banner102

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 88 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan vefat etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir hafta önce yüksek ateş ile karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve ameliyat olan annesi Tenzile Erdoğan bu sabah vefat etti.

07 Ekim 2011 Cuma 14:47
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 88 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan vefat etti

BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan'ın 88 yaşŸındaki annesi Tenzile ErdoğŸan, 20 Eylül’de karın ağŸrısı ve yüksek ateşŸ şŸikayeti nedeniyle başŸvurduğŸu İstanbul Medipol Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

1 Ekim’de gerçekleşŸtirilen operasyonla Tenzile ErdoğŸan’ın safra kesesi alındı.

Ameliyat sonrasında yoğŸun bakımda klinik tablosu düzelen ErdoğŸan, iyileşŸmişŸ olarak servise nakledildi.

BaşŸbakan'ın annesi Tenzile ErdoğŸan, bu sabah 07.30'da ani dolaşŸım yetmezliğŸi tablosunun gelişŸmesinin yapılan tüm müdahalelere rağŸmen kurtarılamayarak saat 09.15’te vefat etti.

YARIN TOPRAğžA VERİLECEK

Tenzile ErdoğŸan yarın öğŸle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet MezarlığŸı'nda toprağŸa verilecek.

PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

BaşŸbakan ErdoğŸan, annesinin durumunun ağŸırlaşŸması üzerine sabah saatlerinde eşŸi Emine ErdoğŸan ve kızı Sümeyye ErdoğŸan ile hastaneye geldi. ErdoğŸan, acı haberi hastanede öğŸrendi.

BaşŸbakan ErdoğŸan, annesinin ölümü üzerine hafta sonu olan tüm programını iptal etti.

ANNESİ İ܇İN DUA İSTEMİşžTİ

ErdoğŸan, G. Afrika ziyaretine çıkmadan önce safra kesesi ameliyatı olan annesini ziyaret etmişŸ, "Annem iyi ama dua edin. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişŸti.

TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Tenzile ErdoğŸan'ın vefat haberi üzerine hastaneye ErdoğŸan ailesinin diğŸer fertleri ve yakınları geldi.

AK Parti Genel BaşŸkan Yardımcısı ܖmer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Kadir TopbaşŸ, AK Parti İstanbul İl BaşŸkanı Aziz BabuşŸcu, ܜsküdar Belediye BaşŸkanı Mustafa Kara, şžişŸli Belediye BaşŸkanı Mustafa Sarıgül, Eyüp Belediye BaşŸkanı İsmail Kavuncu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin ܇apkın, İstanbul Müftüsü Mustafa ܇ağŸrıcı, İTܜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed şžahin, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, işŸ adamı Ali AğŸaoğŸlu da hastaneye gelerek BaşŸbakan ErdoğŸan'a taziyelerini sundu.

ܖte yandan, hastane çevresinde polis tarafından genişŸ güvenlik önlemleri alındı. Birçok televizyon kanalı da hastane önünden canlı yayın yaptı.

CENAZE EVE GETİRİLDİ

BaşŸbakan ErdoğŸan hastaneden makam aracıyla ayrıldı. Ardından Tenzile ErdoğŸan'ın cenazesini taşŸıyan araç hasteden hareket etti.

ErdoğŸan ile eşŸi Emine ErdoğŸan ve kızı Sümeyye ErdoğŸan da hastaneden ayrıldı.

Araçlar, ErdoğŸan ailesinin ikamet ettiğŸi Kısıklı'daki konuta geldi.

ErdoğŸan'ın Kısıklı'daki evine yakınları da taziye ziyareti için gelmeye başŸladı. Evin çevresinde polis tarafından genişŸ güvenlik önlemi alındı.

Bu arada, Maliye Bakanı Mehmet şžimşŸek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyanet İşŸleri BaşŸkanı Mehmet Görmez de hastaneye gelerek taziyelerini sundu.

56 YILDIR İSTANBUL'DA YAşžIYORDU

Tenzile ErdoğŸan, 1933 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde dünyaya gelmişŸti.

BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan, Mustafa ErdoğŸan ve Vesile İlgen'in annesi olan Tenzile ErdoğŸan, 1955 yılından bu yana İstanbul'da yaşŸıyordu.

Tenzile ErdoğŸan'ın gemi kaptanı olan eşŸi Ahmet ErdoğŸan ise 8 Aralık 1988'de vefat etmişŸti.
 
Haber 7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2011-10-07 14:55:10

ALLAHU TEALA Merhume'ye Rahmet,geride bıraktığŸı yakınlarına Sabrı Cemil Ecri Cezil İhsan eylesin (Amin).

banner90