇alışŸma Grubu, MGK kararları, Güven Erkaya tarfından casuslukla suçlandım. OrakoğŸlu’nu açığŸa almamı istediler. Meclis'ten spekülasyon. Polis mafya oluşŸumu. Susurluk, Veli Küçük, pasaportlar. ‘MGK kararları tavsiye’ dediler. Erbakan imzalayacak. Oysa prosedür gereğŸi önce bakanlar imzalar, sonra BaşŸbakan imzalar. Acizmendilere niçin müdahale edilmedi? Azerbaycan'da darbe görevi ile ilgili. Amerika’nın dolaylı etkisi olduğŸunu biliyorum.. İsrail etkisinin daha çok olduğŸunu tahmin ediyorum.”
Haber 7

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90