banner102

Bir senenin sonuna doğru yaklaşmış durumdayız. Önümüzdeki Cumartesi sene bitiyor. Allah şimdiye kadar ölen herkese gani gani rahmet eylesin. Gelecek senemizi geçmiş senemizden daha hayırlı eylesin.

Öncelikle şunu ifadeyle yazıma devam etmek isterim. Her dine mensup olan insanların kendilerine mahsus dini ve milli bayramları vardır. Bu durum milletlerin kültürel değerleri arasındadır. Fakat birde şöyle bir durumdan bahsedilmesi yanlış olmayacaktır.Egemen güçler kendi kültürlerini diğer gelişmekte olan ülkelere ihraç etme gayretleri dünde vardı bugünde var yarında olmaya devam edecektir. Birkaç örnek vereyim ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Bakınız İngilizler Hindistandan çıktı fakat ülkede her türlü kültürel değer İngilizlerin inancı Hıristiyanlığa göre dizayn edilmektedir. Yada Fransızlar Libya'dan çıktı. Fakat  Libya'yı tamamen kendi kültürel değerlerle dizayn ederek orandan çıktılar. Yada Avrupalılar Amerikaya çıktığında Amerika tamamen Hıristiyanlık değerleriyle dizayn ederek orandan geri döndüler.

Tüm bu değerlerden ötürü her millet kendi değerleriyle anılması lazım gelmektedir. Kültürel değerler karışmaması milletlerin kendilerini koruması için önemlidir. Aksi durumda milletler farkında olmadan kültürel emperyalizme kurban giderde haberi olmaz.

Bu yılbaşı kutlamaları Hıristiyan ülkelerinde söz konusu. Hristiyanlar yılbaşını resmi olarak kutlamaktadır. Yılbaşı kısaca Hz. İsa'nın doğum yılı olarak değerlendirilmekte ve o doğrultuda kutlamalar yapılmaktadır. 

Öncelikle Hz. İsa'nın sene başında doğduğu bilimsel olarak kanıtlanmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Hiçkimse Hz. İsa'nın sene başında doğduğunu kanıtlanması mümkün değildir. Öncelikle bunu konuşmamız lazım gelmektedir. Yani sizlerin anlayacağınız Hıristiyanlar bilimsel olarak ispatlanamayan bir bayramı kutlamaktadır. Öncelikle buna cevap versinler.  Adamlar kendileri de  inanmadıkları bir kültürel değeri kutlamaktadır. 

Hıristiyanlar bu geceyi her türlü ahlaki değerden uzak olarak kutlamaktadır. İşin tuhaf tarafı da bu. Niye çünkü Hıristiyanlar bu geceyi ahlaksızca kutlaması bakın ki biz Müslümanlarda bu geceyi akıl tutulması bir şekilde kutlamaktayız. Bizde de her türlü kumar her türlü içki ve her türlü zina hemde en üst seviyede işlenmektedir. Aldığımız haberlere göre daha bugünden oteller ve günlük evler tutulmuş ve o gece sabaha kadar melanetler işlenecektir. Hem de bunu tamamen Müslüman kimliğiyle yapacaklar. Gece haram gündüz olunca tekrar sorulduğunda Müslüman olunacak: Gelde gülme?!

Yahu kardeşim eğer kutlanacaksa onlar bizlerin kültürel değerlerini kutlasın. Sana ne oluyorda adamların insanlıktan çıktıkları bir kültürel değeri kutlamakta yarışmaktasın?! Adamlar senin bir tane değerine değer veriyor mu ki sen adamın sapkın bir değerine önem vererek kutlamaktasın. Kendine gel?! Farkında olmadan adamların kuklası oluyorsunda farkında değilsin. Adamlarında istediği bu! Adamlar senin ahlakını bozmaya çalışmakta. Sonuçta seni yok etmeye çalışmaktadır. Hemen kendine gel ve bu akıl tutulması tavrından uzaklaş.

Necip Fazıl Üstad ne güzel söylemiş;" Onlar bizlerin kurbanda yedi hissemize girmedikçe ben onların yılbaşını kutlamam." Duydunuz değil mi?! Hala anlamamakta ısrar etmektesiniz. Adamlar senin ahlakını bozmaya çalışmakta sen de onlara çanak tutmaktasın. Aklını başına al.

Yada şöyle yazayım. Dedikleri gibi Hz. İsa o gün doğmuş. Yahu kardeşim bir Peygamberin doğumu böyle mi kutlanır?! Bu kutlamalar neyi ifade edilmektedir ki sende baduslama işe atlamaktasın. Şunun şurasında bir iki  saat alem yapacaksın sonuç büyük bir felaket. O gece yüzlerce kadınımız zina işleyecek sen zina edeceksin kumar oynayacaksın içki içeceksin.  Daha yazmayayım. Hemen tövbe et  ve akıl tutulması ortamdan uzaklaş.

Peygamberimiz konuyu ne de güzel özetlemiş; "Kim bir millete benzemeye çalışırsa o onlardandır."

YAPMA! Kendine de diğer insanlarımıza da kıyma...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90