Uzungöl Sessizliğe Büründü

ÇAYKARA

Yaz turizminin sona ermesiyle birlikte sessizliğe bürünen Uzungöl'de kış turizmi konusunda gerekli çalışmalar yapılması halinde yıllık turizmin 5 milyona çıkabileceği söyleniyor.

 Uzungöl ün kış turizminden de istenilen ölçülerde yararlanabilmesi için kayak pisti ve teleferik tesislerinin gerekli olduğunu söyleyen tesis sahiplerinden İsmail Sezgin, “Uzungöl de son 3 yılda 15 tane 4 yıldızlı otel yapıldı . Yatak sayısı olarak yaz turizmi için yine de yetersiz kaldı. Yörenin mimarisine uygun çok daha tesisisin yapılması gerekir “ dedi.

Uzungöl de turizme 12 ay boyunca hizmet etmek istediklerini de söyleyen Sezgin, "Bunun için de Uzungöl de kış turizmine yönelik yatırımların yapılması gerekir. Biz kendi çapımızdaki yatırımları yapmaya hazırız . Ancak , kayak pisti ve teleferik gibi büyük yatırımları Devletin yapması lazım. Bunlar olmazsa Uzungöl de kış turizmi de olmaz “ şeklinde konuştu.

Tesis sahipleri Uzungöl'ü yaz sezonunda 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, bunun turist rekoru olduğunu söylediler.

Tesis sahipleri tesislerin yapılması halinde turist sayısının yılda 5 milyonu bulabileceğini de söylediler.

 

Kaynak: Halil Bayram

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.