Belçika’da ilkleri başaran Başkan Of’ta

OF

Belçika’nın Saint Josse-Teen Noode Belediye Başkanı Emin Kır, Of Belediye Başkanı Murat Saral’ın konuğu oldu.

Of Belediye Başkanı Murat Saral, Belçika’nın Brüksel Bölgesi Eski Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı olan Saint Josse-Teen Noode Belediye Başkanı Emin Kır’ı Of’ta ağırladı.

Belçika ziyaretinde kendisini Belçika’da ağırlayan Başkan Kır’ı Of’ta ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Saral, “Sayın Başkan bizlere güzel bir ev sahipliği yapmıştı. Biz de kendisini Of’ta ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı ifade etmiştik. Türkiye ziyaretinde çok değerli zamanlarını ayırarak Of’umuza geldiler. Uzungöl’ümüzü ve bölgemizi gezdirdik. Kendisini ilçemizde ağırlamaktan son derece mutlu oldum” diye konuştu.

Başkan Saral ile Belçika’da karşılaştıklarında birbirlerine ısındıklarını belirten Başkan Kır; “Murat Başkan çok sıcak ve samimi bir insan. İlk karşılaşmamız kanımız ısındı. Bizleri Of’a davet etti. Bizler de bu davete icabet ederek Of’a geldik. Sağ olsunlar bizleri ağırladılar. Cennet bölgemizin doğal güzelliklerini görme fırsatı bulduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Emirdağlı bir ailenin çocuğu olan Emin Kır, Belçika tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa’da ilk Türk Asıllı biri olarak Belediye Başkanı seçilmeyi başarmıştı. Emin Kır, 2004 yılında da Brüksel Bölgesi’nden Milletvekili seçilip Devlet Bakanlığı koltuğuna oturarak Avrupa’daki ilk Türk Asıllı Devlet Bakanı olmuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.