banner102

Özçelik'ten 529 İdam Kararı Açıklaması

CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik, Mısır'da İdam edilecek olan 529 kişi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Nisan 2014 Perşembe 22:19
Özçelik'ten 529 İdam Kararı Açıklaması
Suç ve ceza kavramı insanlık tarihinin en karmaşık hukuksal sorunlarından bir tanesidir, diyen CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik, "Adli suçlar için dünya hukuk uygulamaları belli oranda standardı yakalamış denilebilir. Ancak siyasi suçlar konu olduğunda iş ciddi anlamda karmaşık bir hal almaktadır. Çünkü siyasi suçlar iktidarda kimin olduğuna göre değişen suçlardır. Yakın siyasi tarihimiz bu durumun onlarca örneğini önümüze sermektedir. Yaşamış olduğumuz üç askeri darbede idam edilen insanların evrensel suç ve ceza kavramı ekseninde değil, o günkü iktidarların siyasi tasarrufları sonucu idam edildiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçekliktir. Bu noktadan hareketle siyasal suçlar,  yönetenlerin yaklaşımına göre değişkenlik gösterdiğinden, verilen idam kararları kabul edilemez kararlardır. " dedi.

'Dünyanın neresinde olursa olsun kendi doğallığı dışında dalından koparılan bir yaprağın bile acısını yüreğimizde hissetmeliyiz' diyerek sözlerine devam eden Özçelik, "Mısır darbeci iktidarının bir anlamda katliam diye nitelendirilebilecek 529 idam kararı bu çerçevede değerlendirilmeli ve tüm dünyada lanetlenmelidir. Bu anlamdan ülkemizin son yıllarda içinde bulunduğu kutuplaşma siyasetinden uzaklaşarak vicdan terazisinde olayları değerlendirme olanağını bulmak zorundayız. Bir tarafta kendi ülkesinde yaşanan acıları görmeyip uzaktaki acıları paylaşanlar, diğer tarafta uzağı görmeyip ülkede yaşanan acıları paylaşanlar. Bu iki yaklaşımdan "insanlık" çıkmaz. İnsanlık;  zulme, nerede olduğuna ve kimden geldiğine bakmasızın karşı çıkabilme yeteneğinde vücut bulabilir ancak. Acıları yarıştırarak bu noktaya ulaşmamız mümkün değildir." diye ifade etti. 

Özçelik açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Yüzyıllardır onlarca halka kucak açmış bir coğrafyada,  bu yüce Anadolu topraklarında yaşayan bizlerin, bugünlerde bu değerlerden uzaklaşmış görünsek te, doğruya ve erdeme ulaşacak besini özümüzde taşıdığımızdan hiç kuşkum yoktur. 

Bu düşünceler doğrultusunda, bir kez daha Mısır darbeci cuntasının almış olduğu 529 idam kararını lânetle kınadığımı belirtiyor, tüm insanlığın ortak mücadelesi sonucu idamların engellenmesini temenni ediyorum... "

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.04.2014 23:37
Anahtar Kelimeler:
Erdal Özçelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B.Yıldız 2014-04-11 09:43:41

teşekkürler erdal bey chp nin geleneksel politikalarından gerçeğe dönüş görüyorum ve seviniyorum kurtuluş savaşını yedi cihana karşı veren bir milletin savaş kahramanı komutanlar ve gazilerin yönetiminde bir parti olan chp zamanla marjinal bir kesimin partisi olarak kaldıysa bunun yegane suçlusu izlediği halktan kopuk politikalardı şimdi bu politikaları terkettiğini görmekle bahtiyarız hah şöyle yahu halka rağmen politika olmaz halkla içiçe olur aksi halde ortam sanal şovmen politikacılara kalı

Avatar
selami @İsimsiz 2014-04-15 09:36:02

önyargili olmanin dayanilmaz hafi̇fli̇ği̇ni̇ sergi̇leyen ti̇pi̇k bi̇r sağcisiniz dünyevi̇ bi̇r i̇slam yaşaniyor ülkemi̇zde tek hedef chp öylemi̇ tüküreyi̇m bu anlayişiniza tam elli̇ yili aşkin bu ülkeyi̇ sağa i̇kti̇darlar i̇dare edi̇yor hele son on i̇ki̇ seneli̇k i̇kti̇darin i̇slam alemi̇ne yarattiği tahri̇bat hi̇ç bi̇r dönemde yaşanmamiştir güce tapan maddeyi̇ ön plana çikaran bi̇r anlayiş eleşti̇ri̇lmi̇yorda böyle i̇yi̇ ni̇yetli̇ yürekli̇ çikişlarla alay edi̇li̇yorsa bu anlayişa tükürülür

Avatar
İsimsiz 2014-04-11 21:31:34

Başına taşmı düşmüş erdal özçeliğin

banner90