banner102

Yeni Bir Dünya Bu Gençlerle Kurulacak

Saadet Partisi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Gençlik Yaz Kampları’ coşku ile tamamladı. Of Gençlik Kollarının öncülük ettiği kampa Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak ve Gençlik Genel Başkanı Fatih Aydın katıldı.

25 Temmuz 2013 Perşembe 11:50
Yeni Bir Dünya Bu Gençlerle Kurulacak

 Haziran ve Temmuz aylarında 1.215 genç teşkilat mensubunun katılımıyla ülkemizin 4 farklı bölgesinde gerçekleştirilen “Gençlik Yaz Kampları” tamamlandı.

Trabzon/Uzungöl, Edirne/Keşan, Bolu/ Göynük, ve Mersin/Anamur da deniz, orman ve yayla kampları şeklinde gerçekleştirilen Yaz Kamplarına, katılan gençlerin yanı sıra, kamp çevresinde bulunanların da ilgisi yüksekti.

12 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Uzungöl Gençlik Yaz Kamplarına, Trabzon, Erzurum, Rize, Diyarbakır, Muş, Siirt, Batman, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Tunceli, Tokat, Van, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Samsun, Elazığ, Ordu, Erzincan, Amasya, Sivas, Giresun ve Artvin illerinden farklı tarihlerde yüzlerce genç katıldı.

UZUNGÖL GENÇLİK KAMPINA ARAPLARIN İLGİSİ YÜKSEKTİ

Of Gençlik Kollarının öncülük ettiği Uzungöl’deki Gençlik Yaz Kamplarına Arapların gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekiciydi.

Doğa güzelliği nedeniyle çok yoğun turistin akın ettiği Uzungöl’de yapılan Yaz Kampına, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterirken, bazıları kampın içine girerek gençlerin faaliyetlerine eşlik ettiler. Turistlerin ilgisinden dolayı mutlu olan Milli Görüş Gençleri, kampı ziyaret edenlere yemek ve çay ikramında bulundular.

Kampın final bölümünde Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, kampa katılarak gençlere yarım günlük eğitim verdi.

HERKESE İYİLİK YAPAN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ

Eğitimin sonunda Of’un Nabzı Medya ekibi olarak kamp hakkında görüşme yaptığımız Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, gayelerinin, “Yeni Bir Dünya” kurma gayreti ve amacı ile bütün teşkilat mensuplarını bedeni, ruhi ve manevi bakımdan en iyi şekilde yetişmek ve sıhhatli gençler olmalarını sağlamak, olduğunu dile getirerek, ‘Önce Ahlak ve Maneviyat düsturu ile “Hakkı üstün tutan”, “Maneviyatçı”, “Nefis terbiyesinin esas alan”, kötü hallerden arınmış, güzel ahlak sahibi, manevi bilgilerle mücehhez, Cihad gayreti içinde, mücahitlik ruh ve şuuruna sahip, iç huzurunu yakalamış, herkese iyilik yapmayı, ümmet ve insanlık için faydalı olmayı gaye edinmiş gençleri “her şart altında” yetiştirmeyi gaye edinmekteyiz’ dedi.

Nerelerde kamp yaptıklarını ve hangi eğitimlerden geçtiklerini sorduğumuz Fatih Aydın, ‘Bahsetmiş olduğum gayelere uygun şekilde gerçekleştirdiğimiz Gençlik Yaz Kamplarımızı; Trabzon/Uzungöl, Edirne/Keşan, Bolu/ Göynük, ve Mersin/Anamur da deniz, orman ve yayla kampları şeklinde “İslam Dininin Saadet Esasları, Milli Görüş'ün Dünü, Bugünü ve Yarını, İletişim ve Heyecan, Niçin Saadet Partisi?, Siyasi Zihniyetlerin Stratejileri, Sosyal Yapının Güçlendirilmesi, Usul-ü Hayat, Usul-ü Teşkilat” ders konularıyla toplamda 44 eğitimci nezaretinde gerçekleştirdik’ diye cevap verdi.

 

Saadet Gençliği'nin bir hedefi olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen ise, “Saadet Gençliği bir hedef için toplanmıştır. Bu toplantı sadece bir piknik toplantısı değil. Bu etkinliklerde Saadet Gençliği farklı bir hedefi gözetir. Saadet Gençliği önüne bakmaz, hep ufka bakar. Türkiye'de gençliğin içinde bulunduğu bunalımlar var. Saadet Gençliği Türkiye'deki bölünmeleri ve bunalımı biliyor. Saadet Gençliği'nin içinde iman var. Diğer gençlere imanını unuttaranlar var. Saadet Gençliği diğer kardeşlerin üzerinden külleri üfleyerek imanı ortaya çıkartacaktır. 40 yıldır Milli Görüş'ün ekmeye çalıştığı tohumun temelinde ancak Müslümanlar'ın kardeşliği vardır. Şucu veya bucu diye gençliğimiz bölündü. Bu sanal ve yapay bir bölünmedir. Saadet Gençliği ile bu bölünmeler ortadan kalkacaktır. Hocamız Necmettin Erbakan da bunun için çalışmıştır. Günümüzde yaşanan olaylarda da biz sanal laflar söylemiyoruz, Saadet Gençliği ile bu ülke iyi bir yere gelecek diyoruz” diye konuştu.

 “Bir olaya, işe nasıl bakarsanız o olay ona göre şekil alacaktır. İnsanlığa batılılardan Saadet gelmez. Çünkü onlar Allah'a farklı bakıyorlar. Ne zaman yönetim Hristiyanlara geçmiş, dünyada zulüm olmuştur. Bizim inancımızda La İlahe İllallah vardır. Onlar biz bu kainatın sahipleriyiz diyor. Onlar yönetimde iken yer yüzünü yakıp yıkmışlardır. Ama Müslümanlar bu dünyada emanetçi olduğun bilerek yaşadığı için yer yüzüne huzur vermiştir. Onların bakış açısı hep gaddarca olmuştur. Yahudiler de Allah'ın gerçek kullari biziz diyorlar. Yahudilik bir ırk dinidir diyorlar. Onlarda yönetimde iken Müslümanları öldürmekten çekinmiyorlar. Filistinlileri öldürürken zulüm için değil, inançları gereği yapıyorlar. Ama Müslümanlar ise doğan her insan masumdur diye bakıyor. İnsan hangi ırka sahip olursa olsun farketmez diye bakıyorlar. Müslümanlar yönetimdeyken insanlığa saadet gelmiştir” dedi.

BM GENÇLİĞİ DEĞİL, İSLAM GENÇLİĞİ YETİŞTİRECEĞİZ

Nasıl bir gençlik yetiştirmeyi düşünüyorsunuz sorumuza cevap veren Aydın, son zamanlarda yaşanan Gezi Parkı eylemlerine de değinerek, ‘Türkiye'de bazı olaylar oluyor. Gençlik meydana indi. Gençlik hüsrana, karanlığa ve bataklığa gidiyor. Çünkü siz gençliğe nasıl bakarsanız o gençlik ona göre şekil alır. Siz gençliğe karanlık bakıyorsunuz, bu gençlikte karanlığa gidiyor. 10 yıldır bu gençlik sizin elinizde. Gezi Parkı'ndaki gençlerin yaş ortalamalarına bakıyorsunuz 18, 19, 20 yaşındalar. 10 yıl önce bu gençler 8, 9, 10 yaşındaydı. 10 yıldır siz bu gençliğe nasıl bakıyorsunuz ve nasıl eğitiyorsunuz ki bu gençlik meydanlara iniyor. Bunun sebebi yanlış bakış açısıdır. Bunlar gençliğe nasıl bakıyor, BM'nin tarifi üzerinden bakıyor. BM, 'öyle bir gençlik meydana getireceksiniz ki, bu gençlik öğrenim görecek, 25 yaşına kadar hayata atılamayacak' diyor. Siz gençlere madde yüklediniz. Sorumluluk yüklemediniz. Böyle baktığınız için karşınıza meydanlara inen bir gençlik çıktı. Peki biz nasıl bakıyoruz? Saadet Partisi'nin genç tanımı şudur; genç bütün insanlığın saadeti için çalışan, bunu idealize eden ve bu uğurda fedakarlık yapabilendir. Gencin güçlü bir imanı olacak, hayatının merkezinde Allah olacak. Şunu unutmamak lazım biz dinimiz üzerinden siyaset yapmıyoruz. Biz dinimiz için siyaset yapıyoruz” diye konuştu.


OF GENÇLİK KOLLARINA BAŞARI PLAKETİ

Kampın sonunda geniş bir konvoy eşliğinde Uzungöl’e giden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, kampta bulunan gençlerle birlikte sohbet ettikten sonra, kamp süresince üstün başarı ve gayret gösteren gençlere, başarı plaketi verdi.

Kamp süresince gerek meddi gerekse manevi yönde üstün gayret gösteren Of Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Baş’ta, Başarı ödülünü Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak’tan aldı.  

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 29.07.2013 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alper 2013-07-25 12:58:08

yetiştirilen gençliği iran etkisinden kurtarmanız temennisi ile

Avatar
aytuğ genç 2013-07-26 13:36:03

evet haklı..iran etkisinden kurtarın amerika etkisine verin....

Avatar
alper 2013-07-26 23:31:45

iran amerika fark yok ki aralarında her ikisi bu ülkeye zarar vermek için herşeyi yapıyorlar.ne o yoksa amerika düşmaanlıgı iran hayralıgı mı

Avatar
aytuğ @alper 2013-07-30 00:10:24

müslüman hayranlığı kardeş....birleşmemiz lazım..burnumuzun dibinde gavur dururken iran bize yaramaz suriyeyle işimiz olmaz falan filan diyemeyiz..hep birlikte allah ın ipine sımsıkı sarılmak zorundayız..bu arada amerikaya düşmanım....

Avatar
Faruk Keleş @alper 2013-07-30 08:26:18

kardeş aradaki farkı göremeyecek kadar uykulumusun?
birisi ben müslümanım diyor, diğeride ben müslüman düşmanıyım.

Avatar
alper 2013-07-31 11:36:49

kardeş iran dediğin ehli sünnetin büyüklerine küfrediyor (hz aişeye hz ömere)müslüman coğrafyasında sünnileri katlediyor.evet biri müslüman düşmanı açıkca ifade ediyor diğeri takiyye ile sünni katlediyor al birini vur öbürüne evet biri büyük şeytan digeri pers.unutmayın persin yaptıgı herşey terstir islama tesr.

Avatar
karim @alper 2013-07-31 16:39:24

1997 yılını hatırla..pers dediğin adamların başında adam gibi müslüman geçti ve d 8 islam birliği kuruldu...yani demem o ki 100 amerika 1 iran etmez....dikkat edelim...

Avatar
alper 2013-08-01 10:53:55

dikkat edelim,ne güzel hz aişeye hakaret edenler hz ömer düşmalık edenler 1 numara.aceme güven olmaz bahsettiginiz isim hücceti.mute nikahını allah resulu yasaklamışken bunu uygulayan bi anlayışın islam olarak değerlendirmek ehli sünnete uygun olur mu.şialığı araştırın onlar hz ali ye hayranlık değil hz ömere düşmalık peşindedir

banner90