banner102

Apollon Limassol:1 - Trabzonspor:2 (maç sonucu)

Trabzonspor, Güney Kıbrıs ekibi Apollon Limassol'i Avrupa Ligi gruplarındaki ilk maçında 2-1 mağlup etti...

20 Eylül 2013 Cuma 09:14
Apollon Limassol:1 - Trabzonspor:2 (maç sonucu)

Trabzonspor 18. dakikada kalesinde golü görmesine rağmen bir dakika sonra karşılık verdi ve son dakikalarda bulduğu golle galip ayrıldı. Bordo mavililere eşitliği getiren gol 19. dakikada Floren Malouda'dan gelirken, 86. dakikada Yusuf Erdoğan galibiyeti getiren golü attı. Ev sahibi ekibin golü ise 18. dakikada Sangoy'dan geldi.

Bu sonucun ardından UEFA Avrupa Ligi'ne 3 puanla başlangıç yapan Trabzonspor bir sonraki maçını 3 Ekim'de Avni Aker Stadyumu'nda Lazio ile oynayacak. Apollon Limassol ise Legia Waszawa deplasmanında puan arayacak.

Grubun diğer mücadelesinde ise Lazio kendi sahasında Legia Warszawa ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 3 puanla ayrılan taraf 1-0'lık skorla Lazio oldu.

TÜRK TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen futbol severler ile Türkiye'den gelen bordo - mavili taraftarlar kale arkası tribününde kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Taraftarlar maçta Türk bayrağı açarak, Trabzonspor lehine tezahüratlarda bulundu. Trabzonspor'a Galatasaray ve Beşiktaş formalı taraftarlarında destek vermesi dikkat çekti.

BOSİNGWA İLE İLK DEFA
Bordo mavililerin transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız isimlerden biri olan Bosingwa, Apollon Limassol maçıyla birlikte ilk defa takımının formasını giymiş oldu. Sağ bek oyuncusu sık sık ileriye çıkarak takımının ataklarında etkili olması için büyük bir çaba sarfetti. Portekizli oyuncu 59. dakikada ise sarı kart gördü. 31 yaşındaki oyuncu 80 dakika sahada kaldı.

AKÇAY'DAN BÜYÜK REVİZYON!
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Apollon Limassol maçında daha önceden Avrupa Ligleri'nde mücadele etmiş futbolcuları sahaya sürmeyi tercih etti. Teknik direktör Akçay, bu sezon hiçbir maçta görevlendirmediği Souleymane Bamba'yı sürpriz bir şekilde ilk 11'de sahaya sürerken, sol bek olarak ise stoper Aykut Demir'i görevlendirdi. Akçay, daha önceki maçlarda solbek olarak görevlendirdiği Olcan'ı sağ açık olarak görevlendirdi. Akçay'ın sahaya sürdüğü 11'de 7 yabancı futbolcu bulunurken, takımla birlikte Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne getirilen Kadir Keleş ve Fatih Öztürk ise 18 kişilik kadroya giremedi.

COLMAN'IN CEZASI BİTTİ
Bordo - mavili takımda cezası sona eren Arjantinli futbolcu Gustavo Colman maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Fakat ilk yarıda fazla etkili olamayan Colman, ikinci 45 dakikanın başlamasıyla birlikte oyundan alınırken yerine Aykut Akgün girdi.

GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ!
Gelişen Apollon atağında Sol Bamba'nın, rakibini ceza sahasında düşürmesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Sangoy'ın kullandığı penaltı atışında top ağlarla buluştu. 

Golden 1 dakika sonra sağ kanattan gelişen atakta Olcan Adın ceza alanına iyi bir orta açtı. Topa yükselen Malouda 19. dakikada eşitliği getiren golü attı.

OLCAN BİR SAĞDA BİR SOLDA
Trabzonspor'un başarılı kanat oyuncusu Olcan Adın maçın ilk 45 dakikasındaki mücadelesiyle dikkat çeken isimlerdendi. Sağ açık olarak görevlendirilen 27 yaşındaki oyuncu, hem sağ kanattan hem de sol kanattan yaptığı koşularla takımını ileriye taşıyan isimdi.

İLK DEVRENİN YILDIZI MALOUDA!
Trabzonspor'un Chelsea'den transfer ettiği yıldız oyuncu Maloluda'nın ilk 45 dakikadaki performansı üst seviyedeydi. Takımına eşitliği getiren golü atan Fransız oyuncu, oyun içerisinde adam eksiltmeleriyle ve ön alanda yaptığı presle iyi mücadele eden isimlerdendi.

BORDO MAVİLİLER İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI
İkinci yarının ilk etkili atağı temsilcimiz Trabzonspor'dan geldi. 47. dakikada Ceza sahası sol çaprazından Olcan Adın'ın attığı topta Fransız oyuncu Malouda, dar açıdan şutunu çekti, fakat meşin yuvarlak üstten dışarıya çıktı.

ADRİAN KALEYİ ÇOK YOKLADI AMA...
İlk yarıda fazla ortaya çıkmayan Polonyalı oyuncu Adrian ikinci 45 dakikada daha etkili bir oyun sergiledi. İleride yakaladığı pozisyonlarla takımı adına gol bulmak isteyen Adrian rakip kaleye gönderdiği şutlar bir türlü ağlarla buluşmadı.

SON SÖZÜ YUSUF SÖYLEDİ!
86. dakikada gelişen Trabzonspor atağında topla buluşan Adrian ara pasıyla ceza alanının sağ çaprazında meşin yuvarlağı Yusuf ile buluşturdu. Genç oyuncu savunmaya rağmen iyi bir vuruş yaptı ve takımı adına 3 puanı getiren golü atan isim oldu.

Son Güncelleme: 21.09.2013 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90