banner102

Saadet Partisi’nden Anlamlı İlçe Divan Toplantısı

Saadet Partisi Of İlçe Başkanlığı Şubat ayı ilçe divan toplantısını deprem konulu konuşmalarla gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda İlçe Başkanı ve birim başkanları kendi alanlardaki deprem araştırma ve gözlemlerini katılımcılarla paylaştılar.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Şubat 2023 Perşembe 21:42
Saadet Partisi’nden Anlamlı İlçe Divan Toplantısı

İlçe Divan Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Planlama ve Koordinasyon Başkanı Bayram Gündoğdu, hükümetin deprem konusunda plansızlığını iktidarın kendi uygulama ve söylemlerindeki çelişkileri ile ortaya koydu. AFAD’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile “Kahramanmaraş 2019 Ulusal TAMP Tatbikatı” nı Türkiye’nin en büyük deprem tatbikatı, denerek medyaya servis edilmesini eleştiren Bayram Gündoğdu, “AKP Hükümeti maalesef her konuda olduğu gibi vatandaşlarımızın yaşamını ilgilendiren konularda da görsele önem verip asıl yapılması gerekenleri yapmadığına bu büyük depremlerdeki eksiklikler ile tekrar şahit olduk. 2019 yılında öyle bir tatbikat yaptılar ki, izleyen herkesi adeta büyülediler.  Yaşadığımız büyük depremi adeta birebir yaşamış gibi tatbikat yaptılar ve bugün olduğu gibi depremden etkilenen diğer illeri de bu tatbikata kattılar. 7,5 şiddetindeki deprem senaryosu üzerine toplam 1413 personel, 1 helikopter, 271 araç, 1 arama ve kurtarma köpeğinin katılımıyla icra edilen tatbikatın gerçeğini maalesef başarısızlıkla sonuçlandırdılar. Bütün bu plansızlıkları yetmezmiş gibi, söylemleri ile kendilerini eleştirenleri adeta linç eder duruma geldiler. “ diyerek planlama konusunda yapılması gerekenleri açıkladı.

Saadet Partisi Of İlçe Başkanlığı tarafından depremin ilk günlerinde oluşturulan Komisyon ile her alanda çalışmalarına başlayan Komisyon Başkanı, Ekonomiden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral’da yaptıkları çalışmaları ve bundan sonra yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı.  “Suyun boğup boğmayacağını, depremin yıkıp yıkmayacağını test etmenize gerek yok”  diyen Saral, “Suyun boğduğunu, depremin yıktığını anlamak için illa test mi yapacaksınız? Depremin yıktığını birebir defalarca yaşamış bir toplum olarak akıllanmak için daha kaç kez sallanmamız lazım?” sorularını sorarak;

Bütün bu yaşanmış depremlere rağmen bu fay hatlarının üzerine şehirleri kuran ve sebep olanlar utansın!
İki gün boyunca deprem bölgesine yardım ulaştırmayanlar utansın!
Enkazlara sahip çıkmayanlar utansın!
Kefensiz insanları gömenler utansın!
Vatandaşlarımızın enkaz altından çıkarılması için ekipman göndermemiz gerekirken, pirinç, bulgur elbise gönderdik ve 12 gün sonra enkazdan çıkan canları izledik. Bu organizasyonsuzluğu yapanlar utansın!” dedi.

Göreve yeni gelen Saadet Partisi Of Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Cevahir, gerçekleştirilen İlçe Divan Toplantısında yaptıkları çalışmaları özetleyerek deprem komisyonunda bütün gençlik üyeleri ile aktif çalıştıklarını söyledi.

İlçe Eğitim Başkanı Ömer Faruk Koç’ta depremin manevi sorumlulukları hakkında açıklamalar yaptıktan sonra, son olarak İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu genel gündem ve teşkilat çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90