banner102

Taraftar kükredi: Trabzon'da ampuller sönecek

Trabzonspor taraftarları, ''Tek ses, tek yürek'' adıyla takımlarının yaşadığı haksızlıklara karşı Trabzon'daki Futbol Federasyonu binasına öfke yürüyüşü düzenlediler, Fenerbahçe bayrağı yaktılar.

30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:28
Taraftar kükredi: Trabzon'da ampuller sönecek
Trabzonspor taraftarları, ''Tek ses, tek yürek'' adıyla takımlarının yaşŸadığŸı haksızlıklara karşŸı Trabzon'daki Futbol Federasyonu binasına öfke yürüyüşŸü düzenlediler, Fenerbahçe bayrağŸı yaktılar. Taraftarlar, yürüyüşŸde BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi.



Spor-Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu zirvede tamamlayarak şŸampiyon olan Fenerbahçe ile girdikleri yarışŸta haksızlığŸa uğŸrayıp şŸampiyonluğŸu kaybettiklerini öne süren Trabzonspor taraftarları, kentte yürüyüşŸ yaparak BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi.



Kent merkezindeki Uzun Sokak'ta toplanan, bazıları bozkurt işŸareti yapan ve ellerinde Trabzonspor bayrakları olan bordo-mavili taraftarlar, pankartlar açtıktan sonra İstiklal MarşŸı okuyarak sokakta yürüyüşŸe geçti.



"İSTİKRAR SܜRSܜN FENER BܜYܜSܜN"



MeşŸaleler ve ıslıklar eşŸliğŸinde, davul çalarak yürüyüp Fenerbahçe Kulübü BaşŸkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli takım aleyhine tezahüratlar yapan taraftarlar, "Fenerli BaşŸbakan istemiyoruz" şŸeklinde sloganlar attılar. Taraftarlar, bir süre sonra KahramanmaraşŸ Caddesi'ne geçip caddeyi trafiğŸe kapatarak ilerlerken caddedeki AK Parti seçim irtibat bürosu önünde "İstikrar sürsün, Fener büyüsün" diye sloganlar atıp aynı caddedeki Trabzonspor Müzesi önünde toplandı.



Taraftarlardan Ali Faik Yılmaz, burada grup adına yaptığŸı basın açıklamasında, TFF, Aziz Yıldırım ve BaşŸbakan ErdoğŸan'a tepki göstererek, "Türkiye'nin her yerinde sezon sonunda Fenerbahçe taraftarlarına takınan tutum ve çıkan olayların nasıl bir toplumsal patlamanın ürünü olduğŸu ortadadır. Hangi takımlı, şŸehirli olursa olsun, insanlar bu yaşŸanan haksızlıklara karşŸı sessiz kalmamışŸ ve doğŸal olarak da tepkilerini ortaya koymuşŸlardır ve koymaya devam edeceklerdir" dedi.



"şžAİBEYE BULAşžMAMIşž BİR LİG İSTİYORUZ"




Yılmaz, kendilerinde bu inanç ve bağŸlılık olduğŸu sürece Trabzonspor'un layık olduğŸu yere geleceğŸini ifade ederek, "Trabzonspor, ne herhangi bir siyasi oluşŸumun gölgesi altında kalacak kadar, ne de tüm bu haksızlıklara başŸ eğŸecek kadar küçük bir camia değŸildir. ܖnümüzdeki sezonlarda şŸaibeye bulaşŸmamışŸ, hak edenin hakkını aldığŸı bir lig istiyoruz" diye konuşŸtu.



Basın açıklaması sonrası yürüyüşŸlerine devam eden gruptakiler, ardından yine trafiğŸe kapattıkları Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir üst geçitten Eski Sahil Yolu'na ulaşŸarak buradan Moloz semtindeki TFF Haluk Ulusoy Kamp ve EğŸitim Tesisleri önüne geldi. Burada da alkışŸ tutarak TFF aleyhine tezahüratlarını sürdüren taraftarlar daha sonra olaysız olarak dağŸıldı.



Gruptakilerin yürüyüşŸü dolayısıyla Trabzon İl Emniyet MüdürlüğŸü Çevik Kuvvet şžube MüdürlüğŸüne bağŸlı ekiplerin de aralarında yer aldığŸı polislerce güvenlik önlemleri alındı.
 
 
AJANS5

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90