banner102

Kardeşliği Pekiştirdiler

Trabzonun Of, Sürmene, Araklı, Çaykara ve Denekpazarından bir grup İş Adamı ve İmam Hatip gerçekleştirdikleri Van, Erciş, Ahlat ve Bitlis gezisiyle aralarındaki bağı güçlendirdiler

10 Mayıs 2011 Salı 09:17
Kardeşliği Pekiştirdiler

Trabzon’un Of, Sürmene, Araklı, ܇aykara ve Denekpazarı’ndan bir grup İşŸ Adamı ve İmam Hatip gerçekleşŸtirdikleri Van, ErcişŸ, Ahlat ve Bitlis gezisiyle DoğŸu Anadolu ile Karadeniz arasındaki kardeşŸlik köprüsünü perçinledi.

Gezinin ilk günü Van şžehir merkezi ve ErcişŸ ilçesini gezen grup buralarda Tarih, Sosyal ve Kültürel açıdan DoğŸuyu yakından tanıma fırsatı buldu. Gezinin ikinci gününde ise Anadolu tarihinin önemli mihenk taşŸlarından olan Van Gölü kıyısındaki Bitlis’in Ahlat İlçesini gezen grup burada kayıp şŸehir, Sultan Alparslan’ın Malazgirt savaşŸı öncesi son Cuma namazını kılıp kefenini giydiğŸi tarihi cami, kümbet, köprü, şŸehitlik ve birçok sahabe kabrinin bulunduğŸu tarih kokan Ahlatı gezdiler.

Gezinin son durağŸı Bitlis’te ise İstanbul’da metfun bulunan Peyganber Efendimizi 8 gün evinde misafir etme şŸerefine nail olmuşŸ Sahabe Eyyüb-el Ensari’nin kardeşŸi Feyzullah Ensari hazretlerinin türbesini ziyaret ettiler. Bitlisin beşŸ minaresinin gölgeleri arasında Büryan kebabının tadına bakmayı da ihmal etmeyen 50 kişŸilik grup MuşŸ il merkezini gezdikten sonra, bu geziyle DoğŸu Anadolu’nun farklı desenlerini yerinde görme fırsatını yakalamışŸ oldular.     

Gezi dönüşŸü geziyle ilgili düşŸüncelerini belirten işŸadamları gezide kendilerini en çok ErcişŸ’te işŸadamlarının kendi evlerinde misafir etmesi ve misafirperverlikleri olduğŸunun altını çizerek DoğŸu Anadolu’nun televizyonlardaki gibi şŸiddet ve kargaşŸa yeri olmadığŸını, hatta bu tür haberlerle DoğŸu Anadolu’yu haksızlık edildiğŸi görüşŸünü paylaşŸtıla
 
 
çaykaragazetesi.com
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90