banner102

KARAR VERME GECESİ!

Mübarek Ramazan ayının son on gününden aranması gereken Kadir Gecesinin bu gece olduğu tahmin ediliyor. Fakat Müslümanlar olarak bin aydan daha hayırlı geceyi sadece bu gecede değil, Ramazan ayının son gecesine kadar aramalıyız ve gereği gibi idrak etmeliyiz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Temmuz 2016 Cuma 23:08
KARAR VERME GECESİ!
 Mübarek Ramazan ayının son demindeyiz. Bu gece olduğu tahmin edilen Kadir Gecesinde yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildi. Bu gece Allah’ın (Celle Celalühü) bu ümmete hediye ettiği bin aydan daha hayırlı Kadir gecesi. Allah’ın (Celle Celalühü) Kadr süresinde: “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” buyurduğu mübarek bir gece.

Ramazan ayının 27. Gecesinde olduğu tahmin edilen Kadir gecesi Türkiye genelindeki 23 bin 391 cami, bu gecede sabaha kadar açık kalacak. Geceyi ibadet ederek geçirmek isteyenler, bu camilere gidebilecek.

SAMİMİYETLE YAKLAŞALIM

Ramazan ayı biz Müslümanlar için büyük bir fırsat ayıdır. Bu fırsat bol ve lüks yemek yemek, eğlenmek veya çeşitli etkinlikler yapmak değil, Anayasamız olan Kur'an-ı Kerim'e samimi şekilde yaklaşarak anlayama çalışmalıyız.

Anlamaya çalışmadan okuyup kendi nefsimizi memnun etmek yerine anlayarak okuma gayreti ile dünya ve ahiret hayatımızı kurtarmalıyız. Yüce Rabbimiz bize Kur'an-ı Kerim ile neyi emrediyor ve neleri yasaklıyorsa onları yapma gayretinde olmalıyız. Zaman ve mekanları bahane göstererek ilahi emirleri bir kenara bırakmadan yaşama gayretinde olmalıyız.

Birey, toplum ve devlet bazında yapılan bütün icraatları İlahi kitaba göre ayarlamalıyız. Liderimiz, şeyhimiz ne diyor değil, Yüce Rabbimiz ne diyor demeliyiz. 'O ne diyorsa doğru diyor' sözünün sadece ve sadece Allah (Celle Celalühü) ve Resülü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) için geçerli olduğunu bilmeliyiz.

Evet, bu mübarek gecelerde karar vermeliyiz.. Verdiğimiz karar ile ya Hak'tan yana olacağız, ya da batıldan yana olup perişan olacağız. Bugün olduğu gibi!

Kadir gecesi ile ilgili Sevgili Peygamberimiz (Salallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurmuştur:  “Kim Kadir Gecesi’nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır”

Of'un Nabzı Medya Ailesi olarak bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin tüm İslam âlemi içi hayırlara vesile olmasını Allah Zülcelal ve Tagaddes Hazretlerinden niyaz ederiz....

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 07.07.2016 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90