banner102

Namaz kıldı, kadro dışı bırakıldı

Hakan Ünsal, 2001'de inançlarından dolayı baskı gördüğünü ve kadro dışı bırakıldığını söyledi.

22 Şubat 2012 Çarşamba 09:24
Namaz kıldı, kadro dışı bırakıldı
Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından Hakan ܜnsal, inançlarından dolayı büyük baskı gördüğŸünü söyledi. ܜnsal, 2001'de odasında takke ve seccade bulunması sebebiyle kadro dışŸı bırakıldığŸını dile getirdi.

Galatasaray'ın efsane isimlerinden Hakan ܜnsal, futbol oynadığŸı dönemde odasında 'takke ve seccade' bulunması sebebiyle 'cemaatçi' olarak suçlandığŸını ve kadro dışŸı bırakıldığŸını söyledi. O dönemde çok büyük sıkıntılar yaşŸadığŸını dile getiren Hakan ܜnsal, "Kadro dışŸı bırakıldığŸımızda bize yemek de vermediler." dedi.

TRT 1'de yayınlanan 'Zirvedekiler' adlı programın konuğŸu olan Hakan ܜnsal, Galatasaray'da oynadığŸı 2001'de inancından ötürü çok büyük baskı gördüğŸünü anlattı. "O dönem insanların manipüle edildiğŸi ve korkutulduğŸu bir dönemdi." ifadelerini kullanan ܜnsal, odasında 'takke ve seccade bulunması' ile 'altyapıdaki oyuncuları dinÜ® yönden örgütledikleri' gerekçesiyle baskı altında tutulduklarını bildirdi. ܜnsal, altyapıdaki oyunculardan bazılarının kendilerinden etkilendiğŸine ve cuma namazına gitmeye başŸladığŸına dikkat çekerek, "Altyapıdaki çocuklar namaz kılmaya başŸladı; ancak bunun bizimle hiçbir alakası yok. 14-16 yaşŸındaki çocukların, UEFA şŸampiyonu olmuşŸ, Süper Kupa'yı kazanmışŸ başŸarılı milli takım oyuncularını örnek alması kadar doğŸal bir şŸey olamaz." şŸeklinde konuşŸtu.

ܜnsal, 'dinÜ® içerikli iddialar'dan ötürü Galatasaray yönetimince diğŸer arkadaşŸlarıyla kadrodan çıkarıldıklarına dikkati çekerek, daha sonra altyapıyla antrenmanlara katılmaya başŸladıklarını söyledi. Kadro dışŸıyken yemek yiyemediklerini dile getiren ܜnsal, "Bize verilecek yemekler ya sayılı getirildi veya hiç verilmedi. Bunları bize yaşŸatan insanların çıkıp 'ben bunları yaptım' şŸeklinde konuşŸmaları da işŸin enteresan tarafı." açıklamasını yaptı. ܜnsal, tüm sıkıntılara rağŸmen olayların çok güzel şŸekilde neticelendiğŸini aktardı ve İngiltere Premier Lig takımlarından Blackburn Rovers'a transferinin kendisini mutlu ettiğŸini kaydetti. Transferini, "İlahi adalet tecelli etti." şŸeklinde değŸerlendiren ܜnsal, o dönemde kötü bir davranışŸta bulunmadığŸını ve bu yüzden iyi bir transferle futbol hayatına devam ettiğŸini vurguladı.

Hakan ܜnsal, yabancı ülkelerde futbolcuların dinÜ® inançlarına büyük saygı gösterildiğŸine ve bu konuda destek verildiğŸine işŸaret etti. 2001'de Barcelona deplasmanına gittiklerini hatırlatan ܜnsal şŸöyle devam etti: "Nou Camp Stadı'nda soyunma odasından çıkıp merdivenlerden aşŸağŸıya indiğŸimizde sağŸ tarafta camekanlı bir kapı bulunuyordu. Buranın oyuncular için hazırlanmışŸ küçük bir kilise olduğŸunu öğŸrendik. Futbolcular oraya girip inancı doğŸrultusunda dua edip maça çıkıyor. Biz ise odamızda seccade bulundurduğŸumuz için dünyanın en büyük suçunu işŸlemişŸ gibi lanse edildik."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90