O, Hiçbir Zaman Şu Partiye Oy Verin Dememiştir!

GÜNCEL

Son günlerde özellikle seçimlerin yaklaşması ile birlikte bir takım kişiler, Mahmut Efendi (KS) hazretleri hakkında "şu partiye oy verin!" dedi denilerek büyük bir yanlışa imza atıyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve Mahmut Efendi hazretleri ile sürekli görüşen büyük hocalardan birinden, son günlerde gerek sms yolu ile gerekse söz ile Efendi Hazretlerinin, falanca partiyi desteklediğine dair çıkan haberlerle ilgili açıklama geldi.


Yapılan açıklama şu şekilde oldu:


"Efendi hazretleri kendisine atfedilen 'şu partiye oy verin' şeklindeki ifadenin gerçek dışı ve yalan olduğunu kendisinden bizzat dinledim. İhvanın da bunu bu şekilde bilmesini istemiştir. Efendi hazretleri kendi adını kullanılarak 'şu partiye oy verin' diyenleri büyük üzüntü ve teessürle öğrenmiştir. Efendi hazretleri hiçbir zaman, hiçbir ortamda "şu partiye oy verin" dememiştir.


Efendi hazretleri konumu gereği herkesi kucaklayan mürşidi kamil mertebesinde bir Allah dostudur. O insanlara hikmet nazarı ile bakar. Sohbetlerinden ve sohbetlerinden derlenen kitaplarından tavrının ne olduğu açık ve nettir. Kendisi siyaset üstüdür ve bütün Müslümanlar evlatlarıdır. İnsan evlatları arasında ayrım yapmayacağı gibi efendi hazretleri de ihvanları arasında fitneye neden olacak işlere sebebiyet vermemiştir. Bu konu da kendi fikrini Efendi hazretlerinin fikriymiş gibi yayanların bir an önce yaptıkları yanlıştan dönmeleri en büyük arzumuzdur ''

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.