banner102
Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için o malları hakimlere (idarecilere veya mahkeme hakimlerine) vermeyin.
(Sure No:2  Ayet No :188)
İdarecilere karşı onların ahiret selameti için toplumun ve bireylerinin tutunması gereken tavır
Ey iman edenler! Allah´a itaat edin. Peygamber´e ve sizden olan ülülemre (idarecilere) de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah´a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız- onu Allah´a ve Resûl´e götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir.
(Sure No:4  Ayet No :59)
Emirlik iddeasında bulunan ve halihazırda emir olan kişiye karşı tutunulması gereken tavır ki 
Geçenlerde Türkiye'de İslami hizb diye bilinen bir fırka ile bu hizbin kendilerine genel başkanlık verilmediği için batıl olduğunu iddea  eden ve ayrılıp yeni bir hizb kuran diğer fırkadan kendilerinin hak olduğuna inandığı için bir kardeşimiz samimiyetle bize gelip gel bizim hak olduğunu iddia ettiğimiz hizbde beraber çalışalım teklifinde bulununca bizde sükunetle olur ancak bir şartımız var bizi genel başkan yapacaksınız diyince kardeşimiz yukarıda belirtilen ayeti kerimenin fıtratına tezahürüyle bizim bir genel başkanımız var zaten hadsizlik edip böyle bir şartı nasıl koşarsın serzenişinde bulununca  bizde sükunetle bu ayeti kerimeyi okuyup vaktiyle bir emirimiz vardı ve sizin emiriniz olduğunu iddia ettiğiniz kişi emir varken ben emir olacağım demesi nasıl abesle iştigal ise bizimde sizin hizbde emir varken ( genel başkan ) olmamız o derece abesle iştigaldir beyanında bulundunuz dedik ve bu mantıki tezahür neticesinde emir olmak istinilmez ehil bir şura tarafından emir seçilir ve ona itaat edilirki insan üzerine yüklenen ağır yükün emir üzerindeki etkisi ateşten gömlek olacağı hususunda fikir birlikteliğine vardık ve bu ayrılmanın Allah ve Resulü nün hiçbir usulüne dayanmadan keyfi heva ve heves ile olduğu kanaatinde olduğumuzu bildirdik  
Selam olsun hidayette olanlara..
Selam olsun usulü terk etmeyenlere..
Selam olsun batılı görüp hakka dönenlere..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90