3,859 NÜFUSLU KÜÇÜK DERNEKPAZARI'NA BÜYÜK MARKET!

DERNEKPAZARI

Ülkemizin her alanına hızla yayılan büyük marketlerden A-101 yeni bir şubesini 3,859 nüfuslu Dernekpazarı'na açtı.

Birçok ilçenin mahallesinden dahi küçük olan 3,869 nüfuslu Dernekpazarı'nda bakkal ve market tarzındaki küçük işyerleri iş sıkıntısı çekerken, ilçenin merkezine büyük marketin açılması esnafın derdine dert kattı.

Sadece yaz aylarında iş yapabildiklerini söyleyen küçük ölçekli bakkal ve market sahipleri, küçük bir ilçeye büyük marketin açılması kendilerini olumsuz yönde etkileyeceği söyledi. Tüketiciler için kârlı gözüken bu büyük alışveriş yerleri uzun vadede küçük esnafı tamamen bitirmeye götürdüğünü söyleyen birçok bakkal sahibi, bu sorunun yetkili mercilerce çözülmesi gerektiğini, aksi taktirde her geçen gün azalan ilçe nüfusunun daha da azalarak hayalet şehre dönebileceği uyarısında bulundu.

Biz tüketicilerin düşmanı değiliz diyen bakkal sahipleri, "Tüketici elbette ucuz mal almak ister. Bu onun en tabii hakkıdır, fakat bizimde aile geçindirdiğimizi, bizde toplumun bir ferdi olduğumuzu birilerini düşünmesi lazım. Büyük marketlerin patronlarının para derdi yok. İstedikleri gibi malları sattırabiliyorlar. Küçük bir ilçeden kazanç elde edemediğinde diğer yerlerden bunun telafisini yapıyor. Biz ise satacağımız malı hem pahalıya alıyoruz hem de müşterilerimiz bizi de tercih etsinler diye bizi korutacak fiyata satamıyoruz. Bu şekilde devam eden süreç bizi dolaylı şekilde kapatmaya zorluyor. Bunun devamında da ilçeden göç etmemizi ve büyük şehirlerde kazanç yolları aramaya yönlendiriyor." diyerek sorunlarını dile getirdiler.

Bakkallar ve küçük marketlerin derdine dert katan A-101'in açılışını Dernekpazarı İlçe Belediye Başkan vekili Osman Ekşi yaptı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.