banner102

Yangının ilk başladığı gün Marmaris'teydim.. Yangının başladığı tepelere baktıkça tatil adına tüm modum düştü, havanın sıcak olması, arazinin elverişsiz olması sebebiyle olacak ki, etkin bir müdahale göremedim..yangına hiçte yabancı olmayan bu tatil bölgesinin yangın karşısında bu kadar hazırlıksız yakalanması nereden bakılırsa bakılsın yıkıcı ..

Öncelikle yangının kim tarafından çıkarıldığı ile ilgili hiçbir bilgi yok. İlk gün iki tane çocuk yakalayıp ifadesi alındı lakin ordan da bişey çıkmadı. Turist sayısı milyona varan şehirde ormanların içinden Afgan olduğu tahmin edilen gruplar halinde ne idüğü belirsiz tipler çıkıyor. Kimin girip kimin çıkdığı öngörülemeyen ülkem üstü açık mülteci kampı olmaya doğru koşuyor, Marmaris'te boşaltılan köyleri, ortada kalmış köylüleri gördükçe söyleyecek çok şey bulabiliyor insan lakin bunu da muhalefet yapıyormuş görünmemek için yutacağım..

Of'ta köyünde tanımadığı birini görse adam, hemen kimlik sorgusuna çeker ama buralarda nerden geldiği ne olduğu belli olmayan tipler geziyor..

Ülke olarak her türlü felakete sanki ilk defa maruz kalıyormuşuz gibi hazırlıksız yakalanıyoruz.. Oysa buralarda muhtemel en büyük felaket orman yangını, teyakkuzda olmamız gerekiyordu. Günde milyonlarca turistin indiği havalimanlarında, 15 dakika içinde havalanabilecek yangın söndürme uçakları hazır bulunmalıydı.. Düğün, nişan gezen THK başkanının keşke böyle kaygıları olsaydı da, burada ki köylüleri bu kadar çaresiz görmeseydim diye geçiriyor içinden insan..

Amacım etkili bir muhalefet yapmak değil lakin burada her tepeden yükselen dumanları ve müdahalede ki aksaklıkları gördükçe bir şeyler söyleme ihtiyacı hissediyorum..

Köyceğiz'den geçerken gördüğüm küçük bir alanda ki duman kümesini akşam haberlerde kocaman bir orman yangını olarak görünce sessiz kalmam mümkün değildi, bir söndürme uçağıyla önü alınabilecek yangın ne hale geldi.. 

Gözümün önünde Marmaris'in dağından şehir merkezine kadar indi yangın.. Şüphesiz insanların burda ki en son ihtiyacı kuru çaydır, yangın söndürme uçaklarına ve planlı müdahale hizmetlerine ihtiyacı var.. Güçlü devletimiz dünyanın her yerine yetişirken kendi yemyeşil ormanlarının perişan olmasına izin verilmemeli.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90