Of'tan Mısır'daki 529 İdam Kararına Tepki

OF

Mısır’da darbeci cunta tarafından darbe karşıtları olarak suçlanan 529 Müslüman'ın idam kararına tepki için Ak Parti Of İlçe Teşkilatı kefenli eylem programı düzenledi.

Of Atatürk Bulvarında düzenlenen 529 İdam kararına tepki eylemine Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, Parti Yönetim kurulu üyeleri, Gençlik kolları, Kadın kolları ve birçok vatandaş katıldı.

Eylem programı öncesi idama tepki için vatandaşlardan imza toplandı. Öğleden sonra başlayan 529 İdam'a tepki programın da Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu kısa bir açılış programı yaparak idama ile ilgili eleştirilerini dile getirerek yaptıkları eyleme katılanlara teşekkür etti.

Tersizoğlu'nun konuşmasından sonra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu kısa bir konuşma yaptı. Zalim Sisi Firavun'un temsilcisi, Zalim Esad Firavun'un kardeşleridir diyen Sarıalioğlu, "Onlar dünya devam ettiği müddetçe, adaletin ve Hakkın galip gelmemesi için ellerinden geleni yapacaklardır. Bizler de inşAllah boş durmayacağız ve el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek batıla ve zulme karşı dün nasıl ecdadımız mücadele ettiyse bizlerde öyle çalışacağız ve dua edeceğiz." diyerek dünyanın birçok yerinde mazlumlara karşı zulmedenleri lanetlediğini ifade etti.

Programın son olarak konuşma yapan Ak Parti Of İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Hacıahmetoğlu, "Nerde Amerika, nerde twitter'ın engellemesiyle ortalığı ayağa kaldıran ülkeler? Neden bu duruma sessiz kaldırlar. Twitter kadar önemli değil mi 529 kardeşimizin hayatı? " sorularını sorarak bu duruma sessiz kalanları eleştirdi.

Kefenli yapılan eylem duanın ardından son buldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.