Of' da 80 Kiloluk Kabak Görenleri Büyüledi

OF

Of ilçesinde çiftçilik yapan Salih Bayalan bahçesinde öyle bir kabak yetiştirdi ki görenler büyüleniyor.

Trabzon’un Of İlçesi Dumlusu Mahallesi sahilinde yaklaşık 80 kilogram civarında olan 2 adet kabak hem renkli görüntüsü ile hem de devasa büyüklüğüyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çiftçi Salih Bayalan, "Kabağın tohumunu Avrupa'dan bir arkadaşından alıp meyve yetiştirdiğim bahçeme diktim. İlginç kabak her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyor Şu anda 80 kilo ağırlığında olan kabak bir ay sonra ağırlığı yaklaşık 100 kiloyu geçecek. Kabağın bu şekilde dev gibi olacağını bilmiyorduk. Yenilip yenilmeyeceğini de bilmiyorum." dedi.

Bayalan ,”Eğer ticari bir Kazancı söz konusu olursa seneye daha fazla dikeceğim. Bahçemin Uzungöl yol üzeride bulunması kabağı gören yerli ve yabancı turistler hayretler içerisinde kalıyor, zaten ben de hayretler içerisindeyim. Bu kabağın çekirdeğinden çevremden oldukça fazla kişi istediğini” söyledi.

Kamkatın portakal, mandalina ve limon familyasından olan bir meyve olduğunu söyleyen doğal bitki uzmanı Salih Bayalan,”Of-Çaykara kara yolu kenarında kurmuş olduğum sağlıklı Doğa bitki fakültesi bahçesini bu güne kadar çok sayıda Uzman Doktorlar ziyaret ederek insanlara bu denli faydalı bitkileri ürettiğim için hepsi beni kutladı.Bende insan Sağlığına yararlı onlarca bitkiyi yetiştiriyorum . Bu yüzden hastalara faydalı olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum." dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.