TOBB'den OFTSO'a Ziyaret

OF

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği uzmanlarından Zeki Türkmen Of Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Of Ticaret ve Sanayi Odasının ve bölgenin sorunlarını değerlendirmek amacıyla odanın yönetim kurulu ile bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda OFTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, Başkan Yardımcısı Bayram Şefik Çakıroğlu, Sayman Üyesi Cengiz Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Hakkı Solaklı ve Erdal Özçelik'ten İlçenin tüccar ve sanayicilerinin sorunlarını, bölgesel sorunları ve çözüm yolları hakkındaki değerlendirmelerini dinleyen Halim Mete, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak tüm Oda ve Borsaları ziyaret edip bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini daha sonra değerlendirmelerini yapmak ve çözüm yolları bulmak üzere yola çıktıklarını belirten Mete, Yönetim Kurulu üyeleri tarafından geçen ay yaşanan don olayının bölgenin en önemli geçim kaynağı çay ve fındıkta meydana getireceği olumsuz etkiler ve bunların bölge ekonomisine yansımaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Bölge için planlanan Lojistik Üs, Ovit Tüneli ve demiryolu bağlantılarının Trabzon ve Rize genelinde , Of ve İyidere yerelinde nasıl olumlu katkılar sağlayacağı hakkında bilgi veren Mete, "Dedemin annesinin bir Oflu (Saraloğun Büyük Ömer Ağa'nın kızı) olduğundan dolayı duyduğum yakınlığı hissettim. 1815 yılında bir İngiliz Tarihçisi'nin tesbitine göre Oflular çalışkan ve kurnaz kişiler olduğundan, bende bundan nasibini alan bir kişi olduğumu fark ettim. Of Ticaret ve Sanayi Odası'nın Of ticaretinin gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı Yönetim Kurulunu ve Meclisini kutluyor ve başarılar diliyorum'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.