banner102

Trabzonspor Arena'dan şampiyon çıktı! VİDEO

2010-2011 Sezonunda şampiyonluğu çalınan Trabzonspor, TT Arena'da Galatasaray ile yaptığı maçta 2-0 yenilmesine rağmen taraftarların şampiyon tezahüratları ile maçı tamamladı.

18 Mayıs 2013 Cumartesi 22:05
Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 0 



Stat: Türk Telekom Arena 



Hakemler: Hüseyin Göçek, Selçuk Kaya, Erdem Bayık 



Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 82 Umut Bulut), Selçuk İnan, Melo (Dk. 41 Amrabat), Emre Çolak, Burak Yılmaz, Drogba (Dk. 82 Elmander) 



Trabzonspor: Tolga Zengin, Zeki Yavru, Giray Kaçar (Dk. 46 Cech), Mustafa Yumlu, Celustka, Aykut Akgün, Zokora, Adrian (Dk. 46 Olcan Adın), Sapara (Dk. 64 Soner Aydoğdu), Yasin Öztekin, Henrique 



Goller: Dk. 34 Riera, Dk. 52 Burak Yılmaz (Galatasaray) 



Sarı kartlar: Dk. 64 Zokora, Dk. 68 Cech, Dk. 84 Yasin Öztekin (Trabzonspor) 



::Maçtan dakikalar:: 

Şampiyonluğunu iki hafta önce ilan eden ve son maçında Trabzonspor'u ağırlayan Galatasaray, karşılaşmaya rahat başladı. Açık oyunu sergileyen rakibi karşısında orta sahasını kalabalık tutan sarı-kırmızılı takım, kanatlardan Riera ve Hamit'in getirdiği toplarda etkili oldu. Drogba ve Burak Yılmaz ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Galatasaray, 34. dakikada Riera'nın kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla gitti. 



Rakibinin baskılı mücadelesi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan Trabzonspor, ani ataklarla gol aramaya çalıştı. Ceza sahası önüne kadar etkili gelen ancak son vuruşlarda başarı sağlayamayan bordo-mavili takım, savunmada da 34. dakikada Riera'nın golüne engel olamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. 



4. dakikada Melo'nun ceza alanı dışında sağ çaprazdan sert şutunda, top kaleci Tolga'da kaldı. 



6. dakikada Riera'nın soldan pasında, ceza sahasının sol tarafında topu kontrol eden Drogba'nın etkili vuruşunda, kaleci Tolga son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi. 



12. dakikada Emre Çolak'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Drogba'nın şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağı kontrol etti. 



19. dakikada soldan ilerleyen Aykut'un ceza sahasına girmeden attığı şutta, top kaleci Muslera'da kaldı. 



20. dakikada soldan ceza sahasına giren Emre Çolak'ın pasında, Burak Yılmaz kale sahası önünde sert bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak son anda araya giren Celustka'dan döndü. 



21. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında, Adrian'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Yasin'in yerden vuruşunda, Muslera topa sahip oldu. 



34. dakikada Galatasaray öne geçti. Hamit'in şık pasıyla ceza sahasının sağ tarafında müsait durumda topla buluşan Eboue, penaltı noktasında bulunan Burak Yılmaz'ı gördü. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Tolga'nın çıkardığı meşin yuvarlak sol çaprazdan ceza sahasına giren Riera'nın önünde kaldı. Riera da sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0 



Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde gitti. 



48. dakikada Olcan Adın'ın ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören noktadan attığı sert şutta, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti. 



52. dakikada Galatasaray farkı 2'e çıkardı. Amrabat'tan aldığı topla sol taraftan hızla ceza sahasına giren Burak Yılmaz, dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Tolga'nın solundan filelerle buluşturdu: 2-0 



60. dakikada Amrabat'ın ceza yayı önünden sert şutunda, top az farkla üstten auta gitti. 



66. dakikada Selçuk İnan'ın uzun pasında, ceza sahasında Drobga topu kafayla penaltı noktası üzerinde müsait durumda bulunan Burak Yılmaz'a indirdi. Ancak Burak Yılmaz'ın kontrol edemediği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı. 



78. dakikada sağdan ceza sahasına giren Olcan Adın'ın çıkardığı topu ceza yayı içinde kontrol eden Soner'in vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı. 



89. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla sağdan hareketlenen Umut Bulut'un ortasında, savunmaya da çarpan top ceza sahasında Elmander'in önünde kaldı. İsveçli futbolcu, gelişine vurmak istediği topu ıskalayınca, sarı-kırmızılı takım önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 



Karşılaşmanın ikinci yarısında da daha etkili taraf olan Galatasaray, golcü futbolcusu Burak Yılmaz'ın kaydettiği golle 52. dakikada skoru 2-0 yaptı. Elde ettiği bu skordan sonra topa daha çok sahip olarak kontrollü bir oyun sergileyen sarı-kırmızılı takım, 89. dakikada Elmander ile önemli fırsattan yararlanamadı. Galatasaray, rahat bir mücadele sonucunda karşılaşmayı 2-0 kazandı. 

Son Güncelleme: 19.05.2013 01:13
Anahtar Kelimeler:
Trabzonspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tsli 2013-05-26 01:50:57

yine mağlubiyet...

banner90