Büyük Şehir Küçük Şehir'i Arattı!

OF

2014 Yerel seçimlerinden sonra Trabzon İlinin Büyükşehir statüsüne geçmesi ile birlikte köy ve beldeler mahalleye dönmüştü. Mahalle olan köy ve beldelere verilen hizmet "Giden geleni aratır' ata sözünü anımsatarak adeta yok seviyesine düştü.

Of'un Nabzı Medya ekibi olarak yoğun kar yağışından sonra sokağa indik ve halkın dertlerini dinledik. Karılaştığımız birçok vatandaş bize "Çek çek kardeşim. Çek te büyükşehir belediyesinin üstün(!) hizmetini görsünler" diyerek bu konudaki sorunları dile getirdiler.

Vatandaşların dile getirdiği şikayetleri sizlerle paylaşma ve yetkililere duyurma adına bu haberi yaptık. Haberde yer alan eleştiriler tamamen vatandaşlardan alınan sözlerden ibarettir. Fakat tek tek bütün eleştiri yapanların isimlerini yazma yerine genel itibari ile vatandaşlar kelimesini kullandık.

***********

Ülkemizin büyük bir kesimi ile birlikte ilçemize de yağan yoğun kar yağışı, büyükşehir'in hizmet anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.

Daha öncede yağmur ve fırtınadan dolayı etkilenen ilçemizde yaşanan olumsuzluklara, zamanında çare bulamayan büyükşehir belediyesi, aynı çaresizliği son üç gündür yağan kar yağışında da gösterdi.

İlçe merkezine yaklaşık 40 cm kalınlığında yağan kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, birçok esnaf ulaşım sorunundan dolayı işyerlerini açamadı.

Sokağa çıkan vatandaşlar yol ve kaldırımlarının temizlenmemesinden dolayı karların üzerinden yürüyerek ulaşımlarını tehlikeli bir şekilde sağlamaya çalıştılar. Bu olumsuz durumdan şikayetçi olan birçok vatandaş, büyükşehir belediye yetkililerine seslenerek, "Bizi insan yerine ne zaman koyacaksınız" şeklinde şikayette bulundular.

Cuma namazına giden birçok vatandaş, evden kuru bir şekilde çıktıklarını ve namaza gidene kadar ayaklarının ıslandığını söyleyerek "Koskocaman bir ilçede bu yolları açmak için bir araç dahi çalıştırmaktan aciz bir belediye mi bizi yönetecek." diye serzenişte bulundu.

Daha önceden de gelen afetlere karşı yeterli hizmet yapamayan belediyeler , "Bu Allah'tan geldi, yapacak çok şeyimiz yok" kaçış yolunu kullanarak yapılması gereken hizmetlere kılıf uyduruyorlar diyen vatandaşlar, "Seçimlerden önce boy boy fotoğraflar göstererek altına devasa projeler koyup halktan oy isterken bu sorunları hiç düşünmediniz mi? Halkın sıkıntısı varken yapılması gereken hizmetler ile sıkıntı yokken yapılan hizmetler bir mi? Yetkililer olarak sokaklarda dolaşırken biraz empati kurun. Yeri gelir esnafın, yeri gelir sokakta yürüyen vatandaşın ve araç süren şoförlerin yerine kendiniz koyun. Bakın bakalım bu eleştirileri siz yapmaz mısınız? " sorularını sorarak hizmet anlayışının değişmesi gerektiğini savundular.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.