OF’TA İPİ KİM GÖĞÜSLEYECEK?

OF

Yerel seçimler yaklaşırken Of’ta seçim hareketliliği artarak devam ediyor.

 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde aday belirleme süreci de hızla devam ediyor. Of, Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat’ta bir yandan siyasi partilere başvurular sürerken öte yandan da partilerin seçim işleri başkanlıkları harıl harıl aday adaylarını süzgeçten geçirmeye devam ediyor. Partilerin en güçlü aday adayları hangi isimler ve hangi kriterlere göre adaylar belirlenecek? İşte Of kamuoyunun merak ettiği sürece dair gündeme ışık tutacak notlar…

Of’ta Durum

Of’ta Ak Parti’ye bugüne kadar 4 resmi başvuru gerçekleştirildi. Mevcut belediye başkanı Murat Saral’ın haricinde, eski Of Belediye Başkanı ve İstanbul milletvekili Oktay Saral’ın birlikte boy gösterdiği Salim Sarıalioğlu, eğitim camiasından Güngör Saral, Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ö. Lütfü Saral adaylık için başvuru yapan isimler olarak göze çarpıyor. Ak Parti Of İlçe Teşkilatı genel merkezin emri doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da adayını temayül yoklaması ile belirleyecek. İlçe başkanı M. Hakan Terzioğlu’da yakın zaman önce adaylarını temayül yoklaması ile belirleyeceklerini belirtmişti. Fakat Ak Parti’de yürütülen yoğun kulis faaliyetleri aday seçimini de bir hayli zorlaştırıyor. Başkan Terzioğlu ve ekibinin bu noktada en doğru kararı vermek için oldukça zorlanacağı açık.

Ak Parti’nin Of’taki en büyük rakibi ve seçimin favorilerinden Saadet Partisi’nde de yoğun bir çalışma var. Nisan ayı sonunda seçim startı veren Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatı aday belirleme sürecinde son aşamaya gelen partilerden. Aday adaylarını bireysel başvurular dışında teşkilat birimlerinin 3. Bir ismi önermesi ile de kabul eden Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatında bugüne kadar 2 isim öne çıkmış durumda. Bunlardan birincisi İlçe Başkanı M. Celal Vahapoğlu, ikincisi ise Of Belediye Meclis üyelerinden İrfan Saral. Üç isminde teşkilat tabanında kabul gördüğü ve teşkilatın desteğinin tam olarak sağlandığı gelen duyumlar arasında. Saadet Partisi’nin “görev istenmez fakat liyakatli kişiye verilir” prensibini benimsemesi aday belirleme sürecinde yaşanacak ayrışmaların tamamen önüne geçilmesine olanak sağladığından Saadet Partisi’nin Ak Parti’ye göre daha avantajlı olmasını, kırgınlık ve bölünme gibi sendromların hiç yaşanmamasını da sağlıyor.

Of’ta öne çıkan bir diğer parti ise MHP. Mehmet Hacıkerimoğlu’nun ilçe başkanı olarak seçilmesi sonrasında oylarını biraz daha artıran MHP’de ise aday adaylığı noktasında ciddi bir hareket gözükmüyor. İlçe Başkanı Hacıkerimoğlu aday adayları noktasında herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtirken aday belirleme sürecinin de devam ettiğini söyledi.

Of’ta hatırı sayılır bir oy kitlesi olan bir diğer parti ise CHP’de ise yine bu seçim döneminde sessiz kalan partilerden… CHP’de kamuoyuna yansıyan bir hareket yok.

Bu gelişmeler ışığında Of’ta özellikle Ak Parti ve Saadet Partisi’nin kıran kırana bir seçim sürecinden geçecekleri muhtemel gözüküyor. Hem oy potansiyelleri hem de mevcut aday adayları Ofluların yakın ilgisi ve gözü önünde duruyor. Yerel seçimlere 6 aydan az bir süre kala seçim hareketliliği gün be gün artarken bu hareketliliğin adayların kesinleşmesinden sonra daha da yükselecek gibi gözüküyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.