banner102

İsmailağa'dan yandaşlara: "İftiracılar sizi!"

Muhammed Keskin Hoca Marifet'teki makalesini yayınlayan Zaman'ı eleştiren Yeni Şafak ve Sabah Gazetesi'ne çok ağır sözlerle yüklendi.

hamitk
hamitk
25 Eylül 2014 Perşembe 15:35
İsmailağa'dan yandaşlara:
Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin bacanağı Muhammed Keskin’in Marifet Dergisi’nde yer alan ‘Kimin Yeni Türkiyesi?’ başlıklı makalesini sayfalarına taşıyan Zaman’ı ve İsmailağa cemaatini eleştiren Yeni Şafak'a, dernekten sert tepki geldi: “Fitne ve yalancılıkları tescilli.”

"ŞEYHİMİZE SORMADAN BİR ADIM ATMAYIZ"

Marifet Derneği,  Y.Şafak ve Sabah’ın ‘ismailaga.org.tr’ sitesindeki açıklamaya atfen yaptıkları haberlere yönelik bir açıklama yaptı. Y.Şafak, ‘Mahmud Efendi Hazretleri’nin her yaptığı işi provoke etmeye çalışan ve onun mübarek lisanıyla fitneci ve yalancı olduğu tescil edilen gazete’ olarak tanımlandı. Dergide çıkan yazının, ehl-i sünnet yolu hakkındaki ciddi kaygıları dile getirdiği belirtildi. “Yazı, dilsiz şeytan durumuna düşmemek için kaleme alınmıştır. Şeyhimize sormadan herhangi bir adım atmamaktayız.” denildi.

Marifet Derneği’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: 

“Mahmud Efendi Hazretleri’nin bacanağı ve derneğimizin başkanı olan Muhammed Keskin Hocaefendi’nin, Marifet Dergisi 24. sayısında yayınlanan ve kamuoyunda gündem olan yazısı hakkında bazı itirazlara cevap verme ihtiyacı hasıl oldu. Yazının muhtevasına itiraz etmeye mecal bulamayanların konuyu başka yerlere çekmeye çalışmasını ibretle takip etmekte, öncelikli olarak şunları beyan ve ilan etmeyi münasib bulmaktayız."

"O YAZI DİLSİZ ŞEYTAN KONUMUNA DÜŞMEMEK İÇİN KALEME ALINDI"

"Başta Muhammed Keskin Hocamız olmakla birlikte bizler sadece Mahmud Efendi Hazretleri’nin ihvanı ve hizmetkarlarıyız. Zira bizler mürşide nisbeti şeref kabul ediyor, herhangi bir mekana nisbeti uygun bulmuyoruz. Muhammed Keskin Hocaefendi’nin Marifet Dergisi’nde çıkan yazısı, tamamen din-i mübin-i İslam’ın doğru anlayışı olan Ehli Sünnet yolu hakkındaki ciddi kaygıları dile getirmekte ve siyasi bir maksat gütmemektedir. İsmailağa Cemaati’ni temsil iddiası ise söz konusu değildir. Yazı dinî ve millî birliğimizi tehdit eden tehlikelere dikkat çekmiş ve dilsiz şeytan durumuna düşmemek için kaleme alınmıştır. Mahmud Efendi Hazretleri’nin her yaptığı işi provoke etmeye çalışan ve onun mübarek lisanıyla fitneci ve yalancı olduğu tescil edilen Y.Şafak Gazetesi hakkında da Müslüman kardeşlerimizi ikaz etmek istiyoruz.

"HER FIRSATTA YALAN VE İFTİRA..."

Mahmud Efendi Hazretleri altı sene önce malum gazetenin sahibi olan Ahmed Albayrak’ı telefonla aramış ve Hayreddin Karaman hakkında uyararak ona yazı yazdırılmamasını rica etmiştir. Ahmed Albayrak ise bu ikazı dikkate almamış bilakis gazetesi vasıtasıyla her fırsatta düşmanca davranmaya, yalan ve iftiraya devam etmiştir. Şunu da belirtelim ki bizler, hizmetinde bulunduğumuz Şeyhimize sormadan herhangi bir adım atmamaktayız. Allahu Teâlâ cümlemizi doğru anlayışa muvaffak kılsın. İftiracı ve fitnecilerin şerrinden muhafaza eylesin. Amin. Selam hidayete tabi olanlara olsun.”

"EHL-İ SÜNNETE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ"

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin bacanağı, İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Muhammed Keskin Hocaefendi, Marifet dergisinin 24. sayısında kaleme aldığı yazısında hükümetin bazı uygulamalarını ve son dönemde yaşananları eleştirmişti. Yazıda, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Kur’an ve Peygamber Efendimiz’e (sas) yönelik ölçüsüz sözlerine tepki gösterilmişti. ‘Şia ve Vehhabi çevrelerle yakınlaşılırken, Anadolu’nun asli unsuru ehl-i sünnetin üvey evlat muamelesi gördüğü’ vurgulanan makalede, cemaatlerin maruz kaldığı baskı şu ifadelerle aktarılmıştı: “Özellikle geçen yüzyılın ilk yarısında vaki olan ağır baskı ve zulüm devresinde İslam’ın taşıyıcı ayakları olan ve bugün halkın şuurunu nakış nakış işleyen tarikat ve cemaatlerin çeşitli bahanelerle dışlanması, baskıya ve ötekileştirmeye maruz bırakılıp emeklerinin yok sayılması ya da o buhranlı zamanlar atlatıldıktan sonra sadece işin siyasi tarafında boy gösterenlerce sahiplenilmesi vahim bir kadirbilmezlik olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Son Güncelleme: 25.09.2014 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre 2014-09-25 17:30:23

diğer haberde yasdığımın aynısını kendileri söylemiş. saadet camiası umarım dersini almıştır.
" marifet dergisinde çıkan yazısı, tamamen din-i mübin-i islamın doğru anlayışı olan ehli sünnet yolu hakkındaki ciddi kaygıları dile getirmekte ve siyasi bir maksat gütmemektedir. ismailağa cemaatini temsil iddiası ise söz konusu değildir."

ne demiştim isteyenler yorumlara bakabilir. ismailağa cemaati hiç bir şekilde bir siyasi partiye yakın durmamaktadır. ayrıca yazıyı yazanlarda bu cemaati temsile yetkili değillerdir. siyasi olarak bu kişilerin sözüne itibar edilmemektedir.

Avatar
ADEM KALAYCI 2014-09-26 20:54:15

mahmut efendi̇ saadet parti̇si̇ne destek veri̇yor bu sene saadet i̇kti̇dardir

Avatar
of k.k.o. 2014-09-27 13:43:54

müslümanlar tbmm'ye girmesine izin vermiyorlar,sen iktidar'tan bahsediyorsun ya sen kaç yaşindasin???...komik komik yorumlar yazmayın kendi kendinizi ufak düşürmeyin.

banner90