banner102

Muhteşem Fırsat!

Zilhicce'nin On Günü Yarın Başlıyor (15 Eylül 2015 Salı – 1 Zilhicce 1436);

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Eylül 2015 Salı 00:04
Muhteşem Fırsat!
Bazı tefsirlerde, Fecr sûresinin 2. ayetinde geçen ve Rabbimizin (c.c.) üzerine yemin ettiği “on gece”nin zilhiccenin ilk on gecesi olduğu belirtilen BÜYÜK GÜNLER başlıyor.

Resûl-i Ekrem [sallallahu aleyhi vesellem]’in “Allah katında zilhiccenin ilk on gününden daha faziletli olan gün yoktur” (1) buyurduğu BÜYÜK GÜNLER başlıyor.

İçinde, Mâide sûresinin 3. ayetinde geçen “Bugün sizin dininizi kemale erdirdim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’a razı oldum.” denen “bugün”ün zilhiccenin 9. gününün (arefe gününün) yer aldığı BÜYÜK GÜNLER..

İçinde, Resûl-i Ekrem [sallallahu aleyhi vesellem]’in “Allah katında günlerin en büyüğü kurban günüdür.” (2) buyurduğu zilhiccenin 10. gününün (Kurban bayramının birinci gününün) yer aldığı BÜYÜK GÜNLER..

(1) [İbn Hibbân, Sahîh, 2/562]
(2) [Ahmed, Müsned, 4/350; Suyûtî, el-Câmiü’s-Sagîr, 1064]

Zilhicce, umumi af ve bağışlanma ayıdır. Kamerî ayların 12’ncisi olan Zilhicce ayı, İslâm’ın beş esasından biri olan hac ibadetinin yerine getirildiği umumi af ve bağışlanma ayıdır. 
Of'un Nabzı Ailesi olarak Zilhicce ayının tüm İslam aleminin ve mazlumların kurtuluşa ermesine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Zilhicce ayının fazileti

Kurban Bayramı’nın bulunduğu aya zilhicce denir. Zilhicce ayının ilk on gününde yapılan ibadetlerin kıymeti çoktur. Birkaç hadis-i şerif:
(Zilhiccenin ilk günlerinde tutulan oruç, bir yıl oruç tutmaya bedeldir. Bir gecesini ihya etmek de Kadir Gecesi’ni ihya etmek gibidir.) [İbni Mace]

(Zilhiccenin ilk on gecesinde yapılan amel için, 700 misli sevab verilir.) [Beyhekî]

(Terviye günü [Arefe’den önceki gün] oruç tutup, günah söz söylemeyen Müslüman Cennete girer.) [Ramuz]

(Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutan, her günü için yüz köle azat etmiş veya cihad edenlere yüz at vermiş yahut Kâbe’ye kurban için yüzdeve göndermiş gibi sevab alır.) [R. Nasıhin]

(Bu on günün hayrından mahrum olana yazıklar olsun! Bilhassa dokuzuncu [Arefe] günü oruçla geçirmelidir! Onda o kadar çok hayır vardır ki, saymakla bitmez.) [T. Gafilin]

(Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutana, her günü için bir yıllık oruç sevabı verilir.) [Ebul Berekat]

(Zilhiccenin ilk on günü, fazilette bin güne, Arefe günü ise on bin güne eşittir.) [Beyhekî]

(Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur.) [Taberani]

(Allah indinde zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!) [Taberani]
Tesbih: Sübhanallah,
Tahmid: Elhamdülillah,
Tehlil: Lâ ilâhe illallah,
Tekbir: Allahü ekber, demektir.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 15.09.2015 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90