banner102

Partilerin Alacağı Bakanlık Sayıları Belli Oldu

Başbakanlık kaynakları, geçici seçim hükümetindeki parti dağılımı hakkında bilgi verdi.

25 Ağustos 2015 Salı 19:19
Partilerin Alacağı Bakanlık Sayıları Belli Oldu
Başbakan hariç AK Parti'ye 11, CHP'ye 5, MHP ve HDP'ye 3'er bakanlık düşüyor.

DAVUTOĞLU 5 GÜN İÇİNDE KABİNEYİ KURACAK

Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetini kurması için görevlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, 5 gün içinde kabineyi kuracak. Bu kapsamda, geçici seçim hükümetinde partilerin oy oranına göre partilere Bakanlık verilecek. MHP ve CHP, geçici seçim hükümetine üye vermeyeceklerini, HDP ise geçici seçim hükümetinde yer alacaklarını açıklamıştı.

KABİNE NASIL OLACAK?

Davutoğlu'nun oluşturacağı geçici Bakanlar Kurulu'nda Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanları bağımsız olacak. Mevcut 3 ismin de görevine devam etmesi bekleniyor. Geriye kalan Bakanlıklar AK Parti 11, CHP 5, MHP ve HDP'ye 3'er olmak üzere paylaştırılacak.

DIŞARIDAN ATAMA OLACAK

Geçici seçim hükümetinde yer almayacağını açıklayan CHP ve MHP'nin boş bırasktığı koltuklara dışarıdan atama yapılması bekleniyor.

haberler.com

Son Güncelleme: 25.08.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90