Sümela'ya 5 Milyonluk Restorasyon

GÜNCEL

Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’nce onaylanan ve tarihinin en yüksek maliyetli restorasyonu olacak olan Sümela Manastırı’nın restorasyonu için hazırlanan projenin yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olması bekleniyor

2010 yılının 15 Ağustos tarihinde 88 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapılmasına izin verilen Sümela manastırına yaklaşık 5 milyon TL'lik masraf ile restorasyon yapılmasına karar verildi.

88 yıl aradan sonra 2010 yılında ilk kez yapılan ayini yöneten Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra bir günlüğüne ayine izin verilmesinin Hristiyan kitlelerince çok takdir edilecek bir olay olduğunu belirtmişti.

Ayrıca ayine Rusya Federasyonu, Yunanistan, Gürcistan, ABD ve Türkiye'de yaşayan 500 kadar Ortodoks Hristiyan da katılmıştı.

Sümela Manastırı’na şu ana kadar maliyeti en yüksek yapılacak olan en kapsamlı restorasyon çalışması olduğu belirtilirken, Manastırın çevre ve iç düzenlenmesi, freksler, tarihi unsurlar, restorasyon yapılması gereken mekanların proje çizimi yapılarak çalışmaların 2015 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.