Uzungöl Adeta Dert Küpü!

ÇAYKARA

Suriye’de iç karışıklık nedeniyle hava yoluyla Arap ülkelerinden gelen turistler Uzungöl'ün yüzde 70 ini karşılıyor.

 Uzungöl'e daha önce gelen Arap Turistler,Kültürden önce parayı tercih eden Uzungöl halkı bölgenin turizm hareketini her gecen yıl geriye taşıyor. Suudiler de olmasa Uzungöl Turizmciler kepek kapatacak vurgusunu yaptılar.

Son 4 yıl içerisinde Uzungöl'ü mekan seçen Suudi turistlerinin en büyük amacı mülk edinmek oluyor. Uzungöl ve yörelerine gelen Araplar artık gezmeye değil yerleşmeye planlıyor.Uzungöl'ü ziyaret eden Suudi Arap turistlerinin sayısı her geçen yıl üçe katlanarak artarken diğer ülkelerden gelen yerli ve yabacı turistlerin sayısı her gecen yıl azalıyor. Suriye’de iç karışıklık nedeniyle hava yoluyla Arap ülkelerinden gelen turistler Uzungöl'ün yüzde 70-75 ini karşılıyor.

Daha önce Uzungöle karayoluyla gelen Arap Turistler,Kültürden önce parayı tercih eden Uzungöl halkı bölgenin turizm hareketini her gecen yıl geriye taşıyor. Suudiler de olmasa Uzungöl Turizmciler kepek kapatacak vurgusunu yaptılar

Uzungöl doğasının sahip olduğu bitki örtüsü, bol su kaynakları ve bol oksijenli temiz havasından etkilenen Arap turistler öncelikle Uzungöl'de mülk edinmek ve sonrasında turizmini ele geçirme planları yaptığı öğrenildi.

Yöre halkının Uzungölün değerini yeterince bilmediğini söyleyen Riyat’ ta Turizm faaliyetlerini sürdüren Arap Turizmci Elyakup Cemel, "Uzungöl halkı sadece tatilcilerden 6 ay içinde nasıl para kazanırız da diğer 6 ayın açığını nasıl kapatırızın hesabını yapıyor. Çünkü bir geceliğine bir odayı200-250 TL., 10-15 santim boyunda bir balığı 10 TL.ye verirseler Uzungöl'e gelen bir daha gelmek istemeyecektir. Bu da bu güzelim doğa harikasının turizmine çok zarar verir.Oysa Bu Doğa cenneti bir darphane gibi yerdir.Bunun değerini Uzungöl halkı bilmiyor. Halkım bir çoğu Uzungöl'ün geleceğini değil, bir iki yıl içinde nasıl zengin olunur hesapları yapıyor.Böyle turizmcilik olmaz.Böyle giderse bölgenin ekonomik kaynağı da kesilir" uyarısında bulundu.

Uzungöl’de Sağlık Sorunu Kanayan Bir Yara

 Uzungöl'ün bir diğer sorunu da Sağlık konusu. Sağlık ocağında gerekli hiçbir şey yok. Sağlıkta her şey Allah'a emanet. Gelen misafirler ağrı kesici bulamıyor. Yaraları pansuman edecek eleman yok. Bundan dolayı bir önce yetkililer bu sorunu çözmelidirler. Sıkıntılar yerinde tespit edilip gelecek sezonda eksiksiz bir hizmet anlayışıyla çözüme Uzugöl için çok önemlidir.

Haber - Şemsettin Öztürk

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.