banner102

Özçelik'ten Seçim Değerlendirmesi

30 Mart Yerel seçimleri sonrası seçime giren siyasi partiler ve adaylar açıklamalarını yapmaya devam ediyor. Bu anlamda seçimi dördüncü sırada tamamlayan CHP Of İlçe Teşkilatı da bir açıklama yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Nisan 2014 Perşembe 23:19
Özçelik'ten Seçim Değerlendirmesi

CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik yerel seçim sonuçları ile ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Seçimlerden başarısız olduklarını itiraf eden Erdal Özçelik, " Demokratik sürecin bir ayağı olan yerel seçimleri tamamlamış bulunmaktayız. Öncelikle ilçemizde ve tüm ülkede kazanan adaylara başarılar diler, seçim sonuçlarının toplumsal kutuplaşmayı ortadan kaldırıp özlediğimiz huzuru inşa etmenin önünü açmasını temenni ederim. "diye temennide bulundu.

Başarısızlıklarını iki maddede değerlendiren Özçelik, " Seçim sonuçlarının ilçe örgütümüz açısından değerlendirecek olursak, tek kelimeyle başarısız olduğumuz söylenebilir. Bunu bizim söylememize bile gerek olmadığını rakamlar çok net bir şekilde göstermektedir. Adayımızın diğer adaylardan eksiği olmayıp fazlası olduğunu düşünüyor olmamıza rağmen, ana muhalefet partisi olarak yarışa ortak olmayı başaramadığımız ortadadır. " dedi.

Erdal Özçelik açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Yarışa dahil olamamanın köklü, yapısal nedenleri olduğunu düşünmekteyiz. Siyaset yapma tarzımızı ciddi anlamda gözden geçirmek zorundayız. Tüm yönleriyle bir özeleştiri sürecini başlatmamız artık kaçınılmazdır. Seçim çalışmaları esnasında bir köyden başka bir köye bağlantı yolunu bilmiyorsanız ve dolanmak zorunda kalıyorsanız o köylere daha önce gitmemişsiniz sonucu çıkar. Bu durumda o köyde yaşayanların size oy vermesini beklemek hayalcilikten öte bir şey değildir. Bir çok kimse bu değerlendirmenin parti iç mekanizmaları içerisinde yapılması gerektiğini söylese de bu durumu kamuoyu önünde konuşmaktan rahatsızlık duymadığımı belirtmek isterim. Çünkü doğru teşhisi koyup koymadığımızı sokakta tartıştırmanın başka yolu olmadığı kanaatindeyim.

Görünen o ki bu değerlendirmeleri kapalı kapılar ardında yapmak bize birşey kazandırmadı. Eğer büyümek ve gelişmek istiyorsak halkın sesine kulak vermekten başka bir yöntem henüz keşfedilmiş değildir. 

Başarısızlığı tetikleyen ve besleyen bir diğer unsur dağınık örgütsel yapıdır. Yapmış olduğumuz özeleştiri tam bu noktada çözümler bulmaya dönük olmalıdır. Hayatın aslında deneyimler toplamı olduğu gerçeğinden hareketle, bu yenilgiden dersler çıkartıp geleceğe aktaramıyorsak başarısızlık kronikleşmiş demektir. Masadan düşen on bardak kırıldıysa, onbirinci bardakta düştüğünde kırılacaktır. Mücadele azmimizden hiçbir şey kaybetmeden, yeni yöntemlerle geleceğe umutla bakabilecek bir yolu örmenin çaresini aramak zorundayız. 

En nihayetinde kendi adıma bu süreçteki sorumluluğum ve alınması gereken kararların tüm seçenekleriyle birlikte değerlendirilmekte olduğunu belirtmek isterim. 

Ülkemizin çok önemli dönemeçte olduğunu düşündüğümüz bu günlerde, barışa ve kardeşliğe olan özlemimizi bir kez daha yinelemek isterim. Seçim süreci boyunca olgunluk içinde yarışan adaylara, ilçe örgütlerine, bu süreçte görüntü ve ses kirliliğimize katlanmak zorunda kalan halkımıza teşekkür eder, saygılar sunarım. "

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.04.2014 23:20
Anahtar Kelimeler:
Erdal Özçelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dursun 2014-04-03 23:42:34

davamızı sattık.düşmanımız olan akp ile ittifak kurup saadete karşı birleştik desene ne uzatıyorsun konuyu...

Avatar
İsimsiz 2014-04-04 08:40:09

Hayalmi görüyosunuz ak parti ile itfak yapmiş chp o akli kim verdi size itifak i saadetle yapmış olmayasınız 5yıl önceki seçimlerde daha çok aldi chp

Avatar
Emre @dursun 2014-04-04 09:17:56

ittifak olsaydı türkiye geneli oy oranı % 75 olması gerekirdi. bence topunuz akp ye karşi debelendiniz ama havaizi aldiniz. 12 yildir olduğu gibi bundan sonrada ayni şekilde havanizi alacaksiniz.

Avatar
oflu 2014-04-04 10:17:46

Oftada boyle zihniyetler var malesef siz rezil olmaktan bikmadinizmi:)))

Avatar
ak ak ak 2014-04-04 14:18:34

sandığa giderken bile aman ha oyunuzu saadte verin akp kazanmasında neolursa olsun diyen zihniyet ne bekliyordunuz.ilçeyle il arasındaki oy farkını karşılaştırın da ssadetle nasıl ortaklık yaptığınızı anlayın. kahvaltılı basın toplantınız da bile akp ye vurup ssadete çalıştınız. atatürkün çocukları bu ülkede birtek siz
değilsiniz atatürkün çocukları v erdoğanın yoldaşları olarak bizde varız

Avatar
terbiye 2014-04-05 09:31:32

sayın yönetici aleni olarak diğer yorum yapanlara köpek kelimesini hakaret olarak algılamıyormusunuz.yazıklar olsun

Avatar
terbiye 2014-04-07 09:33:05

yorumu kaldırdığınız için teşekkürlr

Avatar
talat 2014-04-07 10:53:53

akp ortaklıkta sizi kullanıyor.haberiniz yok.

banner90