“İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor!“

OF

Of İlçesinin İrfanlı Mahallesinde bulunan Çamlıkent Siteleri, her yağmur yağdığında büyük bir tehlike altında kalmasına rağmen, yetkililer sadece 'düzelteceğiz' sözü ile bu tehlikeyi geçiştiriyorlar.

İrfanlı Mahallesinin bir bölümünün enerji ihtiyacını karşılamak için Çamlıkent sitelerini inşa eden müteahhit tarafından zemin katın bir bölümü CEDAŞ'a verilmişti. Bu sitelerin zemin katına kurulan büyük trafo, her yağmur yağdığında atık su rögarlarından çıkan sular ve yağan yağmur sularının sitenin bahçesine birikmesiyle su altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Bu büyük tehlikeyi önlemek için Çamlıkent siteleri içerisinde bulunan bakkal sahibi Sinan Özkan CEDAŞ yetkililerini arayarak trafonun elektriğini kesmelerini söylüyor. Her defasında bu işi yapan bakkal sahibi Sinan Özkan, işyerinde olmaması veya suyun yükseldiğini fark etmemesi halinde yükselen suların trafoya ulaşacağını ve büyük bir patlama yaşanılabileceğini söylüyor.

Çamlıkent sitelerinin olması gereken yükseklikte kurulmamasından dolayı her şiddetli yağmur yağdığında atık su rögarları adeta kaynak suyu gibi su fışkırtırken sitenin geniş bahçesi kısa sürede suyla kaplanıyor.

Suyla kaplanan sitenin bahçesinde bulunan araçlarda sudan nasibini alırken, binalardan işine ve herhangi bir ihtiyacını görmeye çıkan bina sakinleri ise, binadan çıkar çıkmaz suyla kaplı bahçe ile karşı karşıya kalıyorlar. Kısaca her şiddetli yağmur yağdığında çamlıkent sitesi yaşanmaz site haline geliyor.

BİZİ 5 YIL BOYUNCA GEÇİŞTİRDİLER

130 ailenin kaldığı çamlı kent sitelerinde yaklaşık 500 kişi yaşıyor. En ufak bir ihmalkarlık sonucunda kısa sürede suyla kaplanan sitenin bahçesindeki sular, zemin kattaki trafoya ulaşması halinde 130 ailenin can ve mal tehlikesi ile karşı karşıya gelmesine sebep olacak. Bu tehlikeyi gören site sakinleri, 5 yıl önce bir dilekçe ile CEDAŞ yetkililerine başvurarak bir an önce zemin katta bulunan trafonun alınmasını istediler. Bu isteklerini her defasında çeşitli bahanelerle geçiştirdiklerini söyleyen site sakinleri, "Her defasında 'Yer tahsis etmeye çalışıyoruz, çok büyük bir masrafı var, bunun kaldırılması bizi aşıyor' gibi bahaneler ile bizi 5 yıl boyunca geçiştirdiler." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İLLA BİRİLERİMİ ÖLMESİ GEREKİYOR?

Özellikle kış aylarında sıklıkla yağan yağmur sonrası bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen site sakinleri, "Ne kadar şikayet etsek nafile. 5 yıldır bu sorunu gören yetkililer neden önlem almıyorlar? Bu sitede konuyla alakalı bir yetkili yaşasa aynı şekilde mi davranır acaba? Yaklaşık 500 kişinin yaşdğı bir yerde bu kadar insanı her an tehdit eden büyük tehlikeyi görmelerine rağmen neden önlem almıyorlar? İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Büyük felaketin gelmesinden sonra mı önlem alacaksınız? Sizin üstesinden gelemiyoruz dediğiniz masraf bu insanlardan daha mı önemli?" sorularına sorarak yetkilileri göreve çağırdılar.

DEVLETİN ZARARINIDA MI DÜŞÜNMÜYORLAR?

Sular altında kalan çamlıkent sitesinde meydana gelen zarar sadece kendilerinin olmadığını da söyleyen site sakinleri, "Bu sitenin bahçesi her şiddetli yağmur yağdığında doluyor. Bu suyu boşaltmak için tahsis edilen araçlar saatlerce çalışıyor ve suyu boşaltıyor. Bu araçların masrafı devletin zararına olmaz mı? Bizi düşünmüyorsunuz bari devletin zararını düşünün de bir an önce bu sorunu çözün. Aksi halde bu trafo ve biriken sulardan dolayı zarar gören insanların vebalini üzerinizden atamazsınız. " diyerek yetkilileri vicdanlarının sesine kulak vermeye davet ettiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.