banner102

Önümüzde ki hafta " AİLE " haftası. Uzunca yıldır böyle bir hafta kutlamıyorduk. Vesile olandan Allah razı olsun. 

Aile bir toplumun en küçük yapı taşı. Bir toplumda aile ne kadar güçlü ise toplumda o oranda güçlüdür. Aile ile toplum arasında bir bağ vardır.

Türk aile yapısı beş bin yıllık bir geçmişi var. Türklerde aile her zaman el üstünde tutulmaktadır. Bundan dolayı Türk aile yapısı sağlam temellere dayanmakta olduğundan Türk toplumsal yapısı da sağlam temellere dayanmaktaydı.

Günümüzde aile sıkıntı içerisinde bocalamakta. TÜİK verilerine göre ülkem geneli boşanmalar patlama içerisinde. Ülkem geneli boşanmalar iki yüz bin civarında dolaşmakta. Bu çok büyük bir rakam. Allah muhafaza buyursun böyle giderse Türk toplumsal yapısı sıkıntıyla karşılaşabilir. Mutlaka bir önlem alınması kaçınılmazdır.

Avrupa bizleri meydan muharebelerinde yenememiştir. Bunu çok iyi bildiğinden bizleri içeriden yıkmaya çalışmaktadır. Ülkem geneli magazin televizyonlarıyla aile yapımıza savaş açmış durumdadır. Ellerinde ki büyük güç medya ile yaptıkları dizilerle ve yayınlarla aile yapımızı yıkmaya çalışmaktadır. Magazin televizyonlarında diziler tuhaflık bu ya her daim ahlaksızlık üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bir erkek onlarca kadınla evli bekar demeden düşüp kalkar bir kadın onlarca erkekle evliymiş bekarmış o önemli değil düşer kalkar sanırsınız ki bu ülkede kadınlarımız her daim zina yapıyor. Magazin televizyonlarında bir tane aileyi önceleyen dizi bulamazsınız. İnsanımız da magazin kültürüne düşkün olduğundan onlarda bu dizilere bakıyor da ne oluyor hop onlarda başka kadınlarla başka erkeklerle beraber olmaya başlıyorlar.

Acınacak bir durumdan bahsetmek istiyorum. Bu ülkede gayri meşru doğumlar en üst seviyede olduğu konuşulmakta. Yani nikahsız doğumlardan bahsediyorum. 

Yazımın burasında şunu yazmak ihtiyaç oldu bu çocuklarımız başları öne düşmesin. Bu çocuklarımız bizlerden daha erken cennete gidecektir. Bu çocuklarımız babasız dünyaya geldiğinden kendilerini suçlamasınlar. Annelerinin günahını kendileri çekmesin. 

Benim vurgulamak istediğim aile yapımız savrulmaya başladı. Aileyi kurtarmamız lazım gelmekte.

Boşanmaların sebeplerine baktığımız zaman geçim sıkıntısı aldatma ve şiddet gelmekte. Ondan dolayı aileyi maddi olarak desteklememiz lazım gelmekte. Bir aile bakanlığımız var ama ne yaptıklarını bir türlü anlamıyorum. Nikahsız birlikteliklerden konuşurda aile ile ilgili bir tane açıklaması ve projesi yoktur.

Bakınız büyük alim ve mücahit rahmetli Mevdudi " Hicap " adlı eserinde zina ile ilgili nasıl bir tespitte bulunmuş."Bir ülkeyi ele geçirmek mi istiyorsunuz o halde o ülkede zinayı yaygınlaştırın. Çok geçmeden o beldenin elinize geçtiğini görebilirsiniz." Görüyorsunuz değil mi?! zina nasıl bir toplumsal hastalık. Zina bir belde de yaygınlaştığında o belde çoğa gitmeden ele geçirilmiş oluyor. Ondan olacak Avrupa bizlerin arasında zinayı her daim yayınlarıyla projeleriyle desteklemekte.

Zina ile ilgili bir de Avrupa uyum yasaları gereğince zina yasak olmaktan çıktıktan sonra ülkem geneli zina bir başka artma eğilimi göstermekte. Ondan dolayı hiç vakit geçirmeden mutlaka zina yasağı kanun maddesi hayata geçirilmesi lazım gelmekte.

Hayat pahalılığından dolayı evlilikler azaldı. Bir beldede evlilikler azalırsa o belde de zina artma eğilimi göstereceğinden bu ülkede zenginlerimiz kazançlarından gençlerimize evlilik yapıp aile olmaları için maddi yardımda bulunabilir.Evliliklerimizin artması ve uzun soluklu olması için plan projeler hayata geçirmemiz lazım gelmekte.

Uzun soluklu aileler kurmalıyız. Aile kutsalımızdır...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90