banner102

Saadet Partisi başörtülü aday gösterecek mi?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, merka edilenleri internethaber.com'a açıkladı. İşte o röportaj:

26 Mart 2011 Cumartesi 08:29
Saadet Partisi başörtülü aday gösterecek mi?
Saadet Partisi Genel BaşŸkanı Mustafa Kamalak, merak edilenleri internethaber.com'a açıkladı. İşŸte o röportaj:
 
Askerin sürpriz katılımı nedeniyle "28 şžubat'ın cenazesi kaldırıldı" yorumlarına neden olan eski BaşŸbakanlardan Necmettin Erbakan'ın toprağŸa verilmesinden sonra Saadet Partisi'nde taşŸlar yavaşŸ yavaşŸ yerine oturmaya başŸladı.

Seçim sonrası yapılacak kongreye kadar genel başŸkanlık koltuğŸuna oturan Erbakan'ın 40 yıllık yol arkadaşŸı Mustafa Kamalak Necip Fazıl'ın "Ortada kalırsa bu büyük yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın" sözünü rehber alarak çalışŸmaya başŸladı.

Kamalak'ın önünde ilk işŸ olarak Erbakan'ın ölmeden önce başŸlattığŸı ittifak görüşŸmelerini sonuçlandırmak var. Ama her seçim öncesinde olduğŸu gibi bu ittifak görüşŸmeleri de pek çok krize gebe. TartışŸma konusu hangi çatı altında seçime gidileceğŸinde. Kamalak'a göre bunun yanıtı net. "Milli GörüşŸ başŸkasının çatısı altında seçime girerse ittifaktan beklenen sonuç elde edilemez" diyen Kamalak "܇atı Saadet Partisi'dir" diyerek kırmızı çizgiyi çekiyor. Kamalak'a göre ittifak için görüşŸen partilerin son seçimlerde aldıkları oylara bakmak da bu yanıtı vermek için yeterli.

Peki ittifak görüşŸmeleri istendiğŸi gibi sonuçlanmazsa ne olacak? Bunun yanıtı da Kamalak'ın, "EğŸer başŸkasının himmetine bağŸlıysa, zaferden ümidini kes" sözlerinde gizli.

Erbakan'ın ölümünden sonra Saadet Partisi Genel BaşŸkanlığŸı koltuğŸuna oturan Kamalak'la Saadet Partisi'nin yeni yol haritasını konuşŸtuk. Devletin zirvesini buluşŸturan cenaze törenindeki katılım, askerin sürpriz katılımı gibi konuları değŸerlendiren Kamalak önemli açıklamalar yaptı. "Milli GörüşŸ'ü yaratan Erbakan Hoca olmasaydı Tayip Bey BaşŸbakan olabilir miydi, Sayın CumhurbaşŸkanımız o makamda bulunabilir miydi?" diye soran Kamalak'ın Erbakan'ın ölümünden sonra "Erken davrandı, sabırlı olamadı" yönünde yorumlar yapılan KurtulmuşŸ'a da ince bir mesaj gönderdi. Kamalak, "Numan Bey bir hesap yaptı, yanlışŸ yaptı" dedi.

Kamalak'ın internethaber okurları için sorularımıza yanıtları şŸöyle oldu:

BU YAPIYI SܜRDܜRMEYEN ܇IRAK UTANSIN
- Saadet Partisi için yeni bir dönem başŸlıyor. Yol haritanızda neler var?
Hocamızın emanetini el birliğŸiyle taşŸıyacağŸız. Daha fazla çalışŸma durumundayız. Necip Fazıl'ın dediğŸi gibi, "Ortada kalırsa bu büyük yapı onu sürdürmeyen çırak utansın" der. Hocamızın bıraktığŸı emaneti daha ileri götürmek için çalışŸacağŸız.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İTTİFAK İ܇İN SP'NİN OLMAZSA OLMAZI
- Saadet Partisi'nin de içinde olduğŸu merkez sağŸda ittifak beklentisi var. GörüşŸmeler ne aşŸamada?
Biz bu ülke için varız. Bu ülkenin harcıyız, çimentosuyuz, tutkalıyız biz. şžüphesiz bizim olmazsa olmazımız Saadet Partisi çatısı altında seçime girilmesidir. Sonuç almak içinde doğŸrusu budur. Ara seçim, genel seçimlerde oy oranına baktığŸımızda da ittifak içinde adı geçenler arasında en yüksek oy oranına sahip olan parti biziz. Bir de diğŸer partilere gitmişŸ olan seçmenin önemli kısmı Milli GörüşŸ'ün yolu kesildiğŸi için buradan ayrılmışŸtır. Milli GörüşŸ başŸkasının çatısı altında seçime girerse ittifaktan beklenen sonuç elde edilemez. Seçmene gitmek içinde çatı SP olmalı. Sonuç alınacaksa böyle alınır.

- İttifak gerçekleşŸmezse ne olacak?

Bizim teşŸkilata mesajımız şŸudur: EğŸer başŸkasının himmetine bağŸlıysa, zaferden ümidini kes.

-Türbanlı aday gösterecek misiniz?
Yetkili organlarımız ölçer biçer. Ama başŸörtülü hanımlarımızın da milletvekili olmaları seçme seçilme hakkı açısından anayasal bir haktır. BaşŸörtüsünü yasaklayan hiçbir kanun yoktur.

KAMALAK EMANETÜ‡İ Mİ?
- Sizin genel başŸkanlık koltuğŸuna oturmanız sonrası "Yeni bir emanetçi mi?" yorumları beraberinde geldi. Emanetçi misiniz?
Bu dünyada emanetçi olmayan birisi var mı? Mal sahibi mülk sahibi, nedir bunun ilk sahibi. Bu görevi yürütecek binlerce arkadaşŸımız var. Sadece GİK ve Disiplin Kurulu üyelerimizin sayısı 200'ün üzerinde. Her biri bu görevi yerine getirebilir. Ama görev şŸu an için bana verildi.

- Saadet Partisi'nin seçim hedefi nedir?
Son yaptığŸımız ankette oyumuz yüzde 6.5 görünüyordu. Hedefte ilk olarak barajı aşŸmayı koyduk önümüze. Ankara'da yapacağŸımız büyük teşŸkilat toplantısı sonrası araziye dağŸılıp çalışŸacağŸız.

ALTERNATİF DEğžİL TEK ܇AREYİZ
- Nasıl oy isteyeceksiniz vatandaşŸtan?

Saadet Partisi alternatif değŸil, tek çaredir. 1974 CHP-MSP koalisyonu dönemi bu ülke için yeşŸil vaha gibidir. 1996 yılındaki 11 aylık dönem işŸçinin, memurun, emeklinin bir çırpıda yüzde 50 zam aldığŸı yeşŸil bir vadi dönemidir. GüneydoğŸu'daki kanı biz durdururuz. İşŸsizliğŸi biz önleriz. ܇are, tek çare Saadet Partisi'dir.

CENAZEDE DARBECİLER DEğžİL ASKER VARDI
- Erbakan'ın ölümünden sonra KoşŸaner'in mesajı ve cenaze törenine askerin üst düzeyde katılımı "28 şžubat'ın cenazesi kaldırıldı" yorumuna neden oldu. Siz nasıl yorumladınız o fotoğŸrafı?
KeşŸke her şŸey halk iradesine bırakılmışŸ olsaydı. Cenazede bunun üzüntüsünü gördüm. 14 yıl geçtikten sonra sis perdesi aralandı. Yapılan haksızlıkları hiç şŸüphesiz ki askerimiz de gördü. Türkiye 10 yılda bir darbe yaşŸadı. Ama bu darbeleri bütün orduya mal etmek doğŸru değŸil. Askerin içinde her zaman cuntacı-darbeci bir ekip olmuşŸtur. Ama buna karşŸı olanlarda çok olmuşŸtur. Askerin büyük çoğŸunluğŸunun bu yaşŸananlara rıza gösterdiğŸini sanmıyorum. Bir komuta zinciri içinde belki kabul etmek zorunda kalmışŸlardır. 14 yıl geçti. Zaten darbeciler yoktu ki orada. Darbeci değŸil asker vardı. Tüm askeri, orduyu darbeci olarak görmek mümkün değŸil, doğŸru da değŸil. O gelen askerimiz de bu ülkenin evladıdır.

- Askerin cenaze törenine katılımında Sayın Erbakan'ın bu yaklaşŸımının etkisi olduğŸu söylendi. Sanırım siz de aynı düşŸünüyorsunuz?
Hocamız hep bunu ifade etmişŸtir. 28 şžubat sürecinde Refah Partisi kapatıldı, Hoca BaşŸbakanlıktan indirildi, milletvekilliğŸi düşŸtü. Bu süreçte Almanya'da bir toplantıya katılmışŸtık. O konferansta birkaç kişŸi "Hocanın hoşŸuna gider" düşŸüncesiyle ordusuna "darbe geleneğŸi hakim, kendisini Meclis'in üzerinde görüyor" gibi bütün orduyu karşŸısına alan sözler söylendi. Hoca derhal bu konuşŸmalara müdahale ederek, "Ordunun içinde küçük bir grup demokrasi ve hukuka aykırı davranmışŸ olabilir bunu tüm Türk ordusuna mal etmek doğŸru olmaz" sözleriyle konuşŸmayı kesti.

-O zaman cenaze töreninde bunun karşŸılığŸını gördük?

Hocanın askerle alıp veremediğŸi yoktu. O sistemi, uygulamaları eleşŸtiriyordu.

- YaşŸananlara yönelik Sayın Erbakan'ın kırgınlığŸı var mıydı?
Kırgınlık değŸil üzüntüsü var. O da şŸahsı için değŸil. Türkiye kaybetti.

HOCA OLMASA ERDOğžAN DA GܜL DE OLMAZDI
- Devletin zirvesi ordaydı, Hoca'nın yetişŸtirdiğŸi öğŸrencileri. CumhurbaşŸkanı, BaşŸbakan...
SağŸ olsunlar bulunmaları iktidar açısından anlamlıdır ama insan olarak da doğŸru olan davranışŸı gösterdiler. Bugün devleti yönetenlere bakalım. Milli görüşŸü yaratan Erbakan Hoca olmasaydı bugün Tayyip Bey BaşŸbakan olabilir miydi? Milli görüşŸ olmasaydı Sayın CumhurbaşŸkanımız o makamda bulunabilir miydi? EğŸer Milli GörüşŸ olmasaydı Meclis BaşŸkanımız o koltukta olur muydu? Bunları arttırmak mümkün ama bu kadarı yeter..

NUMAN BEY'İN YANLIşž HESABI
- Saadet Partisi'nden ayrılan Sayın KurtulmuşŸ da kurmaylarıyla tam kadro cenaze törenindeydi. Sayın KurtulmuşŸ için "Erken karar verdi" diye düşŸündünüz mü?
Numan bey bir hesap yaptı yanlışŸ yaptı...

- Sabırlı mı olmalıydı?
Bu kadar söylemek yeterli sanırım. Ayrılma konusunda bir hesap yaptı yanlışŸ yaptı. 81 il, 957 ilçe, bin küsur belde 36 bin teşŸkilatı olan bu parti Sayın KurtulmuşŸ'a teslim edildi. Sonuçta kendisine gözünün üzerinde kaşŸın var diyen mi oldu? Ayrıldı, bir takım arkadaşŸları da sürükledi. Daha fazla söz söylemeye de gerek yok hesap yaptı. YanlışŸ yaptı; yolumuza devam edeceğŸiz.

CANI CEHENNEME DEMEYİZ
- Sayın Erbakan kırgın mıydı?

Kırgınlık değŸil üzüntüsü oldu. "Yazık, arkadaşŸlarımızı geri davet edin" dedi. Parti kurulmadan önce de "Gitmeyin, yapmayın" anlamında "Sürüden ayrılanı kurt kapar" mesajı verdi. Aile fertlerinden biri kapıyı çarpıp gitse, evi terk etse ne yaparız üzülürüz. İçin için ağŸlarsınız belki. Canı cehenneme demezsiniz. Bizim durumumuz böyle oldu.

- Bundan sonrası için sürpriz bir gelişŸme olabilir mi?
Bizim kapımız herkese açık

- Sayın KurtulmuşŸ yeniden kapıyı çalsa...
Kapı hep açık. Burada kızma da olmadı sadece üzüntü vardı. Burası baba ocağŸıdır.
 
 
İnternethaber.com
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90