ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR!

OF

Geçtiğimiz yıl tamlanarak hizmete açılan Of Çaykara karayolu üzerinde, Cumapazarı Mahallesi ile Dernekpazarı İlçesi arasında bulunan Kiremitli Köprü (Hapsiyaş)yanındaki mesire alanı çöplüğe döndü.

Yaz aylarında ve özellikle hafta sonlarında yerli ve yabacı turistlerin uğrak yeri olan Mesire alanındaki görüntü içler acısı.

Terk edilmiş alan görüntüsünü veren mesire alnında piknik yapmak isteyenler çöpsüz alan bulmak için adeta birbirleri ile yarışıyorlar.

Hafta sonu ailesi ile piknik yapmak için Mesire alanına giden Zeki Seyhan adlı vatandaş, gördükleri karşısında şaşkına döndüğünü ve bu kadar güzel bir mekânın neden kontrolsüz kullanıma açıldığını merak ettiğini söyledi. Seyhan, “Milletten alınan vergilerle yapılan bu hizmetleri yapıp, yaptık havasını atarak heba olmasına sebep olanlar, bu güzel mekânın şimdiki halini görsünler. Yaklaşık bir yıllık kullanımı olan güzel mesire alanının bu şekilde olması bizi olumsuz şekilde tanıtmayacak mı?” sorularını sorarak bir an önce yetkililer tarafından bu alanının kontrol altına alınmasını istedi.

Mesire alanını kullanan vatandaşlara da seslenen Seyhan, “Müslümanlar olarak temizlik en büyük vazifemiz olmalı. Evimizde yemek yedikten sonra masayı nasıl o şekilde bırakmıyorsak, açık alanlarda gittiğimiz yerlerde, piknik yaptığımız alanlarda da aynı anlayışla etrafta çöp bırakmamalıyız. Atalarımız boşuna dememiş “Aslan yattığı yerden belli olur” diye. Bu çöplüğü gören yerli ve yabancı turistler maalesef Milli ve Manevi değerlerine bağlı olan bir memleketi olumsuz düşünmelerine sebep olacak.” dedi. 















Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.