Öğretmenlere EBA kullanım semineri

OF

Karnelerin dağıtılmasıyla öğrenciler yaz tatiline girmişti. Öğretmenler ise iki haftalık seminer dönemini eğitim faaliyetleriyle geçiriyorlar.

Karnelerin dağıtılmasıyla öğrenciler yaz tatiline girmişti. Öğretmenler ise iki haftalık seminer dönemini eğitim faaliyetleriyle geçiriyorlar. Gerek ilçemizden gerekse dışarıda görevli olup seminer dönemini Of’ta tamamlayan öğretmenler EBA kullanım seminerine katıldılar. Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu yaptı.

Kabahasanoğlu konuşmasında;” Bakanlığımız daha önce de açıkladığımız gibi EBA sistemine çok önem veriyor. Bu konuda yıl Fatih Projesi ve EBA sistemi için öğretmen ve idarecilere seminerler düzenledik. Geldiğimiz noktada Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmen kullanımında % 80 ile Trabzon’da 6. Sıradayız. Öğrenci kullanımında ise bu sayının biraz daha altındayız. Bakanlığımız hem kendi ekibiyle hem de yayın evleriyle anlaşarak EBA sistemindeki soru sayısını artırdı. Artık kimse soru sayısının azlığından şikâyet edemez. Bu sistem sayesinde hem TEOG, hem YGS, hem de LYS’de sistemi kullananlar başarılı oluyor. Bakanlığımızın sisteme ilave ettiği sayaç sayesinde sistemi kimin ne kadar kullandığı görülüyor. İleride performansa dayalı değerlendirme yapılınca bu veriler kullanılabilecek.” dedi.

Kabahasanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;” İlçemiz 2014 YGS’de 10. Sırada iken 2015’te 7. Sıra 2016 yılında ise 3. Sıraya yükselmiş bulunuyor. Solaklı Fen Lisesinin ilçemizde açılması da inşallah bu başarımızı daha da artıracağına inanıyorum. Eğitimde biz düşüncesiyle; biz biriz, beraberiz, güçlüyüz büyük bir eğitim ailesiyiz. Ülkemiz hepinizden 24 ayar altın değerinde kalpten çalışacak hayatı eğitim olan öğretmenler istiyor. Geleceğin ülkesini inşa eden biz eğitimciler sayesinde ülkemizin geleceği ya çok iyi olacak ya da çok kötü olacak. Bunu belirleyecek bizim azim ve gayretimizdir. Bu düşüncelerle yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Bu haftanın bitimiyle başlayacak yaz tatilinizin güzel geçmesini diliyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.