banner102

Anneler bırakın çocukları, eşleri

Size müthiş müjde getirdi Ailenizin Bakanı

Çıkın dışarıya doğal olan eşlerinizin dediğini değil kravatlı, lüks araçlı patronların dediğini yapın!

***

Evde yemek mi, o da neyin nesi…

Çocuklar kreşe veya bakıcıya, eşler kendi işine, sizde patronların emrine!

Patronlar sabah 8 akşam 18 e kadar emretsin sizde baş sütüne deyin. Nasıl olsa ay sonu maaş + sigorta… Yetti mi? Ne alaka yeter mi hiç! Birde Aile Bakanımızdan aylık 200 Avrodan 300 Avroya çıkan destek…

Ooo gelsin paralar, alınsın şık elbiseler…

Eşe pasaklı elbiseler ile, patrona ve müşteriye şık elbiseler ile görünmek lazım. Eş para mı veriyor sanki! Patron ve müşteriler para veriyor ne de olsa!

***

Akşam eve herkes çalışmış yorgun gelecek. Ne de olsa para kazanmak için, rızkımızı elde etmek için çalışıyoruz!  Kreşte veya bakıcıda olan çocukta eve anna-baba sevgisi yerine oyun- eğlence- tablet- film vs sevgisi ile gelince herkes bir köşede kendi dünyasında sabahlanır. Otele dönen evde düşünülen, sıkıntısı çekilen şey sadece iş=para…

Akşam yorgun olan aile bireyleri yemeği ya sipariş vererek yerler veya atıştırma ile geçiştirip sabahlarlar.

Sabah herkes disiplinli ve düzenli şekilde kalkar. Adeta Yüce Rabbimiz sabah namazına kalkın emri gibi, hatta daha da ötesi disiplin ile kalkar ve tam saatinde işinde olurlar. “Yahu sende çalışmakta ibadet değil mi?” Evet ibadet tabi! durmak yok çalışmaya devam..!

Sonuç: Mutlu bir aile, huzurlu bir yuva(!)

***

Böyle bir yaşantının sonu hüsrandır…

Bu hüsrana yol açan, destek veren ve karşı durmayıp susanların sonu da maalesef aynıdır.

Huzursuz bir aileden sorunlu bir nesil çıkar. Sorunlu nesilden de sorunlu bir dünya meydana gelir.

Bu sorun inanan veya inanmayan için aynıdır. İnanan bu sorunların yok olması için elinden geleni yaparsa belki dünyada başarı elde edemez ama ahireti sonsuz cennet olur. İnanmayan ise hem dünyada hemde ahirette hüsrana uğrar. İnandığı halde dünyalık kazanımlar uğruna susanların sonu da maalesef hüsrandır.

Yüce Rabbim başta idarecilerimize ve bütün Müslümanlara şuurlu iman nasip eyler inşaAllah.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rüveyda 2020-08-07 00:29:59

Amiin.

banner90