banner102

Belki çoğumuzun aklımızdan bile geçmez. Doğuştandır yeme içme. Fakat burada yeme içmede dikkat edilmesi gereken durumlar olduğunu bu hafta yazmak istedim.

İçmede dikkat edilmesi gerekenler;

Su içmek hayati bir iştir. İnsanoğlu hayatını devam ettirebilmesi için mutlak surette günde altı ile on iki bardak arası su içmesi lazım gelmektedir. Öncelikle suyu besmeleyle içmeye başlamamız lazım gelmektedir. Bir insan suyu bir anda içmemesi lazım gelmektedir. Bu on iki bardağı ikişer üçer saat arayla iki üç bardak halinde üç ile beş yudum halinde içmesi lazım gelmektedir. Bu içilecek suyu tek halde içmek insana büyük zararlar vermektedir.

Su içmenin adabında dikkat edilmesi gereken başka bir hususta suyu oturarak içmemiz lazım gelmektedir. Bugün yapılmış bir çalışmada suyun ayakta içilmesi durumunda kalın bağırsak kanserinin ortaya çıkması çok büyük bir ihtimal olduğunu bildirilmiştir. Bundan dolayı suyu mutlak olarak oturarak  aralıklarla ve yudum halinde içilmesi lazım gelmektedir. Aksi durumda su içmek çok büyük bir sıkıntıdır.

Konuyla ilgili yabancı bir makalede yazar makalesini şöyle bitirmektedir. " Sizlerin yerinde olsam çocuklarınıza günde en az altı bardak su içmeyi miras olarak bırakırdım."

Yemek yemede dikkat edilecek hususlar;

Yemek yemek dünyanın en güzel işlerindendir. Fakat yemede dikkat edilecek hususlar acıkmadan sofraya oturmayacağız tam doymadan da sofradan kalkacağız. Yemede tıka basa yemeyeceğiz. Aksi durumda yemek yemek bir zehir olmaktadır. Yemek yerken toprak ve ağaçta yetişenlerden yememiz sağlığımız için olmazsa olmazlarımız arasında olmalıdır. Bakınız bugün ülkem geneli hemen her ilde onlarca tüp bebek merkezleri açılmış durumdadır. Tabi bunun sebepleri arasında bence üzerinde çalışma yapılması lazım gelmekte evli çiftlerimizde kısırlık ortaya çıkardığını düşünmekteyim. Bakınız ülkem geneli fabrikasyon mamüllerde kullanılan maddeler ile yurt dışında kullanılan maddelerin bir çoğunda uyuşma olmamaktadır. Bundan dolayı fabrikasyon mamullerin tüketilmesini azaltmamız lazım gelmektedir.

Mümkün mertebe yediğimiz mutlaka ağaçtan ve topraktan olması lazım gelmektedir. Yediğimiz yemekler de imkanlar ölçüsünde mutlaka az veya çok kırmızı et kullanılması lazım gelmektedir. Tabi günümüzde hayat pahalılığını göz önünde bulundurduğumuzda kırmızı et alamadığımız durumlarda kırmızı etteki mevcut olan proteinler ve diğer minerallerin en fazla benzeyen kuru fasulyenin tüketilmesi mutlaka gerekli olduğunu söyleyebilirim.

Burada şunu söyleyebilirim ki kırmızı et  fazlaya kaçmamak şartıyla insan bedenine mutlaka gerekli olan nimetlerdendir. Kırmızı et çok fazla tüketildiğinde diğer çok tüketilen nimetler insana zararlı olduğu gibi insan bedenine  zararlıdır. Kırmızı etin fazla tüketilmesi durumunda gut olunduğu doktorlarımız tarafından söylenmektedir. Daha bir dikkatli olunması lazım gelmektedir.

Hayat pahalılığını göz önünde bulundurulduğunda tereyağın mutlaka soframızda kullanılması lazım geldiğini önemle vurgulamak isterim. Masraflardan ayırıp soframıza  mutlaka tereyağ bulundurulmalıdır. Başka tuhaf açıklamalara itibar etmeyin.

Günde üç öğün yenebilir. Sabah kahvaltısını çok kuvvetli yapın. Öğle yemeğini az biraz kuvvetli yapın akşam yemeğini de az biraz hafif yapmaya dikkat edin. Yemek yemede midenizi üçe ayırın. Üçte birini yemeğe üçte birini su üçte birini havaya ayırın. Peygamberimizin hadislerinde yemek yeme adabı böylece ifade edilmiştir.

Sebze meyve elinizden geldiğince sofranızda olsun.

İmkanlar ölçüsünde ailenizle sofraya oturun. Yemede aile sıcaklığını hissetmeyi de ihmal etmeyin.

Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90