banner102

Vahapoğlu, 'D-8 idamları durdurur'

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M. Celal Vahapoğlu, Mısır’da idama mahkum edilen 529 İhvan-ı Müslimin üyesinin İslam Dünyasının ve İslam ülkelerinin en önemli sınavlarından biri olduğunu belirterek İslam ülkelerinin birlik olmasının önemine dikkat çekti.

hamitk
hamitk
12 Nisan 2014 Cumartesi 20:40
Vahapoğlu, 'D-8 idamları durdurur'
Mısır’da yaşanan insanlık trajedisi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Vahapoğlu, yediden yetmişe tüm Türkiye’nin bu konuda tek ses olduğunu belirterek bu gücün siyasi güce dönüşmesi ve AKP Hükümetinin bu noktada ciddi bir tavır alması gerektiğini belirtti. Vahapoğlu’nun açıklamasında şu noktalara değindi:


“Bugün Mısır’da vahim bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Siyonizm daha önce darbe ile devirdiği mısır halkının seçilmiş cumhurbaşkanını göstermelik gerekçelerle tutukladıktan sonra, Mısır’a hizmet etmek için seçilmiş İhvan-ı Müslimin teşkilatının 529 üyesini de kukla yönetim ve mahkeme eliyle idama mahkum etti. Hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği bu karar, tarih boyunca Mısır ile yanyana olmuş milletimizi de derinden yaralamıştır. Bu nedenledir ki başta Anadolu Gençlik Derneği olmak üzere pekçok sivil toplum örgütü yurdun değişik yerlerinde bu durumu protesto etmekte ve Mısır halkının yanında olduklarını defaatle belirtmektedirler.

Bu noktada bu idamların durdurulması için Türkiye’nin etkin bir şekilde devrede olması gerekmektedir. Gerek diplomatik kanallar vasıtası ile gerekse de Türkiye’nin başını çektiği uluslararası D-8 Örgütü devreye sokularak Mısır’ın Siyonizm destekli yönetimine yaptırıma gidilmelidir. Türkiye’nin bu konudaki kararlı tutumunun bu idamları durdurabileceği gibi Mısır’da yaşanan despotik tahakküme de dur diyebileceğine inanıyoruz. 


İslam dünyasının yaşadığı sıkıntıların ancak İslam Birliği ile çözüleceğini belirten Vahapoğlu, D-8’in önemine dikkat çekti:

Şu gerçeğin altını bu ülkede 40 yıl boyunca milletimiz için mücadele veren Milli Görüşçüler olarak çizdiğimizi belirtmek gerek:” Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler asla diz çökmeyeceklerdir.” İşte o nedenle Müslümanlara her fırsatta zulmeden dünyayı ifsad eden Siyonist şebekesine karşı ayağa kalkmak Türkiye olarak en önemli görevlerimizden birisidir. Bu vesile ile Mısır’da ve dünyanın diğer bütün coğrafyalarında zulüm gören Müslüman kardeşlerimize sabır dilerken ülkemizin öncüsü olduğu D-8’in AKP Hükümeti tarafından aktif bir şekilde harekete geçirilmesi ve bu coğrafyalarda akan kanın durmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.

Son Güncelleme: 12.04.2014 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90