banner102

Kayıp kardeşlerin katili zanlısından şok ifadeler

Kayseride üç çocuğu öldürüp gömen katilin itirafları bu işte tecrübeli polisleri bile ürpertti.

28 Mart 2011 Pazartesi 08:41
Kayıp kardeşlerin katili zanlısından şok ifadeler
Kayseri’de üç çocuğŸu öldürüp gömen katilin itirafları bu işŸte tecrübeli polisleri bile ürpertti.
 
Kayseri cinayetinde kan donduran itiraf
Kayseri'de 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şŸeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 6 yaşŸındaki Dilruba ve 9 yaşŸındaki Ahmet Tuna kardeşŸlerle komşŸuları 11 yaşŸındaki Türkan Ay'ı öldürüp bavullara koyarak götürdüğŸü memleketi Yozgat'ın ܇ayırlı İlçesi yakınlarındaki gölet kenarına gömen fabrika işŸçisi UğŸur Veli GülışŸık, cesetlerin toprak üzerine çıkması nedeniyle değŸişŸik zamanlarda üzerlerine toprak attığŸını itiraf etti.

Emniyet Genel MüdürlüğŸü AsayişŸ Dairesi BaşŸkan Yardımcısı Ercan TaşŸtekin'in başŸkanlığŸındaki CSI ekibinin 5 ay süren soruşŸturmasından sonra yakalanan GülışŸık, sorgusunda günah çıkarttı ve pişŸman olduğŸunu söyledi. 11 yaşŸındaki kız çocuğŸuna tecavüz eden ve iki kardeşŸi de boğŸarak öldüren GülışŸık, üç çocuğŸun cesedini boşŸandığŸı karısının köyünün yakınına gömdüğŸünde yaşŸadığŸı olayı ifadesinde anlattı.

Toprak bile kabul etmemişŸ

SoruşŸturmada, 5 yıl önce eşŸinden boşŸanan ve yalnız yaşŸayan UğŸur Veli GülışŸık'ın çocukların kayıp olmasından iki hafta sonra mahalleden taşŸınması şŸüphelerin onun üzerine odaklanmasını sağŸladı. ܖzel ekip, mahkeme kararı ile muhtemel zanlı gözüken GülışŸık'ın telefonlarını bir ay boyunca dinledi. Görevli polisler çeşŸitli kılıklara bürünerek zanlıyı aynı dönemde adım adım izledi. Telefon dinleme, fiziki takip ve tarassut ile zanlının üç çocuğŸun kaybolması ile delillendirilmesi amaçlandı. Adeta iğŸne ile kuyu kazan CSI ekibi, GülışŸık aleyhine birçok delil bulduktan sonra operasyona geçti. Zanlı, götürüldüğŸü Kayseri AsayişŸ şžubesi Cinayet Bürosu'nda her şŸeyi bir bir itiraf etti. Bazı itirafları kendisini yakalayan ve sorgulayan özel ekibin bile tüylerini diken diken etti. GülışŸık, çocukları gömdüğŸünde yaşŸadığŸı sorunu şŸöyle anlattı: "ܜç çocuğŸun cesedini valizlerden çıkartıp köy kenarında kazdığŸım çukura gömdüm. Hepsini üst üste koydum. Gömdükten iki gün sonra cesetleri kontrol etmeye gittim. Cesetler gömdüğŸüm gibi değŸildi, toprağŸın üstüne çıkmışŸtı. ܇ok şŸaşŸırdım, biri görür diye onları ikinci kez toprağŸa gömdüm. Aradan iki gün sonra yeniden olay yerine gittim. Yine cenazaleri toprağŸın üzerine çıkmışŸtı. ܜçüncü kez cesetlerin üzerine kürekle toprak atıp, çıkmamasını sağŸladım"

Polis kızından yardım alındı

CSI ekibi, katili bulmak için teknik çalışŸmalar dışŸında özel bir yöntemde kullandı. "İzlenen polisiye taktiklerin bir kitap olacağŸı" belirtilen soruşŸturmada Kayseri Emniyet MüdürlüğŸü'nde görevli bir polis memurunun 11 yaşŸındaki kızından bile yardım alındı. ܖzel ekip, kaybolan 11 yaşŸındaki Türkan Ay'ın ruh halini anlamak için polis memurunun kızını kullandı. Polis kızına, "Yanında küçük kardeşŸlerin olduğŸu halde sen şŸeker toplamaya gittiğŸin bir evde 'gel' denirse ne yapardın? Girer miydin? vb. sorular sorularak göstereceğŸi refleks ve davranışŸ gözlemlendi. Zira Ahmet Tuna Tekin ile Dilruba Tekin ablaları gibi gördükleri 11 yaşŸındaki Türkan Ay'ın izinden gideceğŸi düşŸünüldü. Nitekim, katil zanlısının ifadesi bu çalışŸmayı doğŸru çıkarttı. Katil zanlısı, "܇ocukları eve davet ettiğŸimde içeri ilk olarak Türkan girince, iki kardeşŸ peşŸinden eve girdi" dedi.

Olayı aydınlatan özel ekibin başŸındaki Emniyet Genel MüdürlüğŸü AsayişŸ Daire BaşŸkan Yardımcısı Ercan TaşŸtekin, dosyayı teslim aldıkları ilk andan itibaren kayıp 3 çocuğŸun akıbetine yönelik senaryolar üzerine çalışŸtıklarını belirterek, Kayseri'de önlerine çıkan herkesin bu konudaki görüşŸlerine başŸvurduklarını söyledi. SoruşŸturmayı yürütürken zaman zaman karamsarlığŸa kapıldıklarını söyleyen TaşŸtekin, ''Felsefemiz 'biz pes edersek olay çözülmez, pes etmezsek olay çözülür' oldu'' dedi. Devletin bütün imkanlarının soruşŸturma için seferber edildiğŸini söyleyen TaşŸtekin şŸunları söyledi: "Burada 8 kişŸilik bir ekip olabilir ama bu işŸ için çalışŸan polis sayısı 800'ün üzerindedir. Bunun belki de 700'ü Kayseri'ye hiç gelmemişŸtir. Ben buradan ham veriyi gönderiyorum, günlerce, haftalarca o veri işŸlenip, bana geri geliyor.''

Ercan TaşŸtekin, süreci şŸöyle anlattı: ''Zanlı ile ilk irtibatımız 2 ay kadar önce oldu. 1,5 ay önce de fail olabileceğŸi ile ilgili bulgulara ulaşŸtık. 1,5 ay boyunca da fail olduğŸunu hiç hissettirmeden görüşŸmelere devam ettik. ܇ocukları köyüne götürüp gömmüşŸ olabileceğŸini düşŸündük.şžahısla bir kez daha görüşŸüp, ondan sonra köyüne gidip nerelerde ceset arayabileceğŸimize bakacaktık. Son görüşŸmemizde biz onu değŸil, o bizi çözdü. ܇alışŸtığŸı fabrikaya gittik. Tam çıkacakken durumu anladı ve ''ben de geleyim'' dedi. Geldi ve cesetlerin yerini gösterdi."

Kemikleri 3 gün incelenecek
Emniyetin yoğŸun çalışŸması sonucu ulaşŸılan cesetler, otopsi için Ankara'ya getirildi. Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'na özel torbalar içinde getirilen kemik ve elbise parçaları görevliler tarafından otopsi salonuna götürüldü. Kemikler üzerinde yapılacak inceleme sonucu çocukların nasıl öldürüldüğŸü ortaya çıkacak. İncelemenin üç gün süreceğŸi belirtiliyor. Kemik parçaları daha sonra ailelere teslim edilecek. Bu arada, Tekin ve Ay aileleri, çocukları için cenaze töreni yapmaya hazırlanıyor. İki çocuğŸu öldürülen Hamza Tekin, "܇ocuklarımızın kemiklerinin en kısa sürede bize teslim edilmesini istiyoruz. Acımız büyük ama onları Talas'ta belediyenin bize verdiğŸi mezara koyacağŸız" dedi.

Tek kişŸilik özel hücrede tutuluyor
Katil zanlısı UğŸur Veli GülışŸık 4,5 saat süren sorgusundan sonra getirildiğŸi Kayseri Adliyesi'nde tutuklandı. Bu sırada adliye önünde toplanan 100 kişŸilik öfkeli grup zanlının çıkmasını bekledi. Katil zanlısının kendisine verilmesi yönünde sloganlar atan öfkeli grup, çevik kuvvetin bariyerlerini aşŸmak istedi. Adliyeden çıkarılırken kapı önünde bekleyen otomobil yerine ara sokaktaki polis otosuna koşŸturularak bindirilen zanlı, dün gece 01.00 sıralarında cezaevine gönderildi. Tutuklu ve hükümlülerin saldırısına uğŸrayabileceğŸi ya da canına kıyabileceğŸi ihtimali dikkate alınarak UğŸur Veli GülışŸık, tek kişŸilik özel bölümde tutuluyor. Hukukçular, UğŸur Veli GülışŸık'ın adam öldürme, alıkoyma ve tecavüz gibi üç ayrı suçtan yargılacağŸını ve ağŸırlaşŸtırılmışŸ ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceğŸini söyledi. 
 
Bugün
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90