banner102
Girmeden bir millete tefrika düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez  (Mehmet Akif ERSOY)

Yıllar önce merhum milli şairimiz Akif, milletimizin selameti ve vatanımızın bekası için birliğin beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözleriyle ifade etmiştir.

15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışmaya karşı yürekler toplu vurdu, halk olaya müdahil oldu. Tankın üstüne de çıktı, tankın altına da yattı. Göğsünü mermilere siper ederek hain saldırıya dur dedi. Rabbimizden niyazımız, tüm haksızlıklara karşı aynı refleksimizi ve direncimizi daim kılsın.

FETÖ denen bu çarpık ve bedbaht yapılanma dünden bugüne oluşmadı. Bunda siyasi liderlerin, geçmiş diyanet işlerinin ihmali ve vebali olduğu aşikâr. Sadece Erbakan Hocamız ve Rahmet Muhsin Yazıcıoğlu bu çarpık yapılaşmaya prim vermedi ve en ufak bir tevessülde bulunmadılar. Çünkü onlar olaylara Kur'an ve Sünnet gözüyle bakıyorlardı da onun için yanılmadılar. Unutmayalım ki olaylara Kur'an ve Sünnet gözüyle bakan yanılmaz. Olaylara Kur'an ve Sünnet dışında hangi gözle, hangi felsefeyle bakılırsa bakılsın yanılmak kaçınılmazdır. Çünkü Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: “Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir"

Yaşanan bu süreçte biraz da sistemi sorgulamamız lazım. Öyle ya bu çarpık yapılaşma halk tabanında nasıl bu kadar taraf buldu? Sistem adına dine, dindarlara yapılan baskılar neticesinde insanımızın bastırılmış dini duyguları istismar edildi. Şöyle özetleyebiliriz; sistemin ürettiği çarpık ve bedbaht yapılanma.

Asırlardır İslam’ın bayraktarlığını yapmış, Müslüman gayri Müslüman demeden mazlum ve mağdurların hamisi olmuş, yardımına koşmuş bu necip milletimizin sırtını yere getirmeye çalışanlara fırsat verme ya Rabbi. Hak üzere birliğimizi beraberliğimizi daim eyle Ya Rabbi.

Rasulullah (s.a.v.) akşam sabah şu kelimeleri hiç bırakmadan okurlardı:

Allah’ım! Dünya ve ahirette senden afiyet isterim. Allah’ım! Dinimde, dünyamda, ehlimde ve malımda afiyet selamet isterim. Hata ve günahlarımdan af dilerim. Bende bulunan ayıplarımı ört. Korktuklarımızdan emin kıl. Allah’ım! Önümüzden, arkamızdan, sağımızdan, solumuzdan, üstümüzden, altımızdan gelecek belalardan koru. Allah’ım helak olmaktan senin azametine sığınırız.(Amin)

Artık bundan böyle sabahtan erken kalkan ben darbe yaptım oldubitti dönemini halkımız tarihe gömmüştür. Elhamdülillah.

Allah’a emanet olunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90