Of'ta PKK'lı haine meydan dayağı | VİDEO

OF

Trabzonlu Şehit e sosyal medya üzerinden küfreden ve kendisinin PKK lı olduğunu söyleyen genci Of’ta yakalayan bir grup insan şahsa meydan dayağı çekti.

Sosyal paylaşım sitesinden “Ben de Pkk’yım Ofta yaşıyorum.” diyerek hakaret içerikli mesajlar atan, Ağrı nüfusuna kayıtlı M.C’yi bir grup vatandaş darp ederek Of İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim etti.

Yine iddialara göre M.C. adlı kişi D.S.'ye yazısının son bölümünde PKK'lı olduğunu yazdığı ve meydan okuduğu kaydedildi. 

Bunun üzerine bu yazışmaların fotoğraflarını çeken D.S. sonrasında bunları sosyal medyadan paylaştı. Konunun Of'ta kulaktan kulağa yayılması sonrasında vatandaşlar ilçede PKK'lı avına çıktı. 

Olayın duyulmasıyla birlikte bazı vatandaşların Of İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanması üzerine olay yerine gelen Of Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Siyasi Parti İlçe Başkanları, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.
İlçede yaşayan bir vatandaşın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı iddia edilen ve henüz doğruluğu ispatlanmamış bazı sözlerin olduğunu belirten Kaymakam Arslan: "Böyle bir paylaşım yaptığı iddia edilen kişi 17 yaşında olup, vatandaşlarımız tarafından İlçe Emniyet Amirliğine teslim edilmesiyle ilgili gerekli adli işlemler başlatılmış olduğu, bu konuda ki çalışmaların devam ettiğini" söyledi.
İlçede herhangi bir huzursuzluk veya gerginliğe sebep olacak bir durumun söz konusu olmadığını belirten Arslan, "Bu konuda vatandaşlarımızı bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Yapılacak provokatif hareketler, ilçemizin ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik maksatlı hareketlerdir. Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki gerek polisimiz, gerek adli merciler bu konu üzerinde çalışmalarına devam etmektedirler.Siz çok kıymetli hemşehrilerimden sakin ve duyarlı davranış bekliyorum. Şunu da ifade etmek isterim ki her kim bu ülkemizin tartışılmayacak değerlerine ve sembollerine karşı bir suç işlerse mutlaka kanunlar önünde hesabını verecekdir. " dedi.

Öte yandan olayı duyan bazı vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü'nün önünde toplandı. Burada çektikleri fotoğrafları paylaşan vatandaşlar M.C. ye sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi.







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.