Türkiye'de Gülen karşıtı eylem düzenlendi

GÜNCEL

"İsrail'den izin alınmadan yardım yapmak yanlış" diyen Fethullah Gülen'e tepki gösteren vatandaşlar sokaklara döküldü. Peki hangi şehirde Gülen karşıtı gösteri yapıldı?

Midyat’ta Fethullah Gülen’e tepki gösterisi düzenlendi
Mardin`in Midyat İlçesi`nde bulunan sivil toplum kuruluşŸ temsilcileri Fethullah Gülen`in, ‘İsrail`den izin alınmalıydı` sözüne tepki gösterdi

Mardin’in Midyat İlçesi’nde bulunan sivil toplum kuruluşŸ temsilcileri, Gazze’ye yardım götüren gemiye İsrail askerlerinin düzenlediğŸi saldırıyla ilgili yorum yapan Fethullah Gülen’in, ‘İsrail’den izin alınmalıydı’ sözüne tepki göstererek, İsrail’i ve Fethulllah Gülen aleyhinde hazırladıkları pankartları taşŸıdı.

PENSİLVANYA FETVASINI KABUL ETMİYORUZ
Midyat şžoförler ve Otomobilciler Odası, Selahaddin Eyyubi DüşŸünce DerneğŸi, Dinler Diller ve Medeniyetler Arası Diyalog DerneğŸi, Midyat Genç İşŸadamları DerneğŸi, ܖzgür EğŸitim-Sen, İskenderun Mardinliler DerneğŸi, Azim-Der, ܖzgür DüşŸünce Platformu, Habsunnes Evrensel YaşŸam Platformu, Midyat Genç Kalemler DerneğŸi temsilcilerinden oluşŸan yaklaşŸı 30 kişŸi, İsrail ve Fethullah Gülen’i protesto etmek için bugün öğŸlen saatlerinde BarışŸ ve KardeşŸlik Parkı’nda toplandı. Temsilciler İngilizce, Türkçe, Kürtçe ve İbranice hazırlanan, ‘No emperyalizm, no siyonizm’, ‘Yazık ettin hoca’, ‘Hoca bu ne loca’, ‘Pensilvanya fetvasını kabul etmiyoruz’, "KutsallaşŸtırmaya hayır’ ve Kürtçe olarak ‘YaşŸasın Filistin, ölsün İsrail’ dövizleri taşŸıdı.

HOCALIK CܜPPESİ ÜœZERİNDEN DܜşžTܜ
Sivil toplum kuruluşŸları temsilcileri adına Mıhellemi DerneğŸi BaşŸkanı Mehmet Ali Aslan, son açıklamalarıyla Fethullah Gülen’in hocalık cüpesinin üzerinden düşŸtüğŸünü ileri sürerek şŸöyle dedi: “İnsanların şŸerefi ve onuru için hayatları pahasına Filistin için özgürlük gemisine binen gazilerimiz ve şŸehitlerimiz nerede? Hayatını kurtarmak için Amerika’ya kaçan ve oradan eline tutuşŸturulan metinlerle ahkam kesmeye çalışŸan hoca efendi nerede? Bir ayağŸı bu dünyada, diğŸer ayağŸı ahirette olan ve ömrünün büyük kısmını hak ve hürriyet arayışŸında geçirdiğŸini söyleyen sizlerin Gazze’ye yardım götüren gemide olmanız gerekirken, ‘Rotamız Amerika, yükümüz İsrail’ gemisinde bulunmanız, kamuoyunu ciddi endişŸelere sevk etmektedir. Mazluma sırtınızı dönüp, zalime destek çıkmanız hangi kaide iledir. İsrail`de yaşŸayan bir kısım hakperest Yahudiler ve dünyanın farklı bölgelerindeki Hristiyan, Budist, Hindu, Ezidi, Süryani, Ermeni, Sünni, şžii ve Alevi daha adını sayamadığŸım milyarlarca insanın vicdanı bu insanlık dışŸı saldırıyı kınarken, sizler hangi dinin, hangi mezhebin, hangi paradigmanın hizmetinde bu katli meşŸru göstermeye çalışŸıyorsunuz.”

EşžEKLİ EYLEM

Eylemde ayrıca, Fethullah Gülen`in Papa II. John Paul ve Türkiye HahambaşŸı İzak Haleva ile çekilen fotoğŸrafları da yer aldı. Protesto gösterisi yapan sivil toplum kuruluşŸu temsilcileri yanlarına aldıkları ‘Kadife’ adlı eşŸekle birlikte İsrail ve Fethullah Gülen’e tepki gösterdi. Eylem sonrasında sivil toplum kuruluşŸu temsilcileri Gazze yardımı sırasında şŸehit olanlar için fatiha okuyarak, İsrail bayraklarını yaktı. Göstericiler daha sonra olaysız dağŸıldı.


Gazete Boyut
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.