banner102

Namaz kılana TABLET kampanyası!

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı Köyü Camisi İmamı Cebrail Öztürk, çocukları camiye alıştırmak için ilginç bir uygulamaya imza attı.

01 Ocak 2013 Salı 17:14
Namaz kılana TABLET kampanyası!
ܖztürk, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada,çocukların bilgisayar  teknolojisi ve  internete  olan ilgilerini değŸerlendirmek istediklerini söyleyerek,  çocuklara  namaz kılma alışŸkanlığŸını kazandırmak ve camiye olan sevgilerini artırmak için farklı projeler hazırladıklarını ifade etti.
ܖztürk, bu projelerinden birinin de iki ay içerisinde 180 vakit namazlarını camide cemaatle kılan öğŸrencilere tablet  bilgisayar  verme projesi olduğŸunu ve bununla birlikte camiye olan ilginin katlandığŸını vurguladı.
ܖztürk, ''Her vakitten sonra  çocuklarımıza  birer kupon veriyoruz. Tablet  bilgisayarı almak isteyen 50 öğŸrencimiz 180 vakti tamamlamak için sabah namazı dahil vakit namazlarının çoğŸunu camide cemaatle kılıyor. İki ay sonunda 180 kuponu tamamlayan çocuklarımıza  tablet  bilgisayar  dağŸıtacağŸız'' dedi.
-Amaç, namaz bilinci oluşŸturmak-
Böylece namaz bilinci oluşŸturmayı amaçladıklarını anlatan ܖztürk, '' ܇ocuklara  namazı, camiyi nasıl sevdirebiliriz, camiye nasıl alışŸtırabiliriz düşŸüncesi içerisindeydik. KomşŸularımızla istişŸare yaptık. Durumu kendilerine anlattım. KomşŸularımız da sağŸolsunlar bize destek verdiler. Biz de 2 aylık sürede 180 vakit namazlarını camide cemaatle kılan öğŸrencilerimize tablet  bilgisayar  projesini başŸlattık. Katılım oldukça fazla. YaklaşŸık 50 öğŸrencimiz devamlı geliyor.  ܇ocuklarımız  sabah namazlarına dahi benden daha önce geliyor'' diye konuşŸtu.
40 gün namaza devam edenlerde namazın alışŸkanlık haline geldiğŸini anlatan ܖztürk, şŸöyle konuşŸtu:
''İnşŸallah bundan yola çıkarak böyle bir şŸey başŸlattık.  Bilgisayarlarımızı  da köy halkı ile ortaklaşŸa alacağŸız. Avrupa'da kalan gurbetçilerimiz var. Onlar da projeye destek olacaklar. Köyden kaç çocuğŸumuz namaza gelirse gelsin hepsine  bilgisayar  vereceğŸiz.  ܇ocukların  namaz kılmasına vesile olan ve  bilgisayar  almayı taahhüt eden eden köylülerimize ve gurbetçilerimize teşŸekkür ederim.''
Köy sakinlerinden Mehmet BorazanoğŸlu ise projeden köy halkının memnun olduğŸunu vurgulayarak, '' ܇ocuklar  yaz tatiline kadar namaza devam ederlerse, biz de köy halkı olarak ܇anakkale ya da Konya'ya gezi düzenlemeyi düşŸünüyoruz'' dedi.
Kaynak: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90