banner102

Fenerbahçe, Atromitos'u 1-0 Yendi

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Fenerbahçe, Yunanistan temsilcisi Atromotis'u deplasmanda Robin van Persie'nin kafa golüyle 1-0 mağlup etti.

21 Ağustos 2015 Cuma 00:53
Fenerbahçe, Atromitos'u 1-0 Yendi
 Shakhtar Donetsk'e elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe, UEFA AvrupaLigi Play-Off turu ilk maçında Yunanistantemsilcisi Atromitos'u deplasmanda 1-0 yendi.Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 90.dakikada Robin van Persie kaydetti. Sarı-Lacivertliler, 20 Ağustos perşembe günüKadıköy'de oynanacak rövanş maçı için avantajlı bir skor yakaladı.


Van Perise'nin altın kafası ve Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golün fotoğrafı

RÖVANŞ MAÇI 27 AĞUSTOS'TA

Karşılaşmanın rövanşı 27 Ağustos Perşembe günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. Bu maçtan sonra UEFA Avrupa Ligi'ne katılan ekip belli olacak.

YUNANLILAR İTİRAZ ETTİ

Van Persie rakip fileleri havalandırarak, sarı-lacivertli takımdaki ilk resmi golünü de kaydetti. Van Persie'nin golüne Yunan takımının oyuncuları itiraz etti. Van Persie'nin golden önce faul yaptığını savunan Atromitoslu futbolcular, hakeme tepki gösterdi. Taraftarlar da uzun süre hakemi protesto etti. Hollandalı futbolcu daha önce Shakhtar Donetsk maçında 22, Eskişehirspor maçında ise 27 dakika oynamıştı.

NANI'NİN GOLÜ SAYILMADI

Karşılaşmanın 63. dakikasında Fenerbahçe'nin Luis Nani'yle attığı gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Diego Ribas'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, topu ceza sahasındaki Sow ve Nani'ye gönderdi. Kaleciden seken topu Nani, boş ağlara göndermesine rağmen filelere giden meşin yuvarlak gol sayılmadı.

Maçın yardımcı hakemi Lorenzo Manganelli, Fenerbahçeli futbolcu Sow ofsaytta olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırdı. Orta hakem Orsato da yardımcısına uyarak golü iptal etti.

505 DAKİKA SONRA GELEN GOL

Öte yandan Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında deplasmandaki 100. golünü, Atromitos ağlarını havalandıran Robin van Persie kaydetti. Fenerbahçe, Atromitos'un sahasındaki 22 maçlık yenilmezlik serisini de sona erdirdi. Yunan ekibi Atromitos, 378 gün sonra evinde mağlup oldu. Fenerbahçe Avrupa Kupalarında 505 dakika sonra ilk kez gol attı.

Kaynak: haberler.com

Son Güncelleme: 21.08.2015 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90