banner102

Ermenistan ile savaş halinde olan Azerbaycan’a ve askerlerine başarılar dileyerek, yeryüzündeki bütün Müslümanların birlik olmalarını ve birlikte zalim kafirler ile mücadele etmelerini temenni ediyorum.

Kardeşliğimizi bozmak ve bizleri birbirimize düşman etmek isteyenlerin oyunlarına gelmeme adına acizane bazı hususları dile getirmek istiyorum.

%97’si Müslüman olan komşumuz Azerbaycan'ın Nüfusunu yaklaşık %85'i Şii Mezhibene mensup Müslümanlar oluşturuyor. %15'i de Sünni Müslümanlardan oluşur. Türkiye’de özellikle iktidar yandaşı cemaatlerin önde gelen hocaefendileri camii kürsüsünden, Cuma hutbelerinden vb sohbet ortamlarından komşumuz İran’a, zalim kafir ABD ve İsrail’e yapamadıkları hakaretleri yapmışlardı.  

Çok iyi hatırlıyorum bir hocam ile namaz sonrası camii avlusunda başka bir hoca ile karşılaşmış ve kısa sohbet içinde yanımdaki hocama İran’ın İsrail’den daha fazla düşman olduğunu söylemişti. Aynı tarzdaki konuşmaları herkesin dilinde hocaefendi diye bilinip söylenen hocalarda yapmışlardı.

Birebirde bu tür yaklaşımlarda bulunan hoca ve diğer vatandaşlara Azerbaycan’ın da çoğu vatandaşı Şii mezhebine bağlı, neden bu devlete karşı bir sözünüz yok diyorduk. Fakat İran başka diyerek düşmanca tavırlarını sürdürüyorlardı. Meselenin mezhep meselesi olmadığını Milli Görüş neferleri olarak bizler çok iyi biliyorduk. Hatta liderlerimiz en yüksek sesle, “İran şii de Amirika ve İsrail sunni mi?” sorularını soruyordu.

Zalim kafirlerin Müslümanlar üzerindeki yok etme hedefleri her daim olmuştur. Zaman ve mekanlara göre zalimliklerinde farklılıklar olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Müslümanları kendi müdahaleleri ile yenemeyeceklerini anlayan zalimler son yüzyılda farklı bir taktik geliştirerek Müslümanları Müslümanlara kırdırmanın projesini hayata geçirdiler.

Şuurlu Müslümanlar zalimlerin bu projelerini görüp onlara karşı tedbir almak için ellerinden geleni yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Şuursuz Müslümanlar ise zalimlerin oyunlarını, onların uşaklarından gelen talimatlar ile oynamaya gönüllü aday oldular.  Özellikle zalimlere birebir ve dolaylı şekilde uşaklık eden medya ile yönlendirilen Şuursuz Müslümanlar, bu medyadan ne gelirse İlahi bir mesaj gibi algılayıp eylemini yaptılar ve yapıyorlar.

Müslümanları birbirine düşman etmek için mücadele eden zihniyetlerin en son ki belirgin icraatı Ermenistan ile savaş halinde olan Türkmenistan’a karşı İran’ın tutum sergilediğini ve Ermenistan’a tırlarla silah gönderdiğini ortaya attılar. Üstelik bunu iktidar yanlısı yayın yapan bir televizyon görüntülü şekilde yayınladı. Bu haberleri gören şuursuz Müslümanlar gönüllü oyunculuğunun gereğini sosyal medyada yaparak İran’a karşı paylaşımları ağır hakaretler ile sergilediler.

Oysa inandık dediğimiz bize şunu emrediyor: 'Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz. ... ' (Hucurat, 6)

Merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocamız zalimlerin oyunları sözleri ve icraatları ile deşifre etmişti. Bu icraatlarından en büyüğü de D8 İslam Birliği’ni kurmasıydı. Bu birlikteliğin en önemli ülkelerinden birisi de İran devletiydi. Tekerlekli sandalyede iken dahi ilaç dolusu çantası ile İran’a gitti ve orada zalimlerin oyunlarını deşifre eden açıklamaları ülkenin liderlerine yaptı.

Erbakan hocam şii mezhebinin birçok tehlikeli anlayışı olduğunu bilmiyor muydu? Elbette biliyordu ve bunu bilmesine rağmen Zalim kafirlere karşı İlahi emir gereği birlik olmak için son nefesine kadar mücadele etti. Bir evin içinde farklı yanlış düşüncelere ait evlatların sorunlarını evin reisi alenen dışarıda ailenin bütünlüğü için deşifre etmemesi gerektiği gibi. Uluslar arası meselelerde de Müslüman olan diğer devletler ile de aynı düşünce ile hareket etmeliyiz.

Yaptığımız iş Müslümanları değil de zalimleri sevindiriyor ve yollarını açıyorsa bu işten kaçınmamız gerekmez mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
musaka61 2020-10-20 15:44:30

iktidar yandaşı diyerek asıl siz fitne üretiyorsunuz...size birisi saadet yandaşı dediğinde sizin tepkiniz ne olurdu acep.,.buradaki yandaş kelimesini hangi ağızla kullandığınızı farkındayız hiç sözü dolandırma...iranla azerbaycanı sırf mezhep benzerliğinden aynı tuttun ya ...keşke hiç yazmasan

Avatar
Fahri Hacıcaferoğlu @musaka61 2020-10-21 19:41:32

Musa bey bu eleştirinizde samimi iseniz gelin yüz yüze konuşalım. Eğer gelemiyorsanız azıcık araştırma yapın ve bu yazıklarımın karşılığını dinimize göre sorgulayın. Eğer yazdıklarımda iftira, yalan dolan varsa alenen özür dileyeceğim. Fakat yoksa siz bu eleştirinizi geri alacakmısınız?

banner90