Erdal Saral'dan "yolsuzluk" uyarısı

OF

Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral'a, ülkemizde yaşanan ekonomik sorun hakkında düşüncelerini sorduk.

Kurum adına sorularımızı cevaplayan Of Ticaret Odası Başkanı Erdal Saral, yaşanan sürecin ilçemize de olumsuz yönde yansıdığının dikkatini çekerek şu açıklamaları yaptı:

İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GELMİŞTİR

İlçemizin, ortaya çıkan olumsuz ekonomik tablodan etkilenmemesi tabi ki mümkün değildir.İlçemizde Çaydan sonra en önemli sektör olan inşaat sektörü konut kredilerinde meydana gelen artışlardan dolayı durma noktasına gelmiştir. Devam eden olumsuzluklar ilçe halkının karşısına hemen hemen her sektörde zam olarak çıkmıştır.

BU DÖNEMDE MÜMKÜNSE BORÇLANILMAMALI

"Dövizdeki artışın ilçemize yansıması" sorumuzu da cevaplandıran Saral, "Dövizdeki hızlı artış özellikle dövizle borçlanmış esnaf ve tüccarımızı çok zor durumda bıraktı.İdareciler tarafından çok hızlı hareket edilerek ülke çapında dövizle borçlanmış insanların borçları yapılandırılarak Türk Lirasına dönüştürülmelidir.Ya da borçlandığı kur üzerinden borçları sabitlenmelidir." diyerek 'Yaşanan Ekonomik ve siyasi kriz mali ve iş gücü piyasalarımızda derin bir krizi tetikleyebilir. Bu dönemde mümkünse borçlanılmaması, değilse TL olarak borçlanılması faydalı olacaktır.' uyarısında bulundu.

Saral, "Eğer yolsuzlukla mücadeleye topyekun ve kararlılık gösteren bir tavır içerisinde olunursa hem iç, hem dış piyasaya olumlu mesaj verecektir." sözünden sonra Of halkına ve esnaflarına şu uyarılarda bulundu:

YOLSUZLUK İDDİALARININ ÜZERİNE KARARLILIKLA GİDİLMELİDİR

İçinde bulunduğumuz karanlık süreçten bir an evvel çıkabilmemiz için demokrasiyi, ekonomiyi ve iş dünyasını tehdit eden bu yolsuzluk iddialarının üzerine kararlılıkla gidilmelidir. Kuvvetler ayrılığını kuvvetler çatışmasına dönüştürecek tartışmalardan kaçınılmalıdır.

Bu dönemde Meclisimize, siyasi partilerimize, bütün kurumlarımıza ve sivil topluma, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini kurumsallaştırmak, gelecek nesillere örnek bir Türkiye bırakmak için büyük bir görev düşmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.